TİMSAH’TA YAPRAK DÖKÜMÜ

Mustafa ÖZKESKİN

11 ay önce

Bugün babalar günü... Başını dik tutan babaların, haram yemeyen babaların, doğruya hile, duaya yalan katmayan babaların gününü kutlayalım...

Herkesin hayatında zor günlerinde elinden tutan, sıcak bir gülümsemesiyle kalbini ısıtan, sevgi ve güveni öğreneceği bir babaya ihtiyacı var. Yaşınız kaç olursa olsun baba figürü hayatınızın en önemli aktörü. İstediğiniz kadar başarılı olun, ödüller alın eğer babanız tarafından sevgi görmüyorsanız o zaman başarılarınız sizin için çok da anlam kazanmaz. Oysaki küçük bir başarınızda bile sizinle gurur duyuyorsa babanız, hayatınızda bir şeyler elde etmişisiniz demektir.

Babamı 20 yıl önce kaybettim. Herkesin küçükken hayran olduğu bir süper kahraman oluyor. Yıllar geçse de, sen hala benim kahramanımsın.

Babalar günün kutlu olsun kahramanım.

Hayat babaları eşit dağıtmıyor. Bir yanda mutluluklar saçıyor gökyüzü...

Bir yanda hüngür hüngür ağlatıyor...

Nitekim babalar günü arifesinde iyi bir eş ideal bir baba, iyi bir dost ama en önemlisi bir ‘Bursaspor Efsanesi’ Vahit Doğan Kol’u sonsuzluğa uğurladık. İçinde bulunduğumuz ayda önce Ergin Parlar ardından İrfan Rubacı’yı dün de Vahit ağabeyimiz ebediyete göçerken Bursaspor’da yaprak dökümünün acısı kalpleri dağladı.

Bursaspor'un deli dolu, hırçın mı hırçın futbolcusu Vahit Doğan nev-i şahsına münhasır bir futbolcuydu. Onun o agresif özellikleri taraftarı ve takımı bir anda harekete geçirir maçın dönmesini sağlardı.

İzmirspor’dan savunma oyuncusu olarak alınan Vahit aynı sezon hocası Muhtar Tunçaltan tarafından zorunluluktan santrfor oynatıldı ve 8 gole imza attı. Sonraki yıllarda bazen orta alanda, bazen stoperde, liberoda izledik onu...                                                    

Yeşil Beyazlı formayı 9 yıl boyunca toplamda 223 kez giyerek tarihe geçti.

63 yaşında Gençlerbirliği maçı ile jübile yaparken formasını gözyaşlarıyla Bursaspor’un unutulmazlarından damadı Ahmet Suphi Evke’in oğlu torunuTaha’ya teslim edip alkış yağmuru altında Bursa Atatürk Stadı tribünlerine son kez el salladı.

Çok özelliği vardı ama bir golü var ki yıllar geçse hafızalarımızdan silinemez. Avrupa kupası maçında Bursa’da Dundee United ile oynuyoruz.0-0 giden maçta.35 pastan Vahit topa bir çakıyor hani derler ya!

Allahı'na sığınıp vurdu, aynen öyle!

Vahit'in topa vurması ile ağlara yapışması saniyeler aldı. O enstantaneyi kale arkasında onlarca foto muhabiri içinde sadece sevgili meslektaşım Mustafa Tunçakın görüntüleyip ölümsüzleştirmişti.

Ailesine ve Bursaspor camiasına baş sağlığı diliyorum...

 

 

 

YAZARIN DİĞER YAZILARI