TOP SİZDE SİNAN BAŞKANIM

Mustafa ÖZKESKİN

3 ay önce

Bursaspor’da yönetimin ve teknik kadronun değişmesi, elbette ki şu sorunlu günler için bir umut ışığıdır. Ama takımın girdiği korku tünelinden çıkmasının garantisi var mıdır?

Şimdilerde Yeşil Beyaz sevdalıları şu sorunun cevabını merak ediyor:

“39 haftalık maratonun 21 etaplık sürecinde klasmanda Timsah’ın durduğu yer son basamaksa, peki sezon bitiminde ligin dibi nasıl bağlanır?”                                                                                                                                                                                                                                                    

Kulübün yeni idari ve teknik sorumluları başta olmak üzere 7’den 70’e her Bursasporlu futbolseverin hem fikir olduğu gibi bu takımın takviyeye ihtiyacı olduğu açık ve net...

Ne var ki, ekonomik ve bürokratik yasal koşullar transfere imkân sağlamadığı için şu ana kadar beklentiler karşılanmadı. 

Şu da bir gerçek ki; Yeşil-Beyazlı kulübü zor günlerin eşiğine getiren şey, teknik sebeplerden çok; yönetim mekanizmasındaki tutarsızlıklardır. Son yıllarda semt pazarından üçer-beşer kilo sebze toplamak gibi, rastgele ve nam olsun diye yapılan savruk transferler; eski yönetimlerin başa bela ettiği bir curcunadır.                                                                                                                        

 O hengamenin içinden bir takım çıkması zaten mümkün değildi. Gelenler hangi kalitede olursa olsun, sonuç değişmezdi... Hava olsun diye hovardaca oluşturulan her türlü toplama takımdan, böyle acı tablolar çıkar.                                                                                                                                                                     

Nitekim 2003-04  sezonu...                                                                                                                                        

Ana ve ara transferde kadrosunu toplam 14 yeni isimle şişiren Bursaspor’u Süper Lig’de küme düşmekten 3 teknik adam bile kurtaramadı!

Yine Samet Aybaba döneminde Brezilya sahillerinden Bursa’ya getirilen bir uçak dolusu Sambacı’yı geri postalamak için Ertuğrul Sağlam az uğraşmadı.

Sözü uzatmanın bir anlamı yok; gerçek o ki eldekilerle vaziyet idare edilecek.

Top artık Başkan Sinan Bür ve ekibiyle, Teknik Patron Ümit Şengül’de...                                       Asili yedeği ile Dr. Recai Özdemir, İsmail Ertekin, Beyhan Çalışkan, Sinan Oral, Cemal Vardar, Erkan Öncel ve diğer dostlar gibi Yeşil Beyazlı formayı yıllarca gururla taşımış, nice başarılara imzalarını atmış, unutulmazlar tarihinde yerlerini almış efsanelerde..

Onunun için diyorum ki:

Topla Yeşil Beyazlı futbolcu kardeşleri sevgili dostum Sinan Başkanım...

Kurmaylarınla birlikte Bursaspor’u anlatın onlara...

Bunu sizlerden daha iyi bilen var mı?

 

 

YAZARIN DİĞER YAZILARI