GENÇLERDEN 100.YIL HEDİYESİ

Mustafa ÖZKESKİN

6 ay önce

Bir acayip başladı Antalya’daki dünkü karşılaşma!  Termometrelerin 35 dereceyi gösterdiği Madran Arena’daki mücadelede ev sahibi Serik Belediye konuğu Bursaspor’a bir bardak su ikramını bile adeta çok görürcesine müthiş tempo ile oyuna atıldı.

Timsah neredeyse topyekun savunma yaparken, ev sahibi ekip resmen 10 kişiyle saldırıyordu rakip kaleye. Oyunun ilk üçte birlik diliminde benim sayabildiğim biri direkten dönen Canberk’in kurtardığı dört pozisyon olmak üzere toplamda 5 net gollük atağı vardı Antalya temsilcisinin.

Ev sahibi takımdan yana 68-32 topla oynama yüzdesine bakınca ve de sahada uyurgezer gibi dolanan çocukların sahadaki acizliğini görünce hani Yeşil Beyazlı gençleri hani ‘sıcak mı çarptı acaba’ diye düşünmedik değil.                                                      

Ne var ki yanılmışız!                                                                                                                   

İlk yarının bitimine dakikalar kala Antalya’da Timsah’ın şahlanışına tanık olduk. Renktaşı konuğuna jest olsun diye kırmızı forma giyen ev sahibinin Erbay’ın sakatlanması ile sahada bir eksilmesini fırsat bilen Bursaspor 41 de ‘baskın basanındır’ mantığı ile ilk rakip kale ziyaretinde golü buldu. Eren’in sağ kanattan getirip yaptığı ortada Çağatay topu altı pastan ağlara gönderdi: 0-1...                                        

Golün şaşkınlığını yaşayan Serik devrenin bitiş düdüğüne saniyeler kala ikinci golü kalesinde görerek şoka uğradı. Ozan İsmail’in orta sahadan rakip ceza alanına uzun menzilli ortasında Berat rakip defansa çarpıp önüne düşen topu plase ile gole çevirdi: 0-2                                                                                                                                     

Devreyi iki farklı önde bitiren Yeşil Beyazlılar ikinci 45 dakikaya ayağını gazdan çekmiş, vites küçültmüş, hız düşürmüş bir görüntü de çıkmadı.Tam tersi temposu ve de sergilediği oyuna bakılınca üçüncüyü arayan görüntüdeydi. Serik Belediye ise çıkmadık candan umut çıkmaz deyip, kenardaki oyuncularından beşini birden sahaya itekleyip çıktı ama nafile!                                                                                                                            

Maç biterken Ömer Faruk’ın taç çizgisi üzerinden yaptığı orta-şut karışımıyla fark bire indi ama golün hemen ardından çalan son düdükle birlikte Serik çim zeminin üzerine sırtı üstü serildi: 1-2...                                                                                          

Akdeniz’den çıkarılan bu galibiyet Cumhuriyet’in 100. Yılına denk gelmesi nedeniyle büyük anlam taşıyor. Atatürk’ün gençlere emanet ettiği Cumhuriyet’e Yeşil Beyazlı bizim gençlerde sıkı sıkı sarılıp “Ne mutlu Türk’üm diyene!” diyerek Bursaspor sevdalılarına “100. Yıl Bayram Hediyesi” olarak 3 puan armağan ettiler ya, helal olsun.                                                                                                                                                     

Daha ne olsun?

 

 

YAZARIN DİĞER YAZILARI