ARTIK ÇOK GEÇ!   

Mustafa ÖZKESKİN

4 ay önce

Bursaspor’un bugün geldiği mevcut durumu ile ilgili bu saatten sonra fazla laf etmenin pek manası yoktur sanırım... Takım birlikteliği açısından sezon başından beri tekleyen, ligin kalan hayati sürecinde her maçını sırat köprüsü üstünde oynayacak bir takımdan ne bekleyebilirisiniz?

Bir kez daha görüldü ki; ortaya çıkan içler acısı manzara teknik patron olarak görev yapan Yalçın Gündüz, Nedim Vatansever, Mustafa Göndem ve Murat Sözkesen ile ilgili değildir.

Mükemmel takım, mükemmel oyuncularla yaratılır. Bu gerçekle yola çıkarsak kadrosunun tamamı haliyle kulübesi cılız fırınlar dolusu ekmek yemesi şart olan isimlerden oluşan ve de Bursaspor’un başkanı ve yönetiminin de yer aldığı bugünkü fotoğraf maalesef bu sezon kaderin ta kendisidir!

Kişisel çıkarları uğruna, takdir ve tercihlerini, kararlarını sürekli yanlış yaparak bir kulübün yarınları heba edilen, inat ve ısrarla zamanında kongre kararı almayarak son 6 ay içinde, taraftarın hayallerini yok eden, koskoca bir kulübü yerlerde süründüren, futbol kamuoyunda alay konusu haline getirenleri tarihin yazmayacağını düşünmek gaflettir...

İşte onlar; Bursaspor gibi 60 yıllık bir çınarı bu duruma düşürerek tarihe geçtikleri için, vicdanlarda/ anılarda hep yargılanacaktır...

Şimdi bekleniyor ki; cumartesi günü yapılacak olağanüstü kongrede göreve gelecek 2 adaydan biri sil baştan yaparak temiz bir beyaz sayfa açsın...

Maddi ve manevi açıdan devasa sorunlar yumağı haline gelmiş Bursaspor gibi bir kulübün yönetimini yüklenmek bağışlayın ama geçtik ‘ateşten gömlek giymeyi’, karlı buzlu havada ‘iç çamaşırı giymeden’ sokağa çıkmak gibi!

Üşütüp yatağa düşmeniz çok muhtemel!

Söylemlerinden anlıyoruz ki; kulübün kasası öyle bir açılmış ki; o açığı yamayacak iğne iplik henüz icat edilmemiş!                                                                                                    

Konunun uzmanları değil iki başkan adayı, ‘Merkez Bankası’nın Sayın Başkanı hanımefendi’ bile gelse bu devasa deliği bile kapatamaz görüşündeler!

Şöyle yakın geçmişe dönüp, ya da günümüze bakıp göreve gelen başkanlar ile ekipleri sadece kendi sağlıklarını tehlikeye atmakla kalmayıp, koskoca bir camiayı da hasta ettiklerini görüyoruz.

Geleni de gideni de ve de en önemlisi şimdi gidecek olanı başta olmak üzere hemen hepsi yoğun bakımda makinelere bağlı yaşam savaşı veren bir Bursaspor bıraktılar.

Dilerim bir mucize olur kulüp-takım-camia olarak düze çıkarak aydınlığa yürürüz. İnşallah yanılırım ama görüşüm şudur ki; Bursaspor’un ligde kalması artık, ne yeni yönetime ne iş başı yapacak yeni teknik ekibe ne de Yeşil Beyazlı ayaklara değil bundan sonra Allah’a kalmıştır!

 

 

YAZARIN DİĞER YAZILARI