SONUNDA ÇOMAK TEKERE GİRDİ!

TFF 1. Ligi geçmişe bakıldığında çok farklı bir seyirde devam ediyor. Zirvedeki ikili çakılı yerinde dururken, ‘Play-off’ kovalayan asma kattaki takımlar müthiş bir istikrarsızlık sergiliyor...

Mustafa ÖZKESKİN

3 yıl önce

Herhangi bir ligin kalite göstergelerinden biri; öngörülemeyen sonuçların çokluğu ve sıklığıdır. Kalite, tamamen bu parametreye bağlanamaz ama ondan da vazgeçilemez.

TFF 1. Lig bu sezon; tahmin edilemeyen sonuçlar açısından verimli bir dönem geçiriyor.

Bir kere, sıkça lider değişmiyor.

Zirvenin iki efendisi Giresun ile Samsun bugüne dek pek alışık olunmayan tempoda kayıpsız yollarına devam ederken, ‘Play-off’ bölgesinde tampon tampona sıralanan takımlar verdikleri kayıplarla şaşırtıcı sonuçlara imza atıyorlar.

Mesela; üç gün önce Timsah Arena’da aldığı tek gollü galibiyetle Bursaspor’un ‘Play-off’ hayallerini sekteye uğratan Menemenspor...

İzmir derbisinde rakip sahada Altınordu’yu farklı (4-2) yenerken bir sonra sahasında Giresun’da tam dört gol birden yiyor. Sonrasında Tuzla deplasmanından iki gollü yenilgi ile evine eli boş dönerken, ardından Akhisar karşısında yarım düzinelik galibiyetle adeta gol şov yapıyor!

Kimin kimi yeneceği, önceden pek belli olmayan lig trafiği; bu açıdan bakıldığında, sezon sonuna yönelik merakı kamçılıyor.

Favori olmak, iyice zorlaştı.

Böylesine bir kayıplar liginde Bursaspor, rakiplerinin verdiği zayiatlarla 3-5 kere ayağına gelen 4 takımlık ‘Play-off’ kontenjanına çok rahat girme fırsatı varken, ne yazık ki kapıda kaldı!

Bunun nedenleri artık herkesçe malum...

Yakın geçmişte başlayıp bugünlere gelerek bunları sıralamaya kalkarsak can sıkıcı bir tefrika olur.

Kestirmeden şunu söyleyebiliriz. Futbolcuların müthiş bir özgüven kaybı, isteksizlik ve mutsuzluk sarmalına bulandıkları açık ve net…

Bursaspor’un kötü oynayıp kazandığı maçlarda bile hissedilen bu çaresizliği görenlerden biri olarak testinin kırılmaması için uyarıda bulunurken bugünlere işaret ediyorduk.

Ama medya ya da sosyal ortamlardaki pompacı/alkışçıların desteği ile birileri gerçeklere gözünü kapatıyordu.

İlla ki tekere çomak girecekti, girdi!

Peki; bundan sonra ne olur?

Bu sorunun cevabını yazılı-görsel ve de sosyal medyadaki masalcı-pembe mektupçu o çokbilmiş ulemalar versin!

 

YAZARIN DİĞER YAZILARI