USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Uçan Tekme ve Neden Sonuç İlişkisi

Uçan Tekme ve Neden Sonuç İlişkisi
26-12-2023

Yıllardır Bursaspor bir kaosun içinde ve bu kargaşa ortamında gün geçmiyor ki değişik olumsuz görüntüler ortaya çıkmasın ve bu çıkan olumsuz görüntüler ile de olumlu olumsuz beslenilmesin.

İrtifa kaybeden Bursaspor hızlı bir şekilde freni patlamış otobüs gibi uçurumdan yuvarlanırken içeresindekilerde bir oraya bir buraya savrularak beklenen sona doğru savruluyor. Ha bir mucize çıkar mı? Çok zor görünüyor.

Son oynanan Diyarbakırspor müsabakasıyla artık trenin tüm vagonları raydan çıkmış kontrolsüz bir şekilde düşünülmesi bile istenmeyen sona doğru gidilmektedir.

Diyarbakır müsabakasındaki oyuncuların yarattığı saha olayları, oyuncu diyorum çünkü futbolcu olmak birçok donatı ister oda Bursaspor oyuncularında profesyonel ligde oynamalarına rağmen oluşmamıştır. Buda tamamen onların suçu değildir. Bir müsabakada bir takımdaki oyuncular uçan tekme atacak kadar rakibin neredeyse canına kastedecek bir ruh halindeyseler bunun bir geçmiş birikiminin olması gerek. Şu kesinlikle denemez yok rakip bizi tahrik etti milli ve manevi değerlerimizle oynadı, o onların ayıbı gerekli merciler cezasını verirler, bu belli kurallar ile oynanan bir oyun sen oyuncu olarak bu tuzağa düşmeyeceksin futbol sahaları mahalle arası değil, kabadayılık yeri hiç değil, futbol sahalarında futbol 17 oyun kuralı çerçevesinde hakemler tarafından yönetilen, oyunun savunma ve hücum prensipleriyle uygulanan, fair-play ilkeleriyle örtüştürülen bu oyunu icra eden oyunun asıl aktörleri oyuncular, futbol sahasında etki alanlarına odaklanarak (kendi performansları ve kendilerinin değiştirebileceği gücünüzün yetebileceği kendi kontrolünüzdeki eylemler ) ilgi alanından (hakem kararları, iklim koşulları, sahadurumu, seyirci baskısı vb. Yani sizin değiştirmeye gücünüzün yetmediği çevresel koşullar) kendine avantaj sağlayacak şekilde faydalanılarak kendi duygularını kontrol edip, çevresindeki duyguları yönetebilme kabiliyeti olanların futbolcu olmaları ve sahada işlerini en iyi şekilde yaparak sonucu saygıyla karşılamaları gerekmektedir.

Bursaspor oyuncularının Diyarbakır spor maçında bu derece kontrolden çıkmaları bir sonuçtur. Nedenler irdelenecek olursa!

1-Bursasporun bugünkü oyuncuları merinos ve vakıfköyden futbola ve hayata dair Bursaspor aidiyeti içeresindedonatıldı mı?

2-Ekonomik, sosyolojik, psikolojik, kültürel, gelişimlerine destek olundu mu?

3-Barınma, beslenme, eğitim, sağlık, güvenlik, istirahat, boş zamanlarını değerlendirme gibi olmazsa olmaz en öncelikli ihtiyaçları için ne yapıldı?

4-Bu oyuncuların profesyonelliğe taşınmasında ve kendilerinden yüksek verim alınarak Bursaspor ve Türk futboluna katkı yapmaları adına kendilerine ne tür destek yapıldı?

Bu soruların ve nedenselliklerin içi doldurulduğunda, çağdaş metotlar ile her anlamda geliştirildiklerinde, Diyarbakırspor müsabakasında yaşananlar olmazdı. Şu unutulmamalıdır ki! Diyarbakırspor müsabakasında oyuncuların Bursaspor adına yaşattıkları kara gün, bir sonuçtur, asıl sorun ve çözülmesi gereken bu oyuncuları bu kadar gözüdönmüş hale getiren süreçtir. Sorgulanmalıdır, gerekli dersler çıkarılarak gerekli önlemler alınmalıdır.

NE EKERSEN ONU BİÇERSİN!

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?