USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Bursaspor’un Geleceğine Yatırım

Bursaspor’un Geleceğine Yatırım
15-03-2024

Bursaspor paraşütsüz sonu bilinmeyen meçhule doğru giderken Bursaspor camiası adeta ezberlenmiş çağdışı gelenekçi bilindik söylemler ve davranışlarla kaderine razı yola devam ediyor.

Bursaspor’u yanlış ve hatalı yöneten, Bursaspor üzerinden nemalanan, batıran, sanayicisiyle, eski futbolcusuyla, yöneticileri ve başkanlarıyla, taraftarıyla, vel hâsıl ilgili ilgisiz tüm Bursa halkıdır. Şimdi yine aynı zihniyet şehir olarak gelenekçi ve biat kültürü dâhilinde kimseyi kırmadan dökmeden bilindik söylemlerle Bursaspor’u bu hale getirenlerle beraber 3.ligden nasıl yükselişe geçerizin hesaplarını yapıyorlar.

Bakın geçmişten ders alınmadan, çağdaş endüstriyel futbolun dinamiklerini anlamadan, denenmiş ezberlenmiş aynı söylem ve eylemler ile bir yere varılmak isteniyorsa, varılsa bile bumerang gibi sonuç yine bugünkü durum gibi olacaktır. Futbol futbolcuyla oynanır, futbolcunun tohumuda çocuk ve gençtir, futbolun ürünüde bunlardır. Siz bu ürünün kalitesini arttırmak için çocuk ve genci değerli kılmazsanız üründen sürdürülebilir kazanç elde etmeniz mümkün değildir tesadüflerle avunursunuz.

Bursaspor’un temel ve ana kaynağı Merinos ve Vakıf köydür an itibariyle Bursaspor yönetimi olsun, Bursaspor camiası olsun, belediyeler olsun, birinci öncelik bu iki futbolcu kaynağını gelenekçi yapı dâhilinde eş dost ve çıkar ilişkilerinden uzak, çağdaş normlarda mimari olarak liyakatli eğitim ve eğitimci olarak her zerresini bilimle donatarak teknolojiyi kullanarak donatmak kaliteli ürünün ortaya çıkmasına sebep olacaktır. Bugün Bursaspor çocuk ve gençlik geliştirme bölümlerinden gelmiş futbolcular profesyonel 2.ligde takımı tutamıyorlarsa camiada bu duruma değişik kılıflar uyduruyorsa sorgulanacak yer bellidir.

Geçmişten günümüze kadar Merinos ve Vakıfköy'e bir Bursaspor duruşu ve sistemi oluşturulmamıştır. Gidin sorun bir data yoktur, futbolcu olmuşların hangi eğitim ve antrenman metotlarıyla futbolcu olduklarına dair kayıtlı bir veri yoktur, olmayanların neden olmadıklarına dair gerekçeli bir rapor yoktur, Bursaspor’a ait bir eğitim müfredatı yoktur, bütün İnisiyatif profil olarak çocuk ve gence uygunluğu tartışılır ilişkilerle göreve gelinmiş yarışmayı müsabaka kazanmayı her şey sanıp eğitimi ıskalamışlarda olmuştur, ayrıca tesadüfen oyuncuların kendi potansiyeli ve psikolojik dirayetiyle futbolcu olmaları ve bu futbolculardan beslenilerek insanların kendilerini bir yerlere koymaları görülmüştür, ancak bir çokta ziyan edilmiş oyunculara neden sonuç ilişkisi kurmayarak kimsenin sahip çıkmaması ve ders alınmaması çok manidar olup, gelinen durum ortadadır. Bu durumu her ne hikmetse geçmişten günümüze kadar gelen hiçbir yönetim sormamıştır sorgulamamışlardır da, oraya dönük her anlamda çağdaş bir yatırım yapılmamıştır, orayı arka bahçe görüp tüm enerjilerini büyük paraların döndüğü ve her türlü suiistimalin olduğu popüler olan profesyonel takıma vermişlerdir. Şimdiyse en ihtiyaç olunan durumda oradan gelen oyuncular ile takımın durumuda ortadadır.

Çocuk ve genç gelişmekte, değişmekte, olgunlaşmakta olan bireydir Bursaspor çocuk ve gençlik geliştirme bölümlerine katılan her çocuk cevherdir bu cevheri açığa çıkarmak bilimle yol alıp teknolojiyi kullanmaktan geçer, antrenör sahada görüneni geliştirir ama ast olan görünmeyen (zeka, bilişsel kapasite, psikoloji, fizyoloji) performans belirteçlerini alanında uzman akademisyenlerle çalışarak çocuk ve genci değerli kılıp geliştirmek mümkündür. İnsanın insan olma ayarlarında gelişim içten dışa doğrudur. Vakıfköy yetimdir, kaderine terkedilmiş belediyeler ve hayırseverlerin desteği ile ayakta durmaktadır, fiziksel, sosyal, sportif şartlar sos vermektedir.

Büyük sanayi ecdat yadigârı Bursa şehri bırakın tahtayı mahtayı dip çürüyor elden gidiyor dibi çürüyen çınardan hayır gelmez, biran önce Merinos ve Vakıf köyün makûs talihini değiştirip, şehrin tüm enerjisini Bursaspor’un geleceği olan Merinos ve Vakıfköy'ü nasıl çağdaş normlara getiririzde, uzlaşı kültürü dâhilinde vakit kaybetmeden bir ortak akıl ile neler yapabilirize odaklanmak gerek, aynı zamanda Bursaspor çocuk ve gençlik geliştirme bölümünün ivedilikle yapılan tüm çalışmalarının denetimli, takipli geleceğe ışık tutması için bir hafıza oluşumuna ihtiyaç vardır, geçmiş bilinmezse gelecek arızalı ve defolu olur

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?