USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Bursaspor’da düşüş ve çıkış

Bursaspor’da düşüş ve çıkış
24-05-2024

Bursa’mız 2023 sonu itibariyle 3.214.571 nüfusa sahiptir 5-9 yaş 235,600,10-14 yaş 228,990,15-19 yaş 213,486, 20-24 yaş 218,665 gibi toplam 896,741,000 devasa 5-24 yaş genç nüfusa sahiptir bu genç nüfusun yaklaşık 448,370,000 erkek nüfustur.

Bursaspor düşmüştür, düşenin dostu olmaz der atalarımız bir nevi doğrudur, fakat bir şey dibe vurmadan yukarı zıplamaz diye de iktisatta bir terim vardır.

Burada düşen, şahısların özel iş ve hayatları değildir, Bursa’nın en üst markası olan Bursaspor düşmüş, şehrin birçok sosyal, sportif ve iş alanları da düşerek, her alanda saygınlıkve itibar kaybı olmuştur. En önemlisi futbol kültürü erozyona uğradığından, devasa genç nüfus Bursaspor’dan duyu, duygu, sportif olarak uzaklaşma gibi tehlike ile karşı karşıyadır.

Artık zaman düşenin ardından beslenmek, komplo teorileri üretmek, ya da ağıt yakmak zamanı değil, birlik beraberlik içinde şehirde yeni bir heyecan dahilinde şehrin dinamikleri ile bir uzlaşı kültürü çerçevesinde Bursaspor’un yüksek menfaatlerine dönük bir kurum aklı oluşturmak, geliştirmek ve hayata geçirmek zamanıdır.

Bursa coğrafyası futbol potansiyelli çocuk ve genç bakımından Ülkenin en zengin coğrafyasıdır. Buradaki potansiyel Bursaspor’u, Bursa amatör futbolunu, hatta ülke futbolunu besleyecek durumdadır, yani un var, şeker var, helva yapmak için Bursaspor menfaatleri doğrultusunda liyakatli bir konsensüs dahilinde ortak akla ihtiyaç var, çünkü liyakatli çoğunluğun aklı, liyakatli bireyden yüksektir. Her şey birlik beraberlik ve Bursaspor’a adanmışlıkla Bursaspor’un düştüğü yerden çıkışını sağlayacaktır.

Bursaspor’un yeri süper ligdir, en düşük profesyonelligde Bursaspor’un mücadele etmesi kimseye fayda sağlamaz bu durum Bursa’ya ve Bursaspor’a ihanettir ve bu ihanetin vebali gelecek kuşaklara çok ağır yansıyacaktır akli selim davranarak elbirliği içerisinde Bursaspor’u düştüğü yerden çıkarmak Bursa’da yaşayan nefes alan her ferdin kendi gücü nispetinde önceliği olmalıdır.

Bu gün Vakıfköy süper ligde oynarken a takımın 3.profesyonel ligde oynaması genç oyuncuların hedeflerinde ikileme sebep olacaktır bu duruma dönükte çok detaylı çalışmalar yapılarak hem vakıf köye hem merinosa oyuncuların kafa karışıklığını giderici bilimden de faydalanılarak projeler üretilmelidir.

Yaklaşık 448,370,000 çocuk ve genç erkek nüfusa sahip Bursa bu devasa potansiyeli kuracağı sağlıklı sportif sistematik yapı ile, Bursa coğrafyasının her köşesine ulaşarak niteliksiz oyuncu çoğunluğunu, nitelikli azınlığa dönüştürücü projeler üreterek, Bursaspor aidiyet duygusuyla beraber potansiyelli çocuk ve gençleri Bursaspor’a kazandırmalıdır.

BURSA VE BURSASPOR HER OLUMSUZLUĞUN ÜSTESİNDEN GELİR, ÇÜNKÜ BAŞKA BURSASPOR YOK.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?