USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Bursa Futbolunun Geleceği

31-07-2023

Bursa ülkemizde gerek kozmopolit ve demografik yapısıyla, gerek coğrafi olarak,gerek doğal güzellikleriyle, gerek tarihi kültürel dokusu olarak cazibe merkezi durumunda.

Bursa’mız aynı zamanda futbol anlamında da potansiyeli yüksek yetenekli çocuk ve gençleride barındırmakta.Bursa coğrafyasının her yerinde futbol potansiyelli çocuk ve genç olduğu biliniyor. Ast olan Bursamızda yetenek her yerde olduğuna göre yeteneği fark edip ortaya çıkarmak esastır. Altın madenlerin keşfedilmesi değil,önemli olan ortaya çıkarılmasıdır.Tabi buda kolay değildir, zaman ister, sabır ister, sevgi ister, bilgi ister, bilimden referans alarak, teknolojiden faydalanılarak, çocuğun ve gencin çevresini fiziksel, eğitimsel ve liyakatli yetişkinlerle donatarak olur.

Bursaspor da Kısa, orta, uzun, vadeli hedefler konularak, hem oyuncu geliştirilip, hem futbolcu yapılıp, takım bütünlüğü içeresinde maç kazanılır bir duruma gelinilerek, finansal sürdürülebilirlikleri oluşturmak şart. Bunun içinde yetişkin futboluna, geliştirilmiş oyuncu, takım ve oyun ile maç kazanma alışkanlığı oluşturularak sirkülasyon ile üst takıma oyuncu kalitesi sürekliliği sağlanarak, Altyapı Oyuncularının Etkili ve Yüksek Satış Değeri Olan A Takım Oyuncuları Olmaları İçin Geliştirilmesi Önemlidir.

Lakin bilindiği üzere Bursaspor kısır çekişmelerden dolayı kuruma sürecine doğru yol almaktadır. Bursaspor’un can suyu Bursa coğrafyasındaki verimli potansiyeldeki çocuk ve gençlerdir. Zarar eden ürünün telafisi neden sonuç ilişkilerinden yola çıkarak ürün ile etkileşen paydaşların tekrar gözden geçirilmesi İnovasyon (yeni yaratıcı fikirlerin veya buluşların ekonomik, sosyal, kültürel, alanlara uygun hale getirilip uygulanmasıdır).ve modifiye (herhangi bir şeyin üzerinde yapılan değişikliktir )edilmesiyle mümkündür.

Şimdi acilen yapılması gereken, Şampiyon şehir Bursa olarak, endüstriyel futboldaki irtifa kaybımızı önlemek için Bursa çocuk ve genç futbol potansiyeline ivedi şekilde şehrin siyasi, ekonomik, bürokratik, kültürel, sportif, üst akılları el atmalı TFF nin Double Bass projesini TFF ile işbirliği yaparak Bursa özelinde hayata geçmesini sağlamalıdırlar.

Double Bass projesini Bursa Futbolunun geleceğini kurtarma adına, zamandan kazanılarak şehirde taban birlikleri ve futbol duayenlerinin oluşturacağı bir konsensüs ile hayata geçirilmesi çok önemlidir.Bu proje ile Bursa futbolu basmakalıp metotlardan, gelenekçiilişkilerden kurtularak, liyakatli doğru bir zemine oturtulacak, çocuk ve gencin futbolcu olma yolu ve kulüplerin çağdaş yönetiminin önü açılacaktır.

Önümüzdeki yıl Trendyol Süper Lig de uygulamaya konulacak bu proje sıralamaya konduğunda Bursa’ya gelmesi uzun yıllar alacağa benziyor. TFF yönetiminde etkin konumda Bursalı yöneticimiz varken bu projenin Bursa futboluna uyarlanması sağlanmalıdır.

Bursa’da her şey var, hani bir laf vardır, yağ var, un var, şeker var, helvayı kim yapacak! Bursaspor’un kurtuluşu şampiyon Bursa şehrinin kendi dinamikleri içindedir. Yeterki öncelik uzlaşı kültürü dahilinde, Bursaspor menfaatleri doğrultusunda, birlik beraberlikiçinde, Bursaspor menfaatine ortak bir akıl çıksın, söz konusu Bursaspor ise gerisi teferruat olsun.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?