USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Bursaspor Sen Çok Yaşa

Bursaspor Sen Çok Yaşa
08-04-2024

Bursaspor 61 yıllık ömründe birçok badireler atlattı ve sonunda süper ligde şampiyonlukla taçlandı, ardından kapsayıcı bütünleştirici buram buram Bursaspor sevdası kokan şu slogan ortaya çıktı "Biz Şampiyon takım tutmadık tuttuğumuz takımı şampiyon yaptık. “Demiştik.

Sanki yalancı bahar misali, lale devrini andıran, bir masal gibi çok kısa mutluluktan sonra zirvede başarılı bir sürdürülebilir serüven yaşayamadık, yapılabilecek ne kadar kötülük, hata ve yanlış varsa, ama bilerek, ama çok sevmemizden dolayı bilmeyerek yaparak, Bursaspor’un düşüşünü kent olarak hep birlikte istenilen hassasiyeti göstermeyerek sağladık.

Şimdi!

“Biz 3.lige düşen takım tutmadık tuttuğumuz takımı 3.lige düşürdük.” diyebiliyor muyuz?

Ey Bursa; Âmâsız, fakatsız, mazeretsiz, tüm Bursa’nın Bursaspor’un bu durumlara düşmesinde payımız var diyebiliyor muyuz?

Soruyoruz!

Şampiyonluk zehirlenmesinden sonra paraşütsüz düşerek maddi manevi ve itibar kaybı olarak bugünlere gelmenin neden sonuç ilişkisini yapabilecek miyiz?

Tekrar küllerimizden doğarak, yapılan yanlış ve hatalardan ders alarak, gelenekçi yapıyı bırakıp liyakat temelli çağdaş normlarda bir yapılanmaya girip köklü bir zihniyet değişimiyle ayağa kalkıp çıkışa geçebilecek miyiz?

Şehrin en değerli Bursaspor markasını tepeden tırnağa birlik ve beraberlik içerisinde inovasyonel çağdaş sürdürülebilir yenilikçi kalkınma hamleleriyle, uzlaşı kültürü dahilinde Bursaspor menfaatine dönük oluşacak ortak bir akılla, her birey, her kurum, her işletme, kendi yapabilirlikleri dahilinde sağduyulu samimiyetli bir şekilde Bursaspor’u layık olduğu yerlere getirmek için top yekûn bir mücadelenin başlatılması başarılabilinecekmi? Bu varsayımlar çoğaltılabilir.

Bursaspor’un son durumu apaçık aşikârken;

Hala denenmiş verim alınamamış ya da istenilen gelişme ve ivme kazanılmamış uygulamalar ile Bursaspor bu duruma düşmüşken! 

-Yönetimsel tercih ve metotlarına geçmişe benzer aynen devam edilecek mi?

-Bursaspor’un tüm birimlerindeki insan kaynaklarına gelenekçi yapının hitap ettiği eş dost ilişkileriyle mi, yoksa gelenekçi yapının yenilikçi yapıya evirilmesiyle, liyakat temelli Bursaspor menfaatine dönük insanlarla mı devam edilecek?

Bursaspor’u tüm alanlarına bulaşmış asalak yalaka riyakâr kendine Müslüman Bursaspor’u sadece kendi sosyal ve ekonomik menfaatine göre yalandan sahiplenen virüslere antikorlar mı oluşturulacak, yoksa panzehirle temizlenecek mi? En önemli mesele bu.

Sonuç olarak Bursaspor profesyonel liglerin en alt kademesine düşmüştür, Dünyanın sonu değildir, düşülen yerden kalkılır, önemli olan mevcut durumu kabullenip,sonuç alınamayan eskimiş, köhnemiş, çürümüş, seçim, metot ve davranışlardan ders alıp vaz geçip çöpe atarak, doğru Tanı, Teşhis, Tedavi ve Takip, sistematiğiyle çok çalışarak ama doğru çalışarak BURSASPOR u layık olduğu yerlere getirmek en önceliğimiz olmalıdır.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?