USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Bursaspor futbolcularını kapasite ve potansiyelleri üzerinden değerlendirmek

Bursaspor futbolcularını kapasite ve potansiyelleri üzerinden değerlendirmek
21-02-2024

Bursaspor futbolcularının, potansiyellerinin yetersizliği ve kapasitelerinin olmadığı, kötü gidişle birlikte ayyuka çıkmış durumda, peki Bursaspor un bu günkü bilinen gerçekleri ortada dururken futbolcuları itibarsızlaştırma çabası ne derece doğru, bunun yanında Bursaspor un rakiplerinin futbolcuları ülkemiz şartlarında Bursasporlu futbolculardan daha iyi şartlarda geliştilerde Bursaspor’a üstünlük ondan mı sağlıyorlar,herhâlde rakip futbolcular uzaydan gelmedi,belki de Ülke koşullarını göz önünde bulundurduğumuzda rakip futbolcularBursasporlu futbolculardan daha olumsuz şartlarda oluştular.

Görsel ve yazılı basın olsun, sosyal medya olsun, Bursaspor camiası olsun, Bursaspor’un kötü gidişini futbolcular üzerinden okumayalım, öncelik onların bir insan olduğunu kabul edelim onlarında duyu ve duygularının olduğu birçok konuda hassasiyetlerinin olduğunu unutmayalım.

Hiç bir futbolcu sahaya kaybetmek için çıkmaz, eğer oynanan müsabakalarda futbolcuların günlük performanslarında olumsuzluk yaşanıyorsa bu olumsuzluk sıradanlaşmışsa futbolcular üzerinde yoğun baskı oluşmuşsa bu durumun altından kalkmak kolay değildir.

Bursaspor’un durumu zaten ortada, bu duruma gelinmesinde hiç sucu olmayan bugün sahada oynayan futbolcular adeta batan gemiyi kurtarma mücadelesindeyken bu oyunculara kızmak ötekileştirmekten ziyade onlara sonuna kadar sahip çıkmak gerekir.

  Bursa futbol kamuoyu Bursaspor undurumunu, transferin olmayacağını bilmesine rağmen, bu oyuncular ile yola devam edilecek gerçek var iken, her gün futbolcular üzerinden giderek onları itibarsızlaştırmak aşağılamak hiç bir kimseye kuruma bir şey kazandırmaz.

Onlar profesyonel futbolcu deyip futbolcuların insan olduğunu unutup onları rencide ederek sevgi depolarını boşaltarak üzerlerine baskı oluşmasına sebep olmakla hiç bir başarı oluşmaz.

Hata bulmak hata üzerinden oyuncuları yıpratmak en kolaydır,ast olan yetişkinler olarak oyuncu hata yaptığında doğru davranmak, yanlış seçimlerinde doğru tepkiler vermek hem insani, hem vicdanidir. Oyuncularında yüksek performans vermelerininde en önemli nedenleridir.

Günümüz futbolcusu kendi duygularını kontrol eden, çevresindeki duygularıda yönetebilen durumda olması gerekir, buda konsantrasyon ve yüksek motivasyonla olur. Tribündeki taraftarlarda oyuncuların bu duygu yönetimini sağlıklı yapabilmeleri için onların sevgi deposunu boşaltacak eylem ve söylemlerden kaçınmalıdır.

Müsabakaları futbolcular ne olursa olsun herkesten fazla kazanmak ister. Ama müsabakada sadece bir takımın skor olarak kazanmış olması diğer takımın oyunun derinlikleri ve bileşenleri düşünüldüğünde kaybettiği anlamına gelmez, ast olan, taraftarınolumlu desteğinin kaybederken de futbolcununyanında olması, futbolcuların bu desteğe dönük üstün çaba ve mücadelesi skora yansımasa da bu durum gelecek maçların kazanılacağı anlamındadır.

Bursaspor’un ayakta kalmasını sağlayacak vitrindeki bu futbolculara her türlü koşulda, her türlü neticede, hep pozitif,hele hele dara, zora,sıkıntıya, düştüklerinde, daha çok sevgi dili kullanarak, yapıcı, geliştirici, tavırla onları kucaklamak hiç bir şey kaybettirmez çok şey kazandırır, çünkü bu futbolcular ile yola devam ediyoruz, bilhassa yazılı ve görsel basın ile sosyal medyanın Bursaspor gerçeklerini bilerekten futbolculara daha sağduyulu yaklaşmaları tüm Bursaspor camiasının menfaatine olacaktır.

Başka Bursaspor yok!

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?