USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Bursaspor’da Merinos

30-11-2023

Bursa futbolunun emektar futbol sahalarından merinos futbol sahası uzun yıllar Bursaspor’a hizmet etmekte ve oradaki hizmet Vakıfköy ve Özlüce Tesisleri kadar gündeme gelmemektedir! Neden?
Merinos; Bursaspor’un futbolcu tohumudur, bu tohum Bursaspor’un bu günlere gelmesinin sebeplerinden olan en iyi dönemleri dahil, şampiyonluk zehirlenmesiyle beraber hak ettiği değeri ve kaliteyi yakalayamamıştır.
Tohum potansiyeldir, küçücük bünyesinde yeri gelir bir ülkeyi saracak orman olur, yeri gelir dünyanın gıda ihtiyacını giderecek besin olur ve yeri gelir ana rahmine düşen bebekten dünyaya hükmeden bir lider olur.
Merinos Bursaspor’un tohumudur, halada öyledir, bu tohum çağdaş anlamda eğitim ile eğitimci ile fiziksel donatılar ile tohumun ihtiyacına ve gereksinimine dönük, liyakatli, kaliteli evreye ve yaşa uygun beslenip, hazırlanıp, geliştirilip, yaşatılıp bir üst alan olan Vakıf köye aktarılmış mıdır? Bursa’da ve Bursaspor’da merinos ne kadar sorgulanmıştır.
Soruyoruz yıllar boyu Bursaspor’un en temel birimi olan Merinos Bursaspor’a hiç yük olmamış hatta Bursaspor’un istikrarlı gelir getiren bir birimi olmuştur. Günümüz endüstriyel futbolunda tüm Avrupa kulüpleri çocuklar üzerinden değişik isimler ile bedeli alınmak kaydıyla futbol okulları açmakta ve bu durumda olağan ve kanıksanan olmuştur. Bakıldığında tartışılsa da kapitalist Dünya konjonktüründe paranın hükümdarlığı sürdüğünden verilen emeklerin karşılığı da alınmak istenmektedir.  
Merinos ve Bursaspor’da Avrupa futbolundaki çocuklara dönük futbol okulu yapılanmasından uzak kalamazdı ve kalmadı da, Bursaspor da merinosa dönük sorgulanması gerekenler!
1.    Buradaki antrenör eğitimciler çocuğu anlayan tanıyanlar mı?Çocuk futboluna dönük profilleri uygun mu?
2.    Antrenör ve eğitimciler çocuk futboluna dönük derinlemesine pedagojik ve alana uygun donanımlar edinmesi ve gelişmeleri için Bursaspor’un hizmet içi desteği olmuş mudur?
3.    Antrenör ve eğitimcilere yaşamsal ihtiyaçlarına ve konforuna dönük ekonomik destek yaratılmış mıdır?
4.    Çocuk oyuncuların değişik ihtiyaçlarını giderecek ve konfor sağlayacak, sağlık, güvenlik, beslenme, barınma, ulaşım gibi en temel ihtiyaçları ve aynı zamanda sosyal, psikolojik ve alanda olabilecek eksikliklerin giderilmesi adına çağdaş yardımcı hizmetler birimleri var mıdır?
5.    Çocuk oyuncuların asıl sahibi ebeveynler ile sağlıklı iletişim kurulabilmekte midir?
6.    Bursaspor aidiyetinin oluşması için ne tür çalışmalar yapılmaktadır?
7.    Teorik pratik uygulamaların yapılması, oyuncuların hazırlanma, dinlenme, boş vakit geçirme, (kütüphane oyun salonu seminer konferans vb solonu, antrenman öncesi hazırlanma odaları vb.) gibi fiziksel alan ve donatıları var mıdır? Çağdaş normlara uygun mudur?
8.    Çocuk eğitiminde TFF ve Uluslar arası çocuk ve genç dostu standartlar dahilinde esenlik ve çocuk koruma birimi oluşturulmuş mudur?  Bursaspor un Çocuk ve gençler için standart formlar ve kotları var mıdır? 
Sonuç olarak bu maddeler çocuğun yüksek standartlara ulaşması yetişkinliğe geldiğinde Bursaspor’a ve ülke futboluna katkısı anlamında çocuk dostu olarak çocuğun menfaatine dönük çoğaltılabilir ve geliştirilebilir.
Bilindiği üzere ne ekersek onu biçeriz, tohumun potansiyelini keşfedip gerekli çağdaş yatırımlar yapıldığında,verdiğini verimli bir şekilde alırsın. Bursaspor olarak bugünkü düştüğün duruma düşmezsin.
Futbolcunun tohumu olan çocuk oyuncuları süreç içerisinde her anlamda donatıp iyi hazırlayıp yetişkin futboluna taşıdığınızda verdiğinizi almanın mutluluğunu yaşar kulüp olarak istikrarlı bir yol haritası ile gelişerek ilerlersiniz.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?