USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Dışarıdan Bursaspor’a Bakış

21-03-2022

Sen ne büyüksün Bursaspor dışardan senin derdinle dertlenen medyadan, spor dünyasından, iş insanlarından değişik alan, kurum ve kuruluşlardan birçok insan var nedir dertlendikleri Bursaspor mu? Bu bakış açısı tartışılır, asıl dertlendikleri ecdat yadigârı Bursa’nın Türkiye’nin önde gelen bir sanayi şehri olması ve onun tanıtımında da en değerli marka şampiyon Bursaspor.

Bursa ve Bursaspor’un büyük camia olması sebebiyle dışardaki futbol paydaşları biliyor ki Bursaspor yaşarsa süper ligde olursa ‘’adeta komşuda pişer bizede düşer’’ misali bakış açılarıyla her anlamda Bursaspor üzerinden nemalanma derdindeler.

Biz Bursa’da yaşayanlar olarak Bursaspor’u sevenleri ikiye ayırmış durumdayız.

1-Bursaspor ile dertlenen, içinden samimi, çıkarsız, menfaatsiz, gönülden, Bursaspor’u sevenlerin olduğu çok büyük kesim.

2-Bursasporu çok seviyormuş gibi görünen, lanse edilen azınlıktaki kesimin, Bursaspor’un bu duruma gelmesinde başlıca rol oynayanlar olan, yönetici görünümlü, taraftar görünümlü, spor yazarı görünümlü, menfaatkar ve çıkarcı küçük zümreler.

Maalesef Bursaspor sevdası üzerinden beslenen niteliksiz azınlığın, Bursaspor ile dertlenen nitelikli gerçek çoğunluktaki Bursaspor sevdalılarının önüne geçerek hatta yok olmasına doğru gitmesine sebep olarak, yanlışın doğru kabul görmesine imkân verilerek, Bursaspor’u içinden çıkılmaz duruma getirmişlerdir. Özet olarak Bursaspor sevdasını kullanan azınlıktaki kurnaz geçinen kendine Müslüman çıkarcı Bursasporlular, çoğunluktaki saf tertemiz Bursaspor sevdası olanları sindirmişler yâda uzaklaştırmışlardır.

Bursaspor yok olmuş yâda yok olmaya doğru giden diğer futbol kulüpleri ile kıyaslanmamalıdır, Bursaspor çok büyük bir camiadır, dışarıdan ve içeriden ne kadar darbe vurulsa daBursaspor küllerinden doğacaktır.

Bursaspor’un batması yok olması gerek Bursa’da gerek ülke futbol endüstrisinde ve bu endüstriyi besleyen destek unsurlarında derin harabiyetler oluşmasına sebep olacaktır, siyasi ve ekonomik yıpranmaların meydana gelmesi de olasıdır.

Bursaspor üzerinden beslenen ülke içi ve Bursa’mızda bulunan tüm teşekküller, biliyorlar ki Bursaspor’un zarar görmesi ve yok olması halinde siyasi ekonomik sportif travmaların yaşanacağı aşikârdır. Hal böyle olunca Bursaspor yaşatılmalıdır ki, yaşanabilsin ve ayakta durulsun.

Sonuç olarak Bursaspor zordadır evet ‘’zor çekmeden lor yenmez’ ’artık kral çıplak, neyin ne olduğu, kimin kim olduğu, gün gibi ortada, vakit gerçek Bursasporluların ortay çıkma vaktidir. Tek gerçek Bursaspor’un yaşama menfaatleridir.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?