USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

BEN BİZ İLİŞKİSİ

20-02-2021

Niye böyle! Bu benler biz olup Bursa futboluna güç katmıyor?

Bu benlere sorulduğunda hepsi futbol dehası, diğerini ötekileştiren, eksik arayan, birbirinin kuyusunu kazan, bireysellikten, kendince oluşturduğu karizmadan beslenen, yapısıyla yaşamlarını idame ediyorlar.

Bazen bu benler, ilişkiler ile bir kurumda statü elde edip kısa bir zaman bu statüsüne zarar gelmesinden korkarak kendine değer katacak işini geliştirecek diğer liyakatli benler ile birliktelikte olmaktan, kendisinin kuyusunu kazacaklarını sanarak çekinir ve bu ben yapısıyla bulunduğu kuruma yeterli katkıyı yapamazlar.

Günümüz Çağdaş Dünya düzeninde insanlar ilgilendikleri alanda bile devamlı kendilerini güncellemek durumundadır. Mazinizde futbolun değişik alanlarına amatör ya da profesyonel olarak katkı yapmış olabilirsiniz, ama kendinizi başta iletişim olmak kaydıyla güncellemediyseniz eksiksiniz, yetersizsinizdir, ama bu eksiklik başka bir ben ile doldurulursa o zaman biz olunacak herkes egolarından arınık birbirini tanıyan biz olacak ve hep birlikte kazanılacak bu kadar basit.

Bunun tek sebebi toplumumuzda ve Bursa futbol camiasında uzlaşı kültürünün oluşmamasından kaynaklanıyor. Bursa futbolunun sağlam sağlıklı zeminde yol alması için uzlaşı kültürünün oluşması lazım, her uçuk fikirleri, olmaz denilen fikirleri yok saymamak lazım, gelişme aykırı fikirler ile olur, o onun fikri, o her şeyi çok bilir, diyerek ötekileştirmemek, aykırı fikirlilere değer vermek, dinlemek, ön yargıda bulunmamak önemli, belki doğrular orada o doğruyla değer kazanılması kimseyi rahatsız etmemeli sonuçta Bursa futboluna yapılan katkıya ve değere bakmak önemli onun için futbol ailesinin her kesimini konuşturmalı umulmadık bir kitleden ya da kişiden çok önemli fikirler çıkabilir, Asıl olan, Bursaspor a kimin ne fikir verdiğinden çok Bursaspor’u ileriye taşıyacak fikirleri çağdaş uzlaşı ile ortaya çıkarmak önemlidir.

Her ben kendince belli bir donanıma sahiptir, yalnız ‘’başkasının yumruğunu yemeyen kendi yumruğunu balyoz zannedermiş’’, hepimiz başkasının yumruğunu yeme potansiyeline sahibiz, bu potansiyelin tek panzehri biz olmak, birlik beraberlik ve saygın şekilde birbirimize sahip çıkmaktır. Bir kişi hiç kişi, iki ve daha fazla kişi çok kişi den yola çıkarak birbirimizi kişisel ihtiraslarımızı bir tarafa bırakıp sahip çıkmak, birbirimizi tamamlayarak, samimiyet içeresinde yol almak ile, kazan kazan ilkesi devreye girecek, kurum değer kazanacak ve neticede herkes kazanacak.

Bölüşürsek, paylaşırsak, birbirimizi anlarsak, benden biz olursak, tok oluruz, hep birlikte kazanırız. Bölünürsek, ben olursak hep birlikte yok oluruz.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?