USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Selamünaleküm 2022

02-01-2022

Yeni yıla merhaba dedik ama dakika bir gol bir oldu. Yeni yılın ilk dakikalarında elektrik, doğalgaz, benzin, motorin, LPG, köprü geçis ücretleri, kimlik ile pasaport zamları üst üste uygulanmaya başlandı.

Peki ne oldu asgari ücrete yapılan zam? Övünerek anlatılan zam. Daha işçinin cebine zamlı maaş girmeden uçtu gitti…
Marketler, pazar yerleri ateş pahası, küçük esnaf, köylü bitmiş durumda. Bir gecede doların 18 liradan 12 liraya düşmesini davullarla zurnalarla karşılayanlar galiba bu ülkede yaşamıyor veya bu ülke halkının yaşadığı zorlukları çekmiyor.

SORGULAMIYORUZ

Ben açıkçası güzel ülkemin en büyük sorununu sorgulamamak olarak görüyorum. Bu yazıyı okuyan AK Partililer, MHP’liler, CHP’liler ve diğer parti üyeleri veya sempatizanları. Sizler sevdiğiniz,oy verdiğiniz partiyi ne kadar eleştiriyorsunuz? Parti liderliğini, parti hiyerarşisine ne kadar karşı çıkıyorsunuz? Vatandaşlık görevi sadece oy vermekle bitmiyor. Seçtiğiniz vekilleri ne kadar denetliyorsunuz?

En başta o vekilleri siz seçtiniz ama seçtiğiniz vekillerin karşısında el pençe duruyorsunuz. Ülkede işler yanlış gidince de suçu hemen dış güçler veya diğer partilere atıyorsunuz.

Lütfen ama lütfen sorgulayın. Oy verdiğiniz partiyi, seçtiğiniz vekili sorgulayın. Yanlış bir şey varsa dile getirin. Çünkü o kişilere o yetkiyi siz halk olarak verdiniz.

Sonuç olarak; 2022’ye harika zamlarla girdik, ‘Onurlu yalnızlığımız’ devam etmekte, ekonomik sıkıntılara bağlı intiharlar giderek artmakta. Artık bu güzel ülkemizde birşeylerin değişme zamanı gelmiştir…

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?