USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Bugünlerde en nefret ettiğim soru!

27-12-2021

Elbette hepimizin bir hayali var! 2022 yılı ve gelecek yıllar için. Rahat bir yaşam, savaşsız günler, gelir adeletsizliğin bittiği, insanların birbirlerine saygı duymaları, kadınların, çocukların ve hayvanların şiddete, tacize ve tecavüze uğramamaları gibi.

Ancak her yıl olduğu gibi medya kurumlarının vatandaşlara sorduğu ve benim de nefret ettiğim soru yine karşıma çıktı. “Yılbaşı akşamını nerede geçireceksiniz?”. Açıkçası o kadar klişe olmuş, o kadar standart bir soru oldu ki inanın bu sorudan artık tiksinti duyuyorum.

Bu soruyu soran basın emekçilerine sözüm yok. Onlar kendilerine verilen görevi yerine getirmeye çalışıyorlar. Ama o basın emekçilerini sokaklara yollayıp o malum soruyu sorduran haber editörlerine veya sorumlulara şunu sormak isterim.

Öncelikle hem pandeminin etkileri hem de ekonomik krizden dolayı çok sayıda emekçi, esnaf işlerini kaybetti veya dükkanlarını kapattı. İşini kaybetmeyen ve 2 bin 800 lira maaş alan bir kişi yeniyılı nerede geçirebilir.

Şu anda elektrik, su, doğalgaz, internet faturası ödedikten sonra o ailenin cebinde kaç para kalıyor, bunu hiç hesap etmiyorlar mı?. Bırakın bir eğlence mekanına gidip eğlenmeyi, evde oturup ufak bir eğlence yapmak dahil en az 500 liradan başlıyor bu rakama alkollü içecekleri katmıyorum.

Lütfen, ekonomik olarak böylesine zor bir dönemden geçerken, halkımıza mikrofon tutarak bu yılbaşında ne yapacaksınız? Veya nerede geçireceksiniz? Şeklinde sorular sordurmayın. İnanın halkımız ekonomik gücü yerinde olsa eğlencenin en güzelini yapacak kapasitede.

Umarım 2022 yılı itibariyle içerisinde bulunan bu zor günlerimizde geçmişte kalır

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?