USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

ULAŞILAMAYAN METROPOL BURSA!

14-10-2021

Bursa için yapılan her iyi yatırım, her iyi düşünce hangi siyasi partiden olursa olsun veya hangi görüşten olursa olsun benim için önemli değildir. Önemli olan yaşadığımız, barındığımız kent olan Bursa’dır.

Bu çalışmalardan biri de geçtiğimiz haftalarda Balkan Rumeli Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (BALKANTÜRKSİAD) tarafından gerçekleştirildi. 8 Balkan ülkesi; Hırvatistan, Arnavutluk, Bosna Hersek, Romanya, Bulgaristan, Kosova, Kuzey Makedonya ve Moldova temsilcileri bu yıl ikincisi düzenlenen Balkan Ülkeleri Ekonomik İş Birliği Forumu için Bursa’ya davet edildiler. Yapılan görüşmelerde, Balkan ülkeleri arasında ekonomik iş birliğinin daha da arttırılması, turizm, kültürel çalışmalarının geliştirilmesi ele alındı.

BALKANTÜRKSİAD tarafından organize edilen ve Bursa ekonomisi için oldukça önemli olan bu görüşmeler sonucunda yapıcı ve ileriye dönük sağlam adımlar atıldı. Ancak Bursa’nın en büyük eksiği de yine gözler önüne serilmiş oldu.

KENT OLARAK EN BÜYÜK EKSİKLERİNDEN BİRİ HAVALİMANI 

Balkan Ülkeleri Ekonomik İş Birliği Forumu için Bursa’ya davet edilen ülkelerin başkent nüfuslarına baktım.

Hırvatistan’ın başkenti Zagreb: 810 bin

Arnavutluk’un başkenti Tiran: 800 bin 986

Bosna Hersek’in başkenti Saraybosna: 751 bin

Romanya’nın başkenti Bükreş: 2 milyon 106 bin

Bulgaristan’ın başkenti Sofya: 1 milyon 238 bin

Kosova’nın başkenti Priştine: 200 bin

Kuzey Makedonya’nın başkenti Üsküp: 668 bin

Moldova’nın başkenti Kişinev: 686 bin

Bu rakamlarını verdiğim kentler başkent olmasının yanı sıra ülkelerinin de en kalabalık nüfusa sahip şehirleri pozisyonundadırlar. Ayrıca bu kentlere de dünyanın her tarafından uçakla ulaşım sağlanmaktadır. Gelelim güzel Bursa’mıza. Nüfusu yaklaşık 3,5 milyona dayanmış hem ekonomik, hem kültürel, hem bulunduğu coğrafi konumuyla adını saydığımız kentlerden kat be kat üstün vaziyettedir. Bursa’dan oldukça ufak kentlere dünyanın her noktasından hava yoluyla ulaşılırken Bursa’da yer alan havalimanı ise adeta terk edilmişliği oynuyor. Kentimizde yer alan yatırımcılar, sanayiciler, turizmciler her seferinde bu sorunu dile getirmiş ancak hiçbir ilerleme kaydedilmemiştir.

SON ÖRNEK AK PARTİ BURSA MİLLETVEKİLİ MUSTAFA ESGİN'DEN

AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Esgin, sosyal medya üzerinden yapmış olduğu çağrıda Bursa Havalimanı’nın tam kapasite ile faaliyetine devam etmesi ve bu çağrısının siyaset üstü bir çağrı olduğunu, tüm Bursa sevdalılarının da bu çağrıya destek vermelerini dile getirdi.

BALKAN KENTİ BURSA

Vekil Mustafa Esgin’in çağrısı Bursa için oldukça önemliydi. Bir Balkan kenti olan Bursa’nın hava yoluyla Balkan kentlerine ulaşması hem güzel şehrimizin ekonomik kalkınmasına çok büyük değer verecek ayrıca çok kuvvetli olan bağlarımızı daha da kuvvetlendirecek, gerçekleştirilecek çalışmalarla Bursa’nın Balkan kentleri arasında önemini daha da arttıracaktır.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?