USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

BURSA’NIN HİÇ HAK ETMEDİĞİ TABLO

08-02-2022

Tarihini, sanayisini, tarımını ve hergün gelişen yapısını siz okuyucularıma anlatmama gerek yok. Ancak bu güzel şehrimizin büyük bir ulaşım sorunu var! O sorun da hava ulaşımı. Geçtiğimiz günlerde bununla ilgili bir yazı yazmıştım. O yazımın hemen ardından Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü, Bursa Yenişehir Havalimanı'nın 2021 yılı Aralık ayında gerçekleşen uçuşları ve taşınan yolcu sayısını paylaştı.

Paylaşılan rapora göre; Bursa Yenişehir Havalimanı'nda aralık ayında, iç hat yolcu trafiği 6 bin 109, dış hat yolcu trafiği 63 oldu. Böylece aralıkta toplam 6 bin 172 yolcuya hizmet verildi. Aralık ayında, Bursa Yenişehir Havalimanı'na iniş-kalkış yapan uçak trafiği iç hatlarda bin 25, dış hatlarda 4 olmak üzere toplamda bin 29'a ulaştı. Kargo, posta ve bagajdan oluşan yük trafiği ise aralık ayında toplamda 62 ton oldu.

2021 yılı içindeyse yolcu trafiği 77 bin 515, uçak trafiği 15 bin 504, yük trafiği ise bin 512 ton olarak gerçekleşti. 

BURSA 140 ÜLKEDEN 11 MİLYON 187 BİN 144 KEZ İZLENDİ

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından kentin tarihi, turistik ve yol durumlarını gösteren canlı yayın kameralarından yaklaşık 11 milyon 200 bin kişi güzel şehrimizi seyretti.

Büyükşehir Belediyesi tarafından verilen rakamlara göre kent genelinde bulunan 109 kamera sayesinde Bursa 140 ülke tarafından takip edildi. Bu ülkelerin başında Almanya, ABD  ve Rusya başı çekmekte. Ayrıca ülke içinde ise İstanbul, İzmir, Antalya ve Ankara öncelikte.

Şehrimize hergün çeşitli ülkelerden sanayicisi, iş insanı, kültürel ve diplomatik ilişkiler için çok sayıda kurum, kuruluş ve temsilciler gelmekte.

Şimdi Bursamız için aslı soruna gelelim. Saydığımız bunca rakam ve kişiler Bursa’ya nasıl geliyor? Elbette Sabiha Gökçen ve İstanbul Havalimanı üzerinden. Neden bir türlü bu hava ulaşımını Bursa beceremiyor? Bugüne kadar birçok proje sunuldu, çeşitli projelere hayata geçirilmeye çalışıldı. Hatta geçen gün haberini yayınladık, İran’ın başkenti Tahran’dan Van’a direkt uçak seferleri başladı. Van’ın gerçekleştirmiş olduğu bu ulaşımı Bursa neden beceremiyor? Bu kent bu durumu hiç hak etmiyor!

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?