USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Nilüfer'den Bulgaristan Kubrat'a Anlamlı Destek

25-06-2021

Bulgaristan’da Türklerin yoğunluklu olarak yaşadığı Razgrad iline bağlı Kubrat Belediyesi’nin minibüs tipi aracı, Nilüfer Belediyesi tarafından hem cenaze yıkama aracı olarakhem de sahip olduğu soğutma sistemi ile beraber bir morg görevi görecek şekilde tasarlandı. Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem tarafından, Kubrat Belediye Başkanı Alkın Nebi ve Kubrat Meclis Başkanı Hüseyin Ömerov’a yapılan tören ile teslim edildi.

Kubrat Belediye Başkanı Alkın Nebi;

Razgrad gibi Türklerin yoğun yaşadığı bölgelerde özellikle genç nüfusun çalışmak için Avrupa’ya gittiğini ve köylerde sadece yaşlıların kaldığını, bu nedenle Nilüfer Belediyesi tarafından sağlanan bu desteğin kendilerini çok mutlu ettiğini, bu desteğin çok anlamlı, samimi ve kardeşçe olduğunu ifade ederek teşekkürlerini iletti.

Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem ise;

Yurtdışında yaşayan soydaşlarımız ile ilişkileri hep güçlü tutmaya çalışıyoruz, Balkanlara elimizden gelen desteği vermeye çalışıyoruz dedi. Bu cenaze aracının insanlarımızın zor günlerinde ihtiyaçlarına karşılık vermesini umuyorum dedi.

Araç başından içeriye geçildiğinde hoş bir sohbet oluştu aslında…

BalkantürksiadEski Başkanı Berat Tunakan, BalkantürksiadBaşkanı Fatih Şakir, Mestanlı ve Yöresi Dernek Başkanı Hasan Öztürk, Balkantürksiad yönetim kurulu üyesi ve aynı zamanda tam bir Deliormanlı olan sevgili Süleyman Ulusoy, misafir belediye başkanımız ve meclis başkanımız, Naci Kale Bey… Malum ‘’pandemiden ötürü’’ herkeste bir balkan özlemi var gibiydi.

Karşılıklı hediyelerin ardından Kubrat Belediye Başkanı Alkın Nebi, Nilüfer Belediyesi ile kardeş belediye olmak istediklerini belirterek iyi niyet mektubunu Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem’e sundu.

Aynı günün akşamında ise bir yemek organizayonu yapıldı. Kötü olan tek şey, yemek saatinde olan milli maçın sonucuydu.

Tabi, Turgay Erdem’i yakalamışken özellikle Balkanlar ile ilgili kültürel projelerde desteğinin devam etmesini istedim.

Olaya alt tarafı bir aracın yeniden tasarlanması olarak bakanlar olabilir.

Kim bilir bu cenaze aracı, kimlerin zor ve acılı gününde kolaylık sağlayacak?

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?