USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Emin Balkan Balgöç Başkanlığına Aday Olacak

27-07-2021

Balgöç Genel kuruluda bunlardan biri oldu. Olağan genel kurul oldukça gecikti.

Bağlı bulunan şubeler kongrelerini yapmaya başladı ve şubelerin yönetim kurulları belli olunca Balgöç Genel Merkezi’de kongresini yapacak.

Peki, yapılacak olan genel kurulda kimler aday olacak?

Yine geçen yıl bu konu gündeme gelmiş, pandeminin seyri ile kongreler yasaklanmıştı. O dönemde BRTK Onursal Başkanı Turhan Gençoğlu, Prof. Dr. Emin Balkan üzerinde uzlaşıldığı ile ilgili açıklamalarda bulunmuştu.

Bu açıklamadan sonra Doç.Dr.Kader Özlem ve Mestanlı ve Yöresi Dernek Başkanı Hasan Öztürk’ te yapılacak olan kongre için hazırlıklar yaptıklarını ve aday olacaklarını açıklamışlardı.

O dönemde, Emin Balkan ile bir canlı yayın yapmıştım. Ve kendisi, ‘’ Farklı aday çıkması halinde aday olmayacağını, kimse ile yarışa girmeyeceğini ’’ ifade etmişti.

Dün, tekrar Emin Balkan ile bir görüşme gerçekleştirdim. Kendisine son durumun ne olduğunu, fikrinde bir değişiklik olup olmadığını sordum.

Emin Balkan; kongre sürecinin şubelerde ki seçimleler ile başladığını belirterek, camianın büyük bir ayrışma içerisinde olduğunu ve bu süreçten kurtulmak için başka adaylar çıksa da kendisinin aday olacağını söyledi.

Şu anda Emin Balkan liste çalışmalarını yapıyor. BRTK Onursal Başkanı Turhan Gençoğlu tek bir liste çıkmasını istiyorve Emin Balkan’ın arkasında duruyor.

Ama unutulmamalı ki, çoklu adaylar ve listeler demokrasinin bir göstergesidir. En son İzmir Balgöç genel kurulunda buna şahit olduk. Başkan seçilen AbdurrahimNursoy, hazirun listesini kendisine rakip olan Beyhan Mutlu ve ekibi ile paylaşmış, üye kaydına da izin vermişti. Son derece güzel bir kongre gerçekleştirmişlerdi. Ve kongre sonunda el ele vererek üyelerin önünde poz vermişlerdi.

Bakalım Balgöç seçim süreci nasıl gerçekleşecek?

 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?