USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Önder Tanır'ın Kırcaali Ziyareti

13-08-2021

Aslında projenin tamamına bakarsak, sadece bir park olmadığını, iki etaptan oluşan bir spor ve rekreasyon alanı olduğunu görüyoruz.

Öncesinde hafriyat alanı olarak kullanılan ve uzun yıllardır atıl durumda kalan bu alan Kestel Belediye Başkanı Önder Tanır’ın talimatı ile güzel bir tesise dönüştürülmüş.

İsim verilmesi noktasında da Önder Tanır’ın önerisi ile parka ‘’Naim Süleymanoğlu Parkı’’ adı verilmiş. Kestelimize ve Bursamıza hayırlı olmasını diliyorum. Hem park standartlarının yüksek olmasından hemde isminin Naim Süleymanoğlu isminin verilmesinden dolayı da Önder Başkanı ve ekibini tebrik ederim.

Geçen hafta Cuma günü yapılan açılışa Bulgaristan’dan misafirlerin davet edilmiş olması da ayrı bir incelik aslında. Cebel, Kızılağaç, Mestanlı bölgelerinden HÖH meclis üyeleri ve Vetova Belediye Başkanı Mehmet Mehmet açılışa Bulgaristan’dan gelerek katıldılar.

Bu açılıştan sonra, Kestel Belediye Başkanı Önder Tanır ve beraberindeki heyet Rodop ziyareti gerçekleştirdi. Önder Tanır dün, Kestel Belediyesi’nin kardeş belediyesi olan Kızılağaç ( Kirkovo ) Belediyesi’ni ziyaret etti. Başkan Şinasi Süleyman ile görüşüp ardından bölgedeki Yedi Kızlar Camisinegittiler.

Kızılağaç ziyaretinden sonra da Naim Süleymanoğlu’nun doğduğu Mestanlı kasabasını ve Mestanlı Belediye Başkanı İlknur Kazım’ı ziyaret ettiler.

Kendisi de bir Balkan göçmeni ailenin çocuğu olan Önder Başkanın bu ziyaretlerden etkilendiğini ve bu ziyaretler sırasında duygulandığını düşünüyorum.

Yurda döndüğünde elbette kendisi ile bir görüşme yapmak ve izlenimlerini almak isterim.

Bundan iki yıl önce aslında Kestel Belediyesi büyük bir heyet halinde 26 Aralık’ta yapılan Bebek Türkan’ı anma etkinliklerine katılacaktı. Fakat bu ziyaret planını ben sosyal medya hesabımdan paylaşınca o dönemki siyasi konjonktürde ( Ak Parti Ve HÖH arasında ki uyuşmazlıklar ) bu ziyaret planı son anda genel merkez tarafından veto edilmişti.

Buzlar artık eridi tabi…

Önümüzdeki 26 Aralık’ta Kestel Belediyesini Bulgaristan’da göreceğimizi düşünüyorum. Özellikle Bursa belediyelerinin, Balkanlardaki Türk belediyeleri ile kardeş belediye olması hem kültürel anlamda hem de ortak projelerin hayata geçirilmesi anlamında çok önemli.

Türkiye’de yaşayan Bulgaristan Türkleri zaten iki ülke arasında bir köprü görevi görüyor. Belediyelerin de kardeş olması bu köprünün ayaklarının güçlendirilmesi adına ve kültürümüzün, değerlerimizin yaşaması adına çok önemli.

Bu güzel projelere imza atan, her iki tarafta da misafirperverliği ve kardeşliği gösterengerek Türkiye’de gerekse Bulgaristan’da bu kardeşlik adına emeği geçen herkese teşekkür ederim.

 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?