USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Deliormanlılar Artık Daha Etkin

29-10-2021

2001 yılında kurulan Tunaboylular ve Deliormanlılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği yeni yönetimi ile beraber adından söz ettirmeye başladı. Daha 120 günlük bir yönetim olmasına rağmen bu kısa sürede yaptıkları ile fark ediliyorlar.

Geçtiğimiz günlerde Tunaboylular ve Deliormanlılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Süleyman Ulusoy beni arayarak, Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem’in kendilerini ziyaret edeceğini belirterek benide davet etme nezaketinde bulundu.

Tabi ki davete icabet ettik. Ve çok güzel anlamlı bir gün geçirdim aslında.

Yeni yönetim, öncelikle binalarının tadilat işlemlerini başlatmış. Tüm duvarlarında Balkanlara ait resimler göreceksiniz. Koca Yusuf’tan, 1989 göçüne, Şumnu Tombul Cami’den, Mustafa Kemal’e kadar birçok resim karşılayacak sizi binanın duvarlarında. Derneğe ait olan bahçe yeşillikler içerisinde, Deliorman gelebilir aklınıza…

Turgay Erdem’de derneğin tekrar faaliyet yapar hale gelmesinden dolayı memnuniyetini açıkça belirtti aslında. Daha birçok faaliyette beraber çalışabileceklerini, Nilüfer Belediyesi’nin Balkanlara olan desteğinin devam edeceğini söyledi.

Yönetim kurulu adına Süleyman Ulusoy kendilerine teşekkür ederek, bugüne kadar yaptıkları destekten dolayı Turgay Erdem’e bir plaket taktim etti.

Bu ziyaret, sadece bir belediye başkanının bir sivil toplum örgütüne yaptığı bir ziyaret değildi.

Sevgili Huriye Gül Kolaylı’nın değimi ile Bir Bursa imece filmi olan ‘’Saklı Yüzler Bosna’’ film yönetmeni ve oyuncularıda bu toplantıda vardı. Filmin yapımcısı Gökhan Tunalıgil; ‘’ Bu filmin tanıtımında bize bir cesur yürek lazımdı. Ve Süleyman Ulusoy, bizim cesur yüreğimiz oldu.’’ Diyerek, desteklerinden dolayı teşekkürlerini iletti.

Bulgaristan’da baskıların olduğu dönemde Türk kimliği ile sanatını icra etmeye çalışan usta sanatçımız Hafize Beysim Gün’ü, Yunus Emre Vakfının ‘’Türk Dili ve Kültürüne Katkı Koyanlar Ödülüne’’ aday göstermişti Tunaboylular ve Deliormanlılar Derneği. Hafize Beysim Gün’de oradaydı. Kitaplarını derneğe, Nilüfer Belediyesi Başkanı Turgay Erdem’e ve belediye kütüphanesine hediye etti. Hafize Beysim Gün; ‘’ Balkan kelimesi geçen her yerde heyecanlanıyor ve duygulanıyorum. Benim bir borcum var. Deliorman’da bir koro kurup, türkülerimizi söyletmek. Bindallılarını göstermek.’’ diyerek, yaşadığı heyecanı hepimize hissettirdi.

Kültürel anlamda bu etkinliğe katıldığım için çok mutlu oldum. Ayrıca, dernek üyelerinin çoğunun kadın olması ise fazla rastlanır bir durum değildi.

Daveti için Süleyman Ulusoy’a teşekkür ederken, çok yönlü ve kültürel faaliyetleri ağırlıkta olacak bir derneği kazandığımızı düşünüyorum.

Galiba, Bursa’da Deliormanlıların varlığı daha belirgin hissedilecek.

 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?