USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Yoksa; geçmiş olsun BAL-GÖÇ

01-05-2022

En sonuncusu, "BAL-GÖÇ’e  Kayyum Atandı.’’ oldu.

Ama hiçbiri içimi bu kadar acıtmamıştı.

Evet, genel kurulun ertelenmesinden sonra bazı kişiler mahkemeye başvurarak BAL-GÖÇ’e kayyum atanmasını istedi. Öyle de oldu nihayetinde.

Mahkeme, gerekçeli kararını açıklamadı henüz. Muhtemelen, gerekçeli karardan sonra bir itiraz sürecide başlayacak. Tam bir yılan hikayesi…

Bildiğiniz gibi en son Mart ayında yapılan genel kurul ertelenmişti. Üç adayın yarıştığı bu genel kurulda ilk önce divan seçimi ile ilgili anlaşma sağlanamadı. Hasan Öztürk ve Kader Özlem bir divan listesi sundu. Emin Balkan farklı bir liste sundu.

Saatler sonra anlaşma sağlandı. Divanın oluşmasından sonra usulsüz bir şekilde üye yapıldıkları iddia edilen 648 kişinin oy kullanması ile ilgili karar aşaması yeni bir anlaşmazlık ortamı oluşturdu. Divanın dağılması ile beraber, üç adayda kongrenin ertelenmesi yönünde fikir birliğine vardı.

Kendi aralarında konuşup, yeni bir tarih belirleyeceklerini belirttiler. Böyle bir istişare görüşmesi yapıldı mı? Bilmiyorum. Geldiğimiz noktada pek yapılmış gibi değil.

Gelelim günümüze,

Aslında bu konuyu yazmaktan hep çekindim. İlgili ilgisiz herkes bir şeyler yazdı. Ancak, gelinen süreçte bu uyarıları yapmak zorunda hissediyorum.

Öncelikle, kayyum atanması kulağa hiç hoş gelmiyor.

Üzüyor, kırıyor, küçük düşürüyor, marka algımızı zedeliyor…BAL-GÖÇ’e olan güveni azaltıyor.

Ne yani! Biz kayyuma gitmeden bir kongre yapamaz mıydık?

Üç değil, beş aday yarışsa ne olur?

Şu anda son mahkeme kararına göre üç kişi kayyum olarak belirlendi. Peki, asıl tartışmanın nedeni olan 648 üye sorunu çözüldü mü? Hayır.

Zaten, ertelenen kongrede dağılan divanın başkanı olan Sabri Mutlu, bu üyelikler ile ilgili fikrini açık şekilde ortaya koymuş 648 kişinin oy kullanabileceğini söylemişti. Kayyum talebinin Emin Balkan’a yakın isimlerden yapıldığı biliniyor. Kayyum heyetininde Emin Balkan’ın önceki kurulda önerdiği kişilerden oluşması zaten bu 648 kişinin kayyum ile gidilecek bir genel kurulda oy kullanacağını bize gösteriyor.

Şimdi bu durumda sorumu tekrar sormak istiyorum. Kayyum, sorunu çözecek mi?

HAYIR!

Aksi durumda, 648 üyenin oy kullanmasını savunan Emin Balkan’a yakın isimlerin kayyumda olmadığını Kader Özlem ve Hasan Öztürk’e yakın isimlerin yada hiç tanımadığımız kişilerin olduğunu ve 648 üyenin oy kullanmadığını düşünelim. Böyle bir durumda, farklı isimlerden oluşan Kayyum, sorunu çözecek mi?

HAYIR!

648 kişi ister oy kullansın ister kullanmasın. İster Emin Balkan başkan olsun, ister Kader Özlem, ister Hasan Öztürk. Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak.

BAL-GÖÇ, çatı kuruluş olma özelliğini kaybedecek.

Yeni alternatifler ortaya çıkacak. Zaten üyelerin kuruma olan güveni azalıyor. Dahadaazalacak. İşte asıl tehlike burada.Üyelerden uzaklaşan bir BAL-GÖÇ!

Bu çıkmazın çözümü basit aslında;

Ya içinizde bu konu ile ilgili anlaşacaksınız ya da üyelikleri kongre öncesi açıp herkesin üye olmasına izin vereceksiniz. Ve kongreye bu şekilde gideceksiniz. Buyurun üye olmak isteyen herkes üye olabilsin.

Bu şekilde yapılacak bir yarıştan sonra,kimse kazanan kişi ve kayyum üyeleri üzerine bir yafta yapıştıramaz.

Bizim insanımız adildir, vicdanlıdır.

Eşit şartlarda bir yarış sonucunda, başka birini destekliyor olsa bile kazanana BAŞKANIM demesini bilir. Bütünlük ve birlik ancak böyle sağlanabilir.

Yoksa, geçmiş olsun BAL-GÖÇ!

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?