USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Kırcaali’de ‘‘Bursa Cami’’ açılıyor

13-05-2021

Bu proje ilk başladığında ismini Bursa Cami olarak duymuştuk. Ancak, son günlerde ki paylaşımlara bakınca isminin Kırcaali Yeni Cami olarak anıldığını görüyorum.

Kırcaali Belediyesi ve Bulgaristan Müftülüğünün Kırcaali’de yeni bir camiye ihtiyaç duyulduğunu belirlemesi ile Müftülük ve Kırcaali Belediyesi bu projeye destek için Diyanet İşleri Başkanlığımıza başvurdu.

Diyanet İşleri Başkanlığı, bu projenin gerçekleşmesi için çözüm ararken Bursa Büyükşehir Belediyesi devreye girerek bu projeyi üstlendi.

Kimse yanlış anlamasın!

Bursa Büyükşehir Belediyesi bütçesinden para harcanmadı elbette.

Dönemin belediye başkanı olan Recep Altepe, Bursa’nın bir Balkan şehri olduğunu bilerek Balkan kökenli iş adamlarını bu konuda destek olmaya çağırdı. Birçok hayırsever iş adamının desteği ile bu proje üstlenildi ve Bursa Cami inşaatına başlandı.

Dönem dönem aksamalar yaşanmış olsada, Recep Altepe’nin belediye başkanlık süreci bitince neredeyse proje durma aşamasına geldi. Ve TİKA devreye girerek projenin devamını üstlendi. Nihayetinde bugünlere geldik. Geçen günlerde, Bulgaristan Sofya Büyükelçiliğimiz Cami avlusunda bir iftar yemeği bile verdi.

Resmi açılışı daha sonrasında yapılacak ama Ramazan Bayramının birinci gününde Bayram Namazı ile eski adı Bursa Cami yeni adıyla Kırcaali Yeni Cami bölgedeki Müslamanların ibadet etmesine açılmış olacak.

İsminin neden değiştirildiğini bilmiyorum,

Ama ister Bursa Cami olsun, ister Kırcaali Yeni Cami emeği geçenlerden Allah razı olsun diyerek; hepinizin bayramı mübarek olsun efendim.

NOT:

Fotograflar için Kırcaalili fotograf sanatçısı Reyhan Mustafa Ferad’a teşekkür ederim.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?