USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Osmangazi Belediyesi'nden kardeşlik sofrası

02-05-2021

Bursa Osmangazi Belediyesi, Ramazan ayı dolayısıyla Bulgaristan’da Türklerin yoğun olarak yaşadığı değişik şehirlerde iftar yemekleri organize ediyor.

Balkanlardaki insanımızın yüreğine dokunabilmek, onların her daim yanlarında olduğumuzu gösterebilmek adına, ‘’Kardeşlik Sofrası’’ adı altında yapılan bu organizasyonu önemsiyorum.

Dün akşam Bulgaristan’ın Draginovo( Kuruova ) Köyünde bin kişilik bir iftar organizasyonu yapıldı.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ında katıldığı iftar yemeğinde TİKA’nın hazırladığı yardım kolileri de dağıtıldı. Ayrıca iftar yemeğine Türkiye’nin Sofya Büyükelçisi Aylin Sekizkök, Bulgaristan Müslümanları Başmüftüsü Mustafa Hacı’da katıldı.

Türkiye’nin Sofya Büyükelçisi Aylin Sekizkök; Bursa’dan gelen değerli misafirlerimiz ile aynı sofrada iftar yapacak olmalarının, Türkiye ve Bulgaristan arasındaki insani bağların bir göstergesi olduğunu vurguladı.

Bulgaristan Müslümanları Başmüftüsü Mustafa Hacı; iftarın herkesi bir araya getirme gücünden bahsederek emeği geçen herkese teşekkür etti.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar; Bursa’da Bulgaristan’dan gelen birçok kişinin yaşadığını ve bu vatandaşlarımızın katkıları ile Bulgaristan’da değişik şehir ve köylerde iftar yemekleri organize ettiklerini ifade etti.

‘’Kardeşlik Sofrası’’ tüm Ramazan boyunca değişik şehirlerde devam edecek. Osmangazi Belediyesinden aldığım bilgiye göre bu organizasyon Kosova’da da uygulanacak.

Aslına bakarsanız, burada önemli olan bir iftar yemeği ya da bir erzak kolisi değildir. Önemli olan, oradaki insanımıza dokunabilmek ve onların tüm kurumlarımız ile yanında olduğumuzu göstermektir. Bu projeler bir belediye faaliyetinden çok Türkiye’nin bölgeye ve soydaşlarımıza bakış açısının gösterimidir.

Balkanlardaki insanımıza dokunmaktan vazgeçenler büyük bir yanlışın içerisindedirler.

Dokunabilen herkese teşekkürlerimle…

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?