USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Hak ve Özgürlükler Hareketi'nin Bursa Ziyareti

17-02-2021

Her seçimde olduğu gibi Bursa’da da Bulgaristan vatandaşlığına sahip kişiler içinde sandıklar kurulacak. Bursa’da sekiz sandık açılması bekleniyor.

Seçim zamanı yaklaştıkça siyasi ziyaretlerde artıyor dolayısı ile…

Bulgaristan’da parlamentoda bulunan, çoğunluğunu Türklerin oluşturduğu Hak ve Özgürlükler Hareketi’de seçim çalışmalarına başladı.

Aslında son zamanlarda Hak ve Özgürlükler Hareketi ile Ak Parti arasındaki buzların erimeye başladığını da görüyoruz.

HÖH’ün geçen aylarda yapılan olağan kongresine Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın videolu mesaj göndermesibuzların erimesini hızlandırdı diyebiliriz.

 HÖH Şumnu İl Başkanı Aysel Rıfat, Koalinovo Belediye Başkanı Nida Ahmedov, HÖH Marmara Temsilcisi Lütfi Özgür ve Bursa İl Temsilcisi Taner Çavuş’tan oluşan bir heyet Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ı ziyaret ettiler.

HÖH Genel Başkanı Mustafa Karadayı’nın selamlarını ileten heyet, Cumhurbaşkanımızın kongrelerine göndermiş olduğu videolu mesajdan memnuniyet duyduklarını ifade ettiler.

Yapılacak seçimler ile ilgili Alinur Aktaş’ı bilgilendiren heyet, yapılan görüşmenin çok faydalı olduğunu ve sıcak bir ortamda gerçekleştiğini dile getiriyor.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa’da açılacak olan sandıklarda oy kullanacak olan vatandaşlarımızın sağlıklı ve demokratik bir ortamda seçime gitmeleri için ellerinden geleni yapacaklarını belirtti.

Aldığım duyumlara göre, yıllardır okullarda yapılan seçimler Bursa Valiliğinin onay vermesi halinde pandemiden dolayı daha büyük alana sahip olan spor salonlarında yapılabilir.

Ayrıca BURULAŞ’a bağlı belediye otobüsleri Bulgaristan vatandaşlığı olan kişilerin oy kullanmak için sandıklara gideceği gün olan 4 Nisan’da ücretsiz olabilir.

Bulgaristan’dan gelen HÖH temsilcileri daha sonra Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar ile de görüştüler. Görüşmede Cumhuriyet Halk Partisi Bursa Milletvekili Yüksel Özkan’ın olması da dikkatleri çekti.

Mustafa Dündar’ın ardından Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem ile de görüşen heyet Bal-Göç Genel Merkezini de ziyaret ederek temaslarını tamamladı.

En son Bal-Göç ile HÖH arasında ki ziyaret Naim Süleymanoğlu Spor Kompleksi’nin açılışı için Bal-Göç’e Mestanlı Belediye Başkanı Sunay Hasan tarafından verilen davetiye ile gerçekleşmişti.

Tüm görüşmelerde ülkede azınlık olan Türklerin bazı sorunlarının giderilmesi içintek çözümün HÖH olduğunu ve Parlamento’da en az 41 milletvekiline ihtiyaç duyulduğu söylendi.

Bu görüşmelerin daha çok bilgi verme amaçlı olduğu ve devam edeceği de düşünülüyor.

4Nisan’da yapılacak olan seçimlerde Türkiye’nin farklı şehirlerinde toplamda 35 sandık kurulacak. Bu sandık sayısı aslında daha önceki dönemlerde 140 civarındaydı. Türkiye’de yaşayan Bulgaristan vatandaşlarının sayısına bakarsak, aslında burada ki oy potansiyelinin ne kadar çok önemli olduğunu görüyoruz.

Bursa’ya Balkan şehri demem boşuna da değil hani…

 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?