USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Balkan Türkleri bu ülkenin uç beyleri ve teminatıdırlar

10-01-2021

Türkiye’nin Üsküp Büyükelçiliği, TİKA, YTB ve Yunus Emre Enstitüsü’nün desteğiyle düzenlenen programa TBMM Başkanı Mustafa Şentop ile Türkiye- Kuzey Makedonya Parlamentolar Arası Dostluk Grubunda yer alan milletvekilleri de katıldı.

Türkiye ve Kuzey Makedonya Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı ve aynı zamanda Ak Parti Bursa Milletvekili olan Ahmet Kılıç ile bu ziyareti değerlendirme şansı buldum.

Ahmet Kılıç aynı zamanda,  Bursa’yı TBMM’de temsiledenen genç milletvekili.

Yıllarca partisi içerisinde,özellikle gençlik kollarında aktif bir şekilde çalıştı.

Kuzey Makedonya ve Balkanlar özeline girmeden,  genç bir milletvekili olmanın kendisine hissettirdiklerini ve siyasete girmek isteyen gençlere önerilerinin ne olduğunu sordum.

Ahmet Kılıç; özellikle Cumhurbaşkanımızın ’’ Gençlere yer vermek, ustalığın şiarındandır.’’ Sözünü hatırlatarak, Ak Parti’nin gençlerin siyasete girmesini özendirdiğini söyledi.

Genç bir milletvekili olarak aynı zamanda TBMM içerisinde  gençleri de temsil etmeye çalıştığını belirten Ahmet Kılıç,‘’Ülke ve millet adına bir şeyler yapmak isteyen gençlerin kesinlikle siyasette var olmaları gerekiyor. Geçmişte yaşanan bazı acı olayların tecrübesi ile özellikle anne ve babalar çocuklarını siyasetten uzak tutmaya çalıştılar.Bu endişeler artık geçmişte kalmıştır.’’ Diyerek, gençleri hizmet etmenin en etkili yolu olan siyasete davet ediyor.

Tabi kendisine Ak Parti’nin Balkanlara bakış açısını da sordum.

Ahmet Kılıç; ‘’Balkanlar’da yaşayan Türkleri bizler uç beyi olarak görüyoruz. Biz Ak Parti olarak Balkanlarda, Batı Trakya’da yaşayan kardeşlerimizi aynı zamanda bu vatanın teminatı olarak görüyoruz. Onlar Her türlü baskıya rağmen yıllarca yaşadıkları topraklarda göstermiş oldukları tavır ve dik duruş ile bizleri onurlandırmışlardır. Artık, Türkiye’de oralarda yaşanan sorunlara hemen refleks göstermektedir. Kayıtsız kalmamaktadır. Bizler bu bölgelerde ki Türk varlığının devam etmesi için her zaman kardeşlerimize destek olacağız.’’Diyerek,

Bölgede hizmetleri bulunan bir dostunun,

-Balkanlardan ‘’İş adamı çıkar, sanatkar çıkar, işçi çıkar ama asla bir hain çıkmaz.’’Sözünü hatırlattı. Ve özellikle Bursa milletvekili olmanın, TBMM’de kendilerine balkanları temsil etme sorumluluğu da yüklediğini belirtiyor.

Türkiye, Türkiye’den daha büyüktür anlayışı ile TBMM’de, dolaylı olarak Üsküp’ün, Kırcaali’nin, Gümülcine’nin de temsilcileri olduklarını söyleyen Kılıç, aramızda ki bağların kültürel ve tarihsel olarak ne kadar kuvvetli olduğuna vurgu yapıyor.

TBMM Başkanı MustafaŞentop liderliğinde Kuzey Makedonya’ya bir çalışma ziyareti gerçekleştirdiklerini ve bu ziyarette çok duygusal anlar da yaşadıklarını ifade eden Ahmet Kılıç; hem Türkçemizin gelişimi, hem de eğitim, siyasal ve ekonomik olarak birçok ziyaret gerçekleştirdik. İki ülkenin Cumhurbaşkanları da ortak çalışma konusunda açık desteklerini ortaya koymuşlardır.

Ziyaretlerimizde gördük ki, oralarda yaşayan Türkler; Türkiye ile yatıp Türkiye ile kalkıyorlar. Onların bizim birer parçamız olduğunu görmek, Türkçe ve benlikleri için mücadele ettiklerini görmek bizleri gerçekten onurlandırıyor.

Önümüzde ki günlerde de Kuzey Makedonya milletvekillerini ağırlayacaklarını, arada ki bağları hep sıkı tutacaklarını, Balkanlarda olmaya hep devam edeceklerini belirten milletvekilimize güzel ve samimi düşünceleri için teşekkür ederken, genç milletvekilimizin önümüzde ki süreçlerde Balkanlar özelinde yapacağı tüm faaliyetlerde kendisine başarılar diliyorum.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?