USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Bulgaristan'da rahatsızlanan Naim Süleymanoğlu'nun annesi Türkiye'ye nasıl getirildi?

07-01-2021

Dün Dışişleri Bakan Yardımcımız Yavuz Selim Kıran’ın bir paylaşımı ile Bulgaristan’da ki köyünde bulunan Hatice Süleymanoğlu’nun rahatsızlanması sonucu, Bulgaristan’dan İstanbul’a getirildiğini ve sağlık durumunun iyi olduğunu öğrendik.

Bu sabah Naim Süleymanoğlu’nun abisi Muharrem Süleymanoğlu’nu da arayarak, Hatice annemizin durumunun iyi olduğunu ve yapılan bazı tetkiklerin sonucunun beklendiğini öğrendim.

Buradan Hatice Süleymanoğlu’na geçmiş olsun dileklerimi ileterek, Naim Süleymanoğlu gibi bir değeri Türk milletine kazandırdığı için kendisine tekrar şükranlarımızı sunmak istiyorum. Dualarımız Hatice Süleymanoğlu ile…

Sizlere, Hatice Sülaymanoğlu’nunhızlı bir şekilde nasıl Türkiye’ye getirildiğinden de bahsetmek istiyorum.

Hatice Süleymanoğlu, Bulgaristan Mestanlı’da ki köyünde rahatsızlanır. Naim Süleymanoğlu’nun da çocukluk arkadaşı olan Sevim Bey durumu farkettiği gibi Hatice annemizi hastaneye götürür. Mestanlı Belediye Başkanı İlknur Kazım durumdan Türkiye Sofya Büyükelçiliğini haberdar eder ve endişe duyduğunu belirterek, Hatice Süleymanoğlu’nun Türkiye’de daha iyi şartlarda kontrollerinin yapılacağını düşündüğünü ifade eder.

Konu ile hemen ilgilenen Türk Büyükelçiliğimiz, Dışişleri Bakanlığını bilgilendirir. Dışişleri Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran, konu ile bizzat ilgilenir veSağlık Bakanlığı ile hemen koordine olur. Hatice Süleymanoğlu’nun Türkiye’de bir hastanede tedavi altına alınması için gerekenler hızlıca sağlanmış olur. Mestanlı Belediyesine ait ambulans ile Kapıkule’ye kadar getirilen Hatice Süleymanoğlu, Sağlık Bakanlığımızın ambulansı ile İstanbul’da modern bir hastaneye yatırılır. Gerekli tüm analizler yapılır. Hatta, Ankara’dan yola çıkan oğlu Muharrem Süleymanoğlu gelene kadar Hatice Süleymanoğlu’nun başında psikolojik destek vermek amacıyla bir sağlık personelimiz görevlendirilir.

Evet, zaten olması gereken budur. Ancak; o kadar hızlı hareket edilmiştir ki, buradan konuya hassasiyet gösteren, ilgilenen tüm yetkililere teşekkür etmeden geçemezdim.

Mestanlı Belediye Başkanı İlknur Kazım’ın hassasiyeti ile başlayan bu süreçte, Türkiye Sofya Büyükelçiliği’nin duyarlılığına dikkat çekmek isterim.

Daha önceden de yine bu köşemde Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmayan, Covid-19 sürecinde Almanya’da vefat eden Kader kızımızın cenazesinin, Türkiye üzerinden Bulgaristana’a getirilmesinde de Büyükelçimiz Aylin Sekizkök ve elçilik çalışanlarının büyük katkıları olmuştu.

Bu olayda da, Büyükelçiliğimizin ulaşılabilir olması,

Konuya duyarlı davranması,

Hemen ilgili mercileri bilgilendirerek kararlı bir tutum sergilemesi,

Bu kararlılık ile beraber hızlı aksiyon alması,

Dışişleri Bakanlığı ile hemen koordineli bir çalışma içerisine girmesi,

Bulgaristan’da yaşayan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarını ve Türk kökenli insanlarımızın güven duygusunu arttırmış, yalnız olmadığımızı bizlere göstermiştir.

Ayrıca; ülkemizin dış ülkelerde ve kendi içerisinde ki koordinasyonunun, hızlı tepki vermesinin bir göstergesi olması açısından yaşanılan bu örnek gurur vericidir.

Hatice annemizin sağlığı için dua ederken, emeği geçen herkese bu örnek işbirliğinden dolayı teşekkür etmeyi bir borç bilirim.

********

Son zamanlarında hasta düşmüştü, ziyaretine gittiğimizde dolmuştu gözleri.

Vasiyeti; Tabutunun, Türk Bayrağı’na sarılmasıydı.

Vasiyetini gerçekleştirmenin mutluluğu ile 7 Ocak 2019’da vefat eden, soğuk bir günde yüreğimizi üşüten, Bulgaristan’da Türklük mücadelesi veren, hapislerde yatıp işkenceler gören Mehmet Ayyıldız’a selam olsun!

 

 

 

 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?