USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Elhamdülillah Türk'üm

18-09-2020

Defalarca bu köşede bunun ne kadar tehlikeli olduğundan bahsettik.

Bizleri kimseler ile kıyaslama yoluna gitmeyin dedik.

En son, Habertürk’te Fatih Altaylı’nın sunduğu Teke Tek programında Suriye’den gelenler ile Balkanlar’dan gelenleri kıyaslaması yoluna giden ORSAM Başkanı Prof. Dr. Ahmey Uysal; Balkanlardan gelenlerin Türk olarak gelmediklerini, Türkçeyi burada öğrendiklerini, işgalden kaçtıklarını ifade etti.

Bana bu söylemler bir yerden tanıdık geldi. Hadi gelin bakalım aynısını kimler söylemiş!

Bulgaristan’da yüzlerce soydaşımızı katleden, 18 aylık bebeği bile şehit eden, yüzlerce insanımızı Belene mahpusunda işkencelere uğratanTodorJivkov ne diyordu?

‘’Bulgaristan’da Türk yoktur. Müslüman Bulgarlar vardır.’’

Yunanistan’da Lozan’a uymayan, Türkleri yok sayan,  günümüzde de hala bu politikayı izleyen, Dr. Sadık Ahmet’i Türk olduğu için hapse atıp, bir suikast ile şehit eden Yunan devleti ne diyordu?

‘’ Yunanistan’da Türk yoktur, kendini Türk hissedenler derhal ülkeyi terk etmeli.’’

Makedonya’da, Türklük mücadelesi veren Yücel Teşkilatını, kurşuna dizdiren Tito’ya ne kadar benziyor söylemleriniz.

Balkanlar’da Türk yoktur demek, sadece azınlık Müslümanlar vardır demek; TodorJivkov’un, Yunanistan derin devletinin, Tito’nun söylemidir.

Bu söylemlerinizi sırf savunduğunuz Suriye politikasını kuvvetlendirmek için ifade etmeniz, sizleri tarihteki en gaddar insanlar ile aynı yere koymaktadır.

Profesör olan birinin, üstelik bir düşünce kuruluşu başkanının bunu cahillik ile söyleyeceğine inanmıyorum. Bu söylemler o kadar arttı ki sistematik bir hal aldı.

Devletimiz bu düşünce kuruluşunun fikirlerine itibar etmeyecektir. Balkanlarda ki Türkiye sevdası yılların devlet birikimidir. Birilerini bu durum rahatsız etse de, Türklük hep ana eksendedir.

Bu tarz düşünceler, günümüzde de Türklük mücadelesi veren Balkan Türklerini zora sokan açıklamalardır. Aslında Balkan devletlerinin ekmeğine de yağ sürmektedir.

Balkan Türklerinden şüphesi olanların yolu elbet bir gün Jivkov’un, Tito’nun, Yunan derin devletinin söylemi ile aynı yerde kesişir.

Son olarak bizim oraların söylemi ile yazımı tamamlamak isterim.

Bizim oralarda,

Sen kimsin? Nesin? Diye sorulduğunda;

Tüm ayrıştırmalara inat, hem Türklüğümüze hem de dinimize sahip çıkmak adına, sadece Balkanlarda duyacağınız,

‘’ Elhamdülillah Türk’üm.’’ Denir.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?