USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Sınır bölgelerindeki paramiliter gruplara dikkat

02-03-2020

‘’Şipka Bulgar Askeri Birliği’’ ile ‘‘VasilLevski Askeri Birliği’’ adlı paramiliter grup üyeleri bu görüntüleri sosyal medya hesaplarından yayınlamıştı.

Yunanistan ve Kıbrıs’ta faaliyet gösteren AME/C18 adlı paramiliter grup, geçtiğimiz yıllarda Atina’nın Menidi semtinde Roman vatandaşlara saldırmıştı.

Bu yaşanmışlıkları hatırlayınca, şu an özellikle Yunanistan sınırında bekleyen on binlerce göçmenin sınırı geçmeleri halinde bu aşırı milliyetçi paramiliter grup üyeleri ile karşılaşıp karşılaşmayacağı düşüncesi bende endişe yaratmaktadır. Bu iki devlet bu paramiliter gruplar hakkında acilen önlem almalıdır.

Yunanistan ve Bulgaristan devletleri, Türkiye’nin sınırlarını açması ile beraber kendi sınırlarında birçok önlem almaya başladı.

Yunanistan Ulusal Güvenlik Konseyi dün akşam toplanarak;

-Güvenlik önlemlerinin arttırılması,

-Sığınma başvurularının bir ay ertelenmesi,

-Sınırı kaçak olarak geçenlerin geri iade edilmesi,

-Sınır gücünün güçlendirilmesi ve

-AB’nin toplanıp Yunanistana’a destek olması gibi kararlar aldı.

Bulgaristan Başbakanı BoykoBorisov, bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Türkiye’de görüşecek. BoykoBorisov, bu görüşme öncesinde de 1000 kişilik jandarma gücünü sınıra takviye olarak yönlendirmişti.

BoykoBorisov, son yıllarda AB içerisinde Türkiye’ye mülteciler konusunda yardım edilmesi noktasında birçok açıklamada bulundu. Bu konuda Türkiye’yi destekleyen tek AB ülkesi Bulgaristan diyebiliriz. Bunun neticesinde ise şu an göçmenlerin daha çok Yunanistan sınır bölgelerine teşvik edildiğini söyleyebiliriz. Tabi, bugün ki görüşmeden sonra sürecin nasıl işleyeceği daha net hale gelecektir.

Şimdi neden Yunanistan sınırına olan ilginin, Bulgaristan sınırında olmadığını anlamışızdır. Biz Türkler’de bir laf vardır;

Eee öyle saça böyle tarak…

 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?