USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

AP'de ki Türk Milletvekilleri Neden Sessiz?

01-02-2020

Yunanistan toplamda 21 vekil gönderiyor Avrupa Parlamentosuna, altın şafak partisi sadece 2 milletvekili gönderebildi. Bunlardan biri de ''yannis lagos'' densiziydi.

AP milletvekili olarak seçildikten sonra, altın şafak partisinden istifa etti. Ve kendi partisini kurdu. Çok alışılagelmiş bir durum değil aslında. Ama bu densizin planları sadece AP milletvekili olmanında ötesinde... 

Yunanistan'da gazetecilik yapan azınlığımızın sesi olan değerli dostum Ahmet Davut ile bu konuyu görüştüğümde;

Girmiş olduğu seçimlerde ''altın şafak partisinin'' 23 milletvekili adayının olduğunu, Toplamda ise 275 bin üzerinde oy aldığını, 130 bin oydan fazlasının ise bu densize çıktığını öğrendim. Ahmet Davut'a göre; lagos, bu seçim sonucuna göre almış olduğu oylara güvenerek kendi partisini kurdu. Yunanistan'da irili ufaklı olan toplam oy oranı %25'i bulan aşırı milliyetçileri kendi partisi etrafında birleştirmek istiyor.

***

Bu bilgilere bakarsak; aşırı milliyetçilere şirin gözükmek için bu siyasi planın ilk adımını da AP'de bayrağımıza karşı yaptığı çirkin olayla attı. Böylelikle aşırı milliyetçilerin sempatisini kazanmak istedi. Tabi sadece bu kadar değil, hakkında açılmış olan davalardan kurtulmak içinde bu yolu seçti. Milletvekilliğini sürdürmesi gerekiyor. Suç örgütü kurmaktan, cinayete azmettirmekten yargılanmasının önüne sadece siyasette kalarak, dokunulmazlık kazanarak geçebilir. 

***

Bu densizin planlarını anlatacak değilim tabi ama şunuda sormadan geçemeyeceğim. AP içerisinde Türk kökenli milletvekilleri nasıl bir tepki koydu bu duruma?

-Yunanistan Dışişleri Bakanlığı bu densizi kınadı.

-AP Parlamentosu bu densizi kınadı. 

Ya Türk kökenli milletvekilleri?

Almanya'dan seçilen, Fransa'dan seçilen, Bulgaristan'dan seçilen Türk kökenli milletvekilleri henüz bir tepki göstermediler. Gidip bu densize kafa atın demiyorum, ağzını burnunu kırın demiyorum ama en azından bir tepki gösterseydiniz de gönlümüze taht kursaydınız. Bugünde yanımızda olmayacaksanız, ne zaman olacaksınız?

Şunu da unutmayın AP'de ki çok sayın TÜRK milletvekilleri; bir gün başınız Türk olduğunuzdan dolayı dara düşerse, AB parlamentosunda yırtılan O bayraktan başka sığınacağınız bir yer olmayacak.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?