USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Asıl Olan Bulgaristan Türklüğünün Birliği ve Bekasıdır…

31-12-2019

Türkan Bebeğimizin anma etkinliğinde;

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’den ve gönlü Balkanlar ile atan yüce Türk milletinden selam getirdiğini ifade ederek, Anavatanın en doğusundan Türk’ü, Türkan’ı anmaya geldiğini söyledi.

’Şiir okuyan yavrularımızı izlerken kendimi tutamadım ve tarihin tekerrür etmemesi için, bir daha bu acıların yaşanmaması için her yıl burada olmak zorundayız.’’ Dedi.

Kendisine MHP’nin Balkanlara bakış açısını sorduğumda;

Bu anlamlı günde burada olmaktan gurur duyduğunu belirterek, Türk’ün olduğu her yerde MHP’nin de olacağını söyledi.

Bulgaristan Türklük davasında, şehit ve gazilerimizin sayesinde bugün Bulgaristan Türkleri’nin daha demokratik bir ortamda yaşadığını ifade eden Kamil Aydın, bir gün NATO ve AB gibi Türk Birliği’nin de kurulacağına olan inancının tam olduğunu ifade etti.

Bulgaristan’da Türkleri temsil eden partiler ile ilgili soruma da;

‘’Biz Bulgaristan’a Türkiye’de ki siyaseti, Türkiye’ye de burada ki siyaseti götürmeyeceğiz. Biz, bu hassasiyeti gösteriyoruz. Umarım, herkes bu hassasiyeti gösterir. Bizim için asıl olan; Dünya Türklüğünün güzide bir parçası olan Bulgaristan Türklüğünün birliği ve bekasıdır.’’ Diyerek cevap veren Sayın Kamil Aydın’a samimiyetinden dolayı çok teşekkür ederim.

Not: Özellikle; Zekiye Hocamın öğrencilerinin okuduğu şiirlerden çok duygulanan MHP Genel Başkan Yardımcısı Kamil Aydın ve MHP Tekirdağ Eski Milletvekili Bülent Belen çocuklar ile hatıra fotoğrafı çektirerek, Bu öğrencilerimizin Türkçe sevdalarına hayran kaldıklarını belirttiler. Ayrıca çocukların Türkçe kitap ihtiyacı konusunda da destekçileri olacaklarını vurguladılar.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?