USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

NEDİR BU BALKAN MASASI?

17-12-2019

Dışarıdan gördüğüm kadarıyla çeşitli ziyaretler yapılıp, Göçmen STK'ları ile görüşmeler düzenleniyor. Bende kurulan bu masanın ne olduğunu anlamak için Yüksel Özkan'ı aradım. Sayın vekilim, nedir bu balkan masası diye sordum.

CHP Bursa Milletvekili Yüksel Özkan;

''CHP'nin Balkanlara bakışı Gazi Mustafa Kemal'e dayanmaktadır. Yurtta sulh, cihanda sulh ilkesi ile zaten partimiz içerisinde Balkanlar ile ilgili  çalışmalar yapılmaktaydı. Bizler bu çalışmaların daha kurumsal bir yapı içerisinde ilerlemesi için Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçtaroğlu'nun talimatı ile balkan masasını kurduk.

Son zamanlarda Balkanlarda, Türk ve Müslüman azınlığını temsil eden partiler arasında sıkıntılar yaşanmakta. Maalesef sahadan aldığımız bilgilere göre TİKA, YTB hatta Kızılay gibi kurumlarımızın izlediği ayrıştırıcı politikalar sonucunda bölgede yaşayan soydaşlarımızın Türkiye'ye bakış açısı değişmeye başlamıştır.

Bizler, Balkanlardaki ve dünyanın her yerinde ki Türk ve Müslüman topluluğunun birlik ve beraberliğini zedelemeyecek şekilde katkı  sunmak istiyoruz. Balkan  masasının bir yönetmeliği mevcut. Adana ve Trakya'da çalıştaylar yaptık, Ege ve Marmara bölgelerinde de yapacağız. Bu çalıştaylar ile bire bir insanımız ile sıkıntılarımızı ve çözüm yollarını konuşacağız.''

Balkan masasının faaliyetlerini takip etmeye devam edeceğiz. Ayrıca bir siyasi parti  içerisinde böyle bir masanın kurulması beni ayrıca mutlu etmiştir.

 KESTEL BELEDİYESİNDE HALK GÜNLERİ

Bildiğiniz gibi 26 Aralık Bulgaristan Türkleri için önemli bir tarihtir. Asimilasyona karşı başkaldırının yapıldığı 1984 Aralık ayında, 17 aylık Bebek Türkanımız vurularak şehit oldu. Bu yıl yine dualar ile anacağız küçük şehidimizi. Kırcaali'de düzenlenen bu anma  etkinliklerine Kestel Belediyesinin de meclis üyeleri ile birlikte  katılacağını,  kendilerine de bir davet  geldiğini  duyup konu ile ilgili bilgi almak için belediyeye gitmiştim. Bu konu ile ilgili gelişmeleri önümüzde ki günlerde tekrar yazacağım.

Belediyede ki görüşmelerim sonrasında her cuma yapılan Halk Günlerine denk gelmiştim. Ben bu uygulamayı çok sevdim. Gişeden sıra numarası alıyorsunuz ve belediye başkanı ile yüz yüze görüşerek sıkıntılarınızı dile getiriyorsunuz. Belediye Başkanı, konu ile ilgili birimlerin yöneticilerini de yanına çağırıp sizlere gerekli bilgiyi veriyor. Görüşmeden çıkan kişilere sorduğumda, bu uygulamadan çok memnun olduklarını ifade ettiler. Kendisi de Balkan göçmeni bir ailenin çocuğu olan Kestel Belediye Başkanı Önder Tanır'ı bu uygulamasından dolayı kutluyorum.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?