Siyasiler mi seçilecek?

Meftun TAYAN

12 ay önce

Seçime günler kaldı. Vatandaş kendisini temsil ede­cek milletvekillerini ve Cumhurbaşkanını seçmek için sandığa gidecek.

Peki, sadece birilerine vekalet ver­mek için mi seçimlere gitmekteyiz? Hayır.

Hayatımızın nasıl şekillenece­ğini, özgürlüğümüzün sınırlarını, ürettiğimiz değerlerin nasıl pay edileceğini, dünyayla iletişimimizin düzeyini, alacağımız eğitimin seviye­sini, muhatap olacağımız adalet sistemini vb. birçok unsur için seçim yapacağız.

Mesela;

Karşılıksız para basılıp basılmamasına,TL’ nin dünyanın en değersiz para birimlerinden birisinin olup olmamasına,Serbest pi­yasa ekonomisi­nin uygulanıp uygulanmama­sına,Kamu kay­naklarıyla verim­siz alanlara yatırım yapılıp ya­pılmamasına,Verginin ta­bana yayılıp yayıl­mamasına,Kamu ihale­lerinin herkese açık mı yoksa davet şekliyle mi yapılmasına,Her öğrenciye en az bir yabancı dilin hakkıyla öğ­retilip öğretilmemesine,Her ülkeyle dengeli bir ilişkinin sağlanmasına,Memleketin en iyi hukukçularının mahkemelerde görev alıp almamasına,Ülkenin en iyi öğrencilerinin geleceğin öğretmeni­nin olup olmamasına,Bütçenin hakça paylaşılıp paylaşılmamasına,Hukuk nezdinde herkesin eşit olup olmamasına,Kamuda istihdamın liyakate mi yoksa liyakatsizliğe mi dayalı olacağına,Kamu yönetiminin bilim, hukuk, adalet temelli gerçekleşip gerçekleşmemesine,vereceğimiz oylarla karar vereceğiz. 14 Mayıs seçimleri şimdiden hayırlı olsun.

YAZARIN DİĞER YAZILARI