BUİKAD'DAN GELECEĞE MÜTHİŞ YATIRIM

H. Gül KOLAYLI

1 ay önce

Bursa İş Kadınları ve Yöneticileri Derneği (BUİKAD) yıllardır kadınlara, çocuklara, kente, kent sanayisine ve gelişimine katkı sunan projeleri hayata geçiriyor…

BUİKAD’ın 16 yıldır devam eden bir projesi var; Noktalama…

Bu proje kapsamında üniversite öğrencisi genç kızlar BUİKAD üyesi deneyimli isimlerin  koçluğunda deneyim paylaşımıyla geleceğe hazırlanıyor…

Muazzam bir kadın dayanışması hayata geçiriliyor…

Hayatta yol almış ve mesleki başarılara imza atmış kadınlarla henüz yolun başında olan öğrencileri bir araya getiren bu proje kapsamında koçluk desteği verilen öğrenci sayısı 580…

Bu yıl iş yaşamına giriş ve başarıya giden yolda farklı alanlardaki konuları işleyen BUİKAD Başkanı Şeyda Şençayır’ın da aralarında bulunduğu 40 iş kadını, bilgilerini ve tecrübelerini 44 öğrenciyle paylaştı…

BUİKAD tarafından üniversitelerin son sınıflarında eğitim gören kız öğrencileri iş yaşamına hazırlamak amacıyla yürütülen  “Noktalama Projesi”nin kapanış toplantısı Sosyalben Vakfı Kurucusu ve Avrupa Konseyi Daimi Komite Üyesi Ece Çiftçi’nin de katılımıyla Bursa Uludağ Üniversitesi’nde gerçekleştirildi.

Başkan Şeyda Şençayır’ın toplantıda verdiği bilgilere göre:

“…BUİKAD'ın Noktalama Projesi, öğrencilere değer katmak adına 16 yıl önce başladı. 

Kelimeler tek başına anlamlı değildir, noktalama işaretleri ile anlam ve önem kazanır.

Noktalama Projemizin ismi de bu şekilde doğdu.

Projemiz sadece Bursa'da değil Türkiye çapında önemli bir konuma sahip. Bugün itibariyle 580 kız öğrencimize ulaşmanın gururunu yaşıyoruz.

 Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde geleceğin ışık saçan çiçekleri, umudu olan gençlerimizin geleceğine katkı sunabilmekten dolayı mutluyuz. 

Yarınlar gençlerimizin eseri olacaktır. Her zaman hayatın gülümseyen yüzüne birlikte bakmak dileğiyle….”

"YÜZLERCE ÖĞRENCİMİZE İLHAM OLDUK"

Noktalama Projesi Lideri ve moderatör Özlem Baş Bayraktar, "Bizler birer Cumhuriyet kadını olarak tam 16 yıl boyunca yüzlerce öğrencimize ilham olduk ve onların enerjisinden güç aldık. Sevgili Noktalama Projesi koçlarımız ve değerli öğrencilerimiz, sizlerle gurur duyuyorum” mesajını verdi…

BUİKAD Noktalama Projesi Başkanı Tülin Geçer programın içeriğini anlattı:

 "Noktalama Projesi’ni toplamda 580 öğrenciye ulaşarak başarıyla tamamladık. Koçluk görüşmelerimiz sürecinde farklı konulardaki eğitimlerimiz ile projemizi destekliyoruz.

Hikayelerin gücü adına, etkin okumanın incelikleri, Martı Kitabı çözümleme, sunum teknikleri, erteleme alışkanlığından kurtulma, itibar yönetimi, paramı yönetebiliyorum, kadın sağlığı ve takibi, karbon ayak izi ve çevre, yabancı dil eğitimi hakkında bilgiler, sağlıklı beslenme, cv hazırlama, mülakat görüşmeleri ve fabrika gezisi gibi konu ve etkinliklerle öğrencilerimizin gelişimine katkı sağlıyoruz.

Başarı ekip işidir. Noktalama Projesi'nin 16. yılında başarılı bir şekilde yöneten ekip arkadaşlarımıza teşekkür ederim...".

 Sertifika takdiminin ardından ise, Sosyalben Vakfı Kurucusu ve Avrupa Konseyi Daimi Komite Üyesi Ece Çiftçi, moderatörlüğünü Özlem Baş Bayraktar’ın yaptığı bir sunum gerçekleştirerek, Sosyalben Vakfı ve Avrupa Konseyi çatısı altındaki çalışmalarını anlattı. Gençlere tavsiyelerde bulunan Ece Çiftçi, gençlerin hayallerini gerçekleştirebilmek adına engellerden yılmadan, hedeflerine emin adımlarla ilerlemeleri gerektiği mesajını verdi.

FOTOGALERİ İÇİN TIKLAYINIZ... 

 GÖRÜKLE GENÇLİK FESTİVALİNE DAVET 

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Nilüfer Belediyesi, HEPAD, EKODER, Nilkoop, Nilüfer Kent Konseyi Gençlik Meclisi, TEMA Uludağ Üniversitesi Öğrenci Toplulukları’ gibi çok sayıda STK’nın da katılımıyla Görükle Gençlik Festivali düzenleniyor…

Uludağ Çevre Topluluğu’ndan yapılan çağrı şöyle:

“Görükle Gençlik Festivali, 16 Mayıs 2024 tarihinde Görükle Spor Parkı’nda Cumhuriyetimizin 100. Yılında Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı haftasında sayısız öğrenci, akademisyen, dernek, topluluk, vakıflar ve Bursa Büyükşehir Belediye Bandosu katılımıyla gerçekleşecek….

16 Mayıs saat 16.00-20.00 arası onlarca atölye çalışması; 20.00-23.00 arası çeşitli konserlerle gerçekleşecektir.

Atölyeler;

-Ata Tohum Takası 

-Tohum Topu Atölyesi 

-Geleneksel Kırk Yama Atölyesi 

-Atık Yağlardan Sabun Yapımı Atölyesi 

-Doğal Boyalardan T-shirt Boyama  Atölyesi

-Dilek Ağacı

-İklim Sözcülüğü Panosu 

-Rüzgar Türbini Atölyesi 

-Kuş Evi Tasarımı

-Bilgi Yarışmaları 

-Oyunlar ve Turnuvalar

Akşam Konserleri;

-SEDD

-Muhtar”

 

GMO’DAN AKADEMİK İŞBİRLİĞİ

TMMOB Gıda Mühendisleri Odası Bursa Şubesi, gıda sektörüne önemli bir katkı sağlayacak bir adım atarak şube bünyesinde "Bilimsel Danışma Kurulu"nu kurdu.

 Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) ve Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) Gıda Mühendisliği Bölümü öğretim üyeleri ile Gıda Mühendisleri Odası Bursa Şubesi'nin iş birliğiyle hayata geçirilen kurul hem mesleki hem de gıda konularında sektöre ışık tutmayı hedefliyor.

Kurul, yapacağı çalışmaları ile sektörel, mesleki ve toplumsal konularda fayda yaratmayı amaçlıyor.

BAŞKAN OKTAY YILMAZ KADIN MUHTARLARLA BULUŞTU

Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, Anneler Günü vesilesiyle kadın muhtarlarla buluştu. Kaplıkaya Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirilen programa Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz’ın yanı sıra AK Parti Bursa Milletvekili Emine Yavuz Gözgeç ve Emel Gözükara Durmaz, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı İmren Çavuşoğlu, Yıldırım İlçe Kadın Kolları Başkanı Fatma Zehra Yekeler ve kadın muhtarlar katıldı.

Muhtarlarla istişarelerde bulunan Başkan Yılmaz, belediye ile vatandaşlar arasında köprü vazifesi gören demokrasinin yerel taşlarından olan muhtarları tebrik etti ve Anneler Günü’nü kutladı.

 

YAZARIN DİĞER YAZILARI