USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Bekir Aydın / Orhangazi Belediye Başkanı

Bekir Aydın / Orhangazi Belediye Başkanı
19-08-2019

Bekir AYDIN
21 Şubat 1975′de Orhangazi’de doğdu. İlköğrenimini Orhangazi Alitekin İlkokulu’nda, orta ve lise öğrenimini Bursa Erkek Lisesi, yüksek öğrenimini ise Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Ekonometri Bölümü’nde tamamladı. ODTÜ Yabancı Diller Yüksek Okulu’nda İngilizce eğitimi de alan Aydın, hızlı okuma ve anlama kurslarına katıldı ve Ak Parti Siyaset Akademisi’ni tamamladı.
Üniversite öğrenimini tamamladıktan sonra Süzer Holding’in Yatırım Şirketi Kent Yatırım AŞ.’de çalışmaya başladı. İş yaşamına Bursa Kentbank’da devam eden Aydın, 2004 yılında kendi aile şirketi olan Tevfik&Naim San. ve Tic. Ltd. Şti.’de yönetim kurulu başkanlığına seçildi. Ayrıca Bekir Aydın, inşaat malzemeleri sektöründe faaliyet gösteren Aydın İnşaat Malzemeleri ve kalsit üretimi yapan ORTAŞ AŞ. firmalarında ortaklığı bulunmaktadır.
İhracat rakamlarıyla birçok ilden daha iyi durumda bulunan Orhangazi’de 2009 Şubat ayından itibaren Orhangazi Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanlığı görevine seçilen Aydın, görevini 2013 yılına kadar sürdürmüştür.
Bekir Aydın, Adalet ve Kalkınma Partisi’nden 2004 yılında Belediye Meclis üyesi seçildi. Orhangazi Belediye Meclisi’nde yapılan seçimlerden sonra Meclis Başkanlık Katip üyeliğine getirildi. Orhangazi Belediyesi’nde değişik komisyonlarda görev yapan Aydın, meclis üyeliği sürerken Adalet ve Kalkınma Partisi ilçe teşkilatında yönetim kurulu üyeliği ve halkla ilişkiler ilçe başkanlığı görevlerini sürdürdü. 2014 Yerel Seçimleri’nde partisinden Orhangazi Belediye Başkan Aday Adayı olan Bekir Aydın, Bursa Büyükşehir Belediye Meclis Üyeliği ve Orhangazi Belediye Meclis Üyeliği yaptı. İngilizce bilen Aydın; evli ve iki çocuk babasıdır.