YAŞASIN MARTI JONATHAN’IN MÜCADELESİ

Yıllar önce kitaplarla tanıştığımda ilk okuduğum Richard Bach’ın ‘Martı’sı oldu.

Kemal Mert UZUNSARI

3 yıl önce

O günden bu yana üzerimde böylesine etkili olan başka bir kitap olmadı. Kişilerin kendi sınırlarını aşabileceğini, bizlere biçilen hayatın bu olmadığı harika bir dille okuyucuya aktarılıyor.

Kitapta yer alan Mart Jonathan “Bütün martıların amacı uçmak ve yemek bulmak değil, yeni bilgilere sahip olmaktır” der. Bizlerde, bizim için seçilen, ön görülen veya istenen hayatı değil, kendimiz olmayı seçmeliyiz.

Kul olmadığımızı, haklarımız olduğunu ve ne olursa olsun bir düşüncemiz olduğunu ailemize, mahallemize, kentimize ve yaşadığımız coğrafyaya anlatmamız ve aktarmamız lazım.

Hangi siyasi sistem olursa olsun, yapmak istemediklerinizi yapmayın. Ailen senin doktor olmanı istiyorsa ama sen jonglör olmak istiyorsan, jonglör ol. Kendini devamlı bilime, sanata ve çağdaşlaşmaya açık tut ve Martı Jonathan gibi özgürlüğünü hiç kaybetmeyerek mükemmeliyetin peşinden koş.

Dayatmalar karşısında özgürlük, toplumun özgürlüğü çok önemlidir. Toplumlar özgürleştikçe içerisinde yer aldıkları coğrafya özgürleşir ve gelişir.

Artık hepimiz Martı Jonathan kadar cesaretli olmaya çalışalım.

YAZARIN DİĞER YAZILARI