Sınırlar sadece duvardaki haritada

Geçtiğimiz akşam Steven Spielberg’in yönettiği başrolünde Tom Hanks’ın oynadığı “Terminal” filmini bir kez daha seyrettim.

Kemal Mert UZUNSARI

4 yıl önce

Politik-komedi türünde bir yapım olan “Terminal” de 1988’den 2006’ya kadar tam 17 yıl Paris-Charles de Gaulle Havalimanı’nda yaşayan Mehran Karimi Nasseri’nin hikayesinden esinlenerek çekilen film bir insanın yaşam mücadelesini, kişilerle diyaloğu ve idealleri muazzam bir şekilde ele alınıyor.

Bu filmden her insan kendine göre birçok pay çıkarabilir. Benim çıkardağım pay ise gelişen teknoloji ile “Sınırların sadece duvardaki haritalarda kaldığıdır”.

Yakın tarihimize bakarsak, birinci paylaşım savaşıyla imparatorluklar yıkıldı, ulus devletler kuruldu. İkinci paylaşım savaşıyla haritalar bir kez daha değişti. Doğu blokonun yıkılması ve 2000’li yıllarda internetin yaygın bir şekilde kullanılmasıyla artık sınırlar ortadan kalktı.

Spielberg’in yönetmenliğini yaptığı filmdeki gibi dünyamız tam bir “Terminal” oldu. Ben de büyük bir umut içerisinde önümüzdeki yıllarda savaşsız, tüm insanların birbirini kucakladığı ve sınırların olmadığı bir dünyada mutluluklar içerisinde yaşamak istiyorum.

YAZARIN DİĞER YAZILARI