USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Yan Sanayide Fikri Mülkiyet Hukuku Uygulama Kılavuzu

17-05-2023

İnsanlığın başlangıcından bugüne kadar geçen bin­lerce yıllık süre içinde insanlar, sürekli olarak, daha iyi olanaklara sahip olabilmek ve daha iyi yaşam koşul­ları yaratabilmek için yeni ürünler üretmek veya mevcut ürünleri geliştirmek yolunda çaba sarf etmiştir.

Yirminci yüzyılın son teknolojik gelişmelerin sanayi toplumunu taşı­dığı yeri ifade eden “bilgi top­lumu” kavramı, gelecek yüzyıla ilişkin öngörüle­rin de anahtarı konumundadır.

Sosyal, kültü­rel ve ekonomik yönden gelişmiş kabul edilen ül­kelerin en önemli öngörülerinden biri, bilgiye verdikleri önem gel­mektedir. Bu amacın gerçekleştirilebilmesi için, fikri ve sınaî mülkiyet haklarla ilgili hukuki düzenleme ve alt ya­pının kurulması ile beraber, araştırma ve geliştirmeyi teşvik etmek ve bunun ekonomiye kazandırılması için teknoloji transferini gerçekleştirmek icap etmektedir.

Toplumun bu çalışmalardan yeterince yararlanabil­mesi için hem öğreti hem de uygulama alanlarında bi­linçlendirilmesini sağlayacak olan bu “Yan Sanayide Fikri Mülkiyet Hukuk Uygulama Kılavuzu” eserim Yetkin Basım Yayım ve Dağıtım Anonim Şirketi tarafından ya­yımlanmış bulunmaktadır.

Eser içeriğinde;

Birinci Kitap: “Eser Sahipliği Ve Bağlantılı Haklar,”

- İkinci kitap: “Sınai Mülkiyet Hakları,”

- Üçüncü Kitap: “Fikri Mülkiyet Haklarına İlişkin Gümrük Kont­rolleri” konuları yer almaktadır.

Eserde, özellikle patent baş­vurusunda;

- Ulusal Başvuru,

- Patent İşbirliği Antlaşması Kapsamında Uluslararası Başvuru,

- Avrupa Patent Sözleşmesine Göre Bölgesel Başvuru konuları ayrıntılı ve genel olarak işlenmiştir.

Ailenizle birlikte esenlik ve mutluluklar diler, en içten saygılarımızı sunarız.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?