USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

TURGAY ERDEM'DEN BURUK VEDA!

TURGAY ERDEM'DEN BURUK VEDA!
20-03-2024

Lansmandan lansmana, toplantıdan toplantıya koşan biz, dün akşam da Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem'in daveti, aynı zamanda da veda gecesine icabet ettik...

Başkan Turgay Erdem, 5 yıllık hizmet ve projelerinin değerlendirme toplantısını Podyum Davet’te gerçekleştirdi...

Gayet güzel, samimi bir ortamdı...

Masaları gezerek katılımlar için tek tek teşekkürlerini iletti...

Ortam güzel ancak biraz buruk, biraz da duygusallık hakimdi...

Öyle olması da gayet normaldi, çünkü bir nevi veda buluşmasıydı...

Vedalar hüzünlüdür, hele de biraz kırgınlıklar varsa içinde...

İftar yemeğinin ardından, program Ezgi Tarakçı'nın açılışıyla başladı ve Başkan Turgay Erdem kürsüde yerini aldı...

Turgay başkan konuşmasında çok duygusaldı, sanki biraz da sitemkar olduğunu hissettirdi... 

Hatta şu esprili yaklaşımı çok hoşuma gitti; "Gözyaşım pıt! Yok ya sadece gözüme toz kaçtı. Gülümsemesiyle tanınan kentin yöneticisi ağlar mı hiç. Belki biraz duygulanmış olabilirim. Mutlu sonlar beni duygulandırır hep. Güzel şeyler Nilüfer'de. 2019 - 2024 filmimiz de mutlu sonla bitti"

Ardından sözlerine şöyle başladı: "Nilüfer’le 20 yıllık gururumu yaşıyorum. 15 yıl başkan yardımcılığı, son 5 yıl ise başkanlık görevini üstlendiğim Nilüfer, benim evim, en büyük ailem oldu."

Başkanlık dönemini değerlendiren Turgay Erdem, Nilüfer’e hizmet etmekten gurur duyduğunu ve hedeflerinin yüzde 90’ını gerçekleştirdiklerini söyledi. Borç yükünü büyük ölçüde azalttıklarını ifade eden Başkan Erdem, “Vatandaş memnuniyet anketlerinde görüyoruz ki; vatandaşlarımızın yaklaşık yüzde 82’si Nilüfer’de yaşamaktan mutlu olduğunu söylüyor. İşte bizim dönem sonu karne notumuz budur” dedi.

Görev süresi boyunca tasarruf konusunu çok önemsediklerini ifade eden Başkan Erdem, “Kamu çıkarı gözeten bir yaklaşımla ve tasarruf kültürünü hayata geçiren düzenlemelerle, bütçe yönetimi açısından da bu süreçten başarıyla çıktık. Örnek vermek gerekirse; yap-işlet-devret modeliyle kente kazandırılan ancak özel sektörün uyguladığı fiyatların yüksekliği nedeniyle zaman zaman vatandaşların eleştirilerine konu olan Nilüfer Nikah Evi ve Nilüfer Belediyesi Kapalı Otoparkı’nı kamulaştırdık.

Kentlinin çıkarları gözetilerek işletmeciden devralınan Nilüfer Nikah Evi’nde fiyatlar ortalama yüzde 80 oranında geriye çekilirken, aynı şekilde otopark ücretleri de makul seviyeye getirildi. Tasarruf konusunu çok önemsedik.

Bu dönem taşeron firmalara yaptırılan bazı hizmetlerde değişikliğe giderek, kamu kaynaklarının daha verimli kullanılması adına araç parkımızı genişlettik.

Böylelikle daha önce araç kiralama yoluyla yapılan çalışmalardan yüzde 78 oranında tasarruf sağlandı. Alternatif enerji kaynaklarına yönelerek hem iklim dostu, hem de tasarruf sağlayan düzenlemeler yaptık.

Örneğin fosil yakıt kullanmak yerine elektrikli araçlara yöneldik. Güneş Enerjisi Santralimizi devreye sokarak kendi elektriğimizi üretmeye başladık.

Peyzaj bitkilerimizi satın almak yerine seralarımızda kendimiz yetiştirerek, kompost uygulamalarımızla çevreci bir dönüşümü gerçekleştirdik ve tarım alanlarımızda bu gübreyi kullanarak uzun vadede tasarruf getiren düzenlemeleri hayata geçirdik” diye konuştu.

Başkan Erdem, “Biz 2019 yılında göreve geldiğimizde belediyemizin borcu, bütçemizin yüzde 82,3’ü kadardı. Şimdi ise borcumuz bütçemizin yüzde 16’sı oranında. Yatırım bütçemiz ise yüzde 16 idi, şimdi yüzde 30,4 oldu. Bu dönem sanayi bölgelerinden gelen vergiler ve katı atık bedeli gibi çok önemli bütçe kayıplarımız olmasına rağmen, borç dengemizi düzene sokarken yatırım bütçemizi artırmış olduk. Yani, borcu azalırken yatırımları büyüyen bir belediye devrediyoruz.

İklim krizi ve gıda krizinin tüm dünyanın geleceğini tehdit ettiği bir dönemde Nilüfer’de tarımsal üretim ve iklim krizi konularında farkındalık oluşturacak çok şey yaptık.

Cumhuriyet’imizin ikinci yüzyılına imzasını atacak olan çocuklarımızı geleceğe hazırlamak da her zaman öncelikli konularımız arasında oldu.

Biliyorsunuz biz her yıl bir tema belirleyerek o doğrultuda çalışmalar yaptık, 2024 yılının temasını ise “Gençlik Yılı” olarak belirlemiştik ve bu tema doğrultusunda hazırlıklar yaptık.

Belediyemizdeki genç arkadaşlarımız hem logoyu, hem de etkinlik planını hazırladılar. Bu hazırlıkları bizden sonra göreve gelecek arkadaşlarımıza aktarıyoruz, artık onlar yola devam edecekler” diye konuştu.

5 yılda yapılanları bir film ile paylaşan Başkan Erdem, “Hoşça kal Nilüfer” sözleriyle biten filmin sonunda salondakiler tarafından ayakta alkışlandı.

Başkan Erdem, görev süresi boyunca Büyükşehir Belediyesi’nden gereken hizmet desteğini görmediklerini ifade ederken, siyasetin uzun soluklu olduğunu, ihtiyaç duyulduğu anda görevden kaçmayacağını ve aday gösterilmemesi üzerine yaşanan siyasi gerilim sonrası kimseye kırgın olmadığını sözlerine ekledi...

Ardında basın mensuplarının sorularına yanıt verdi, ancak polemik çıkmaması adına bazı cevapları tatlılıkla geçiştirdi...

Bundan sonraki süreçte, 2,5 yaşındaki oğlu ve eşinden çalışırken çaldığı zamanı olarla birlikte geçirmek istediğini ifade etti...

Başkan Turgay Erdem programın sonunda basın mensuplarını sahneye  davet ederek, bir veda fotoğrafı çektirdi...

Çok sayıda basın mensubunun yer aldığı toplantıya; CHP Nilüfer İlçe Başkanı Özgür Şahin, İYİ Parti Nilüfer İlçe Başkanı Levent Öncü, CHP Nilüfer Belediye Başkan Adayı Şadi Özdemir ve eşi Nuray Özdemir, Turgay Erdem'in eşi Zeynep Terzioğlu Erdem, Nilüfer Belediyesi Meclis Üyeleri, Nilüfer Belediyesi Başkan Yardımcıları ve idari müdürler de katıldı..

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
Mutlu Öz
Mutlu Öz 1 ay önce
Nilüfer için hayırlısı olsun. Olsun da , Turgay başkan başarısızmıydı ki tekrar aday gösterilmedi..?
Mutlu Öz
Mutlu Öz 1 ay önce
Nilüfer için hayırlısı olsun. Olsun da , Turgay başkan başarısızmıydı ki tekrar aday gösterilmedi..?