USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

BOZBEY'İN ADAYLIK TANITIMI VE BASIN EMEKÇİLERİ!

BOZBEY'İN ADAYLIK TANITIMI VE BASIN EMEKÇİLERİ!
01-03-2024

Seçimlere bir aydan az kaldı, geri sayım başladı...

CHP Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey'in "Aday Tanıtım Toplantısı"na davetliydik ve bize de davete icabet etmek düştü. 

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in katılımıyla gerçekleşen  toplantı, Bursa Akademik Odalar Yerleşkesi Oditoryumu'nda yapıldı.

Yapıldı yapılmasına ama toplantı salonu gerçekten çok küçüktü, yoğun bir ilgi vardı ve bir çok kişi dışarıda kaldı... 

Sanki adayların kendi arasındaki çekişme, farklı boyutlara gelerek seçmene yansıdı..

En üzüldüğüm konu ise basın emekçilerine yapılan tacizlerdi...

Zaman zaman bu gerginlikleri yaşatanların konuk mu desem, CHP'li olduklarını iddia eden vatandaşlar mı desem bilemedim.

Ama bu kişiler tarafından basın emekçilerine söylenen sözler ve yaptıkları davranışları gerçekten rencide ediciydi...

Gencecik, yeni mezun bu işe gönül verip meslekleri olarak sarılan bir çok basın emekçisini, üstelik basın mensupları için ayrılan yeri işgal eden kendini bilmez bazı kişilerce bayrak çubuklarıyla dürterek,  "otur, çekil, basın mensubu olsanız ne olur" demeleri çok üzücüydü...

Yanımda duayen gazeteci Huriye Gül Kolaylı vardı ve genelde böyle olduğunu söyledi, ancak ben gerildim...

Keşke çok daha büyük, bir toplantı salonu olsaydı...

Keşke bu toplantı daha organize, basın mensuplarına ayrı, CHP'lilere ayrı yapılsaydı. 

Umarım, bundan sonra siyasiler, oy uğruna basın emekçilerini partililerine ezdirmezler, harcatmazlar.

 BOZBEY'İN VAATLERİ

Gelelim CHP'nin Bursa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Bozbey'in  yüksek bir özgüvenle partililerine, Bursa halkına seslendiği vaatlerine...

"Festival, konser, miting yapabilecek kentinin buluşma noktası olacak, meydanlar yapacağız. Toplu ulaşım sisteminin entegre ve ulaşılabilir hale getirilmesi için öncelikle ulaşım master planını yapacağız. Amacımız Bursa’da herkesin yürüme mesafesinde toplu taşımaya ulaşabilmesi olacak. Hafif raylı sistemden sonra nihayet Bursa’mız bizim dönemimizde metroyla tanışacak. 18 kilometrelik hattıyla Hamitler’den Paşa Çiftliği’ne, 14 kilometrelik mevki hattıyla Paşa Çiftliği’nden Otosansit’e, 5 kilometrelik hattıyla şehir hastanesinden Nilüfer Organize Sanayi Bölgesi’ne, 10 kilometrelik M4 hattıyla Uludağ Üniversitesi’nden Küçük Sanayi bölgesine metro çalışması başlatacağız. Tramvay hatlarımızı da çoğaltacağız. Bursa bunları hak ediyor. 10 kilometrelik T5 hattıyla Sırameşeler’den Arabayatağı’na 2 kilometre hattıyla Veysel Karani’den Sosyal Güvenlik Kurumu’nun oraya 1.3 kilometrelik T8 hattıyla Yunus Emre’den 152 Evlere kadar ulaşım sağlayacağız.” ifadelerini kullandı.

 ‘DEMİR AĞLARLA ÖRECEĞİZ’

 “15 kilometrelik hattıyla Çalı’dan Yunuseli’ne, 3 kilometrelik T9 hattıyla Güzelyalı’dan Burgaz’a, 4,5 kilometrelik T1 hattıyla Terminal’den Demirtaş’a, 4,5 kilometrelik T11 hattıyla da İnegöl’de İnegöl Devlet Hastanesi’nden Alanyurt’a, 7 kilometrelik T12 hattıyla Mustafa Kemalpaşa otogardan raylı sistem önerilerimizde tüm Bursa’mızı demir ağlarla öreceğiz. Tabii ki ilavelerimiz var. Arabayatağı’ndan Mimar Sinan’a, Altıparmak-Arap Şükrü Tophane ve Emir Sultan, Teleferik arasında da dört adet hat planlıyoruz. Aynı zamanda geçitten başlayarak Mudanya’da son bulacak olan metrobüs hattıyla Bursalıların denize ulaşmasını kolaylaştıracağız. Tabii ki ana yollara da ihtiyacımız var Bursa’da. 30 kilometrelik yeni kuzey bulvarıyla 21 kilometrelik güney bulvarı çalışmalarını başlatacağız.” diye konuştu.

 ‘ULUDAĞ’DAN MUDANYA’YA KESİNTİSİZ ULAŞIM SAĞLAMIŞ OLACAĞIZ’

Bozbey, “Aynı zamanda Mudanya Armutlu arasında ve Mudanya Karacabey Kurşunlu arasında ilk defa olacak deniz ulaşımını başlatacağız, Körfezdeki deniz ulaşımını başlatacağız. Bu hatları yaptığımızda. Uludağ’dan Mudanya’ya kesintisiz ulaşımı sağlamış olacağız. Bunu kim yapacak? Biz yapacağız. Kim yapacak? Sosyal demokrat anlayışa sahip bir Bursa Büyükşehir Belediye Başkan adayı yapacak” dedi.

Umarım Bursa için hayırlısı olur... 

Bursa'mız her şeyin en güzelini hak ediyor..

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
Mutlu Öz
Mutlu Öz 2 ay önce
Bekleyip göreceğiz...Vatanımız milletimiz için taş üstüne taş koyan kim varsa onun yanındayız...Seçmen boş değil bilinçli..Kim ne söylüyor ve soylediklerinde ne kadar samimi bunun farkında.Herkes vaat veriyor bize bunları gerçeklestirecek vizyonda belediyeler gerekiyor..Hayırlısının olacağına ümit ediyorum..
Mutlu Öz
Mutlu Öz 2 ay önce
Bekleyip göreceğiz...Vatanımız milletimiz için taş üstüne taş koyan kim varsa onun yanındayız...Seçmen boş değil bilinçli..Kim ne söylüyor ve soylediklerinde ne kadar samimi bunun farkında.Herkes vaat veriyor bize bunları gerçeklestirecek vizyonda belediyeler gerekiyor..Hayırlısının olacağına ümit ediyorum..
Emin
Emin 2 ay önce
???????????? kaleminize sağlık
Olması gerekenleri yazmışsınız planlı organizasyon çok önemli Bursa dediğiniz gibi herşeyin en iyisine layık inşallah hayırlısı olur
Özlem
Özlem 2 ay önce
Kalemine sağlık...