USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Siyasetin sertleşen üslubu ve CHP Nilüfer İlçe binasına saldırı

Siyasetin sertleşen üslubu ve CHP Nilüfer İlçe binasına saldırı
08-04-2023

Siyasetin sertleşen üslubu sahaya yansıyor!

Bilinenin tekrarı gibi olacak… Herkesin malumu olduğu üzere 14 Mayıs’ta Türkiye Cumhurbaşkanı’nı ve 28. Dönem milletvekillerini seçecek…

1923’ten çok partili döneme kadar 7; 1946-2018 yılları arasında ise 20 genel seçimin yanı sıra bir o kadar da yerel seçime gidildi. Ayrıca 1961-2017 yılları arasında da 7 kez de Anayasa değişiklikleri için halk oylamasına gidildi…
Her seçim döneminde gerginlikler oluştu… 2018 yılından beri de dünyanın hiçbir yerinde olmayan Türk Usulü Cumhurbaşkanlığı Sistemi denilen Başkanlık sistemi ile yönetiliyoruz.

Cumhurbaşkanlığı sistemi beraberinde ittifakları da getirdi.

14 Mayıs’ta yapılacak olan 28. Dönem milletvekili ve Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesindeki süreç diğer 27 genel seçime göre çok farklı…
Siyasetin dili çok sert.

Toplum kutuplara ayrıştı. Seçime soğanın tanesinin 5 lira, kilosunun 30 lira olduğu, doların 19,25 lirayı gördüğü ve Kahramanmaraş, Hatay depremlerinde yüzbinlerce evin yıkıldığı, 50 bin canın yitip gittiği, binlerce insanın sakat, yüz binlerce insanın evsiz kaldığı bir dönemde gidiyoruz…

Hiç yan yana geleceğini düşünmediğimiz partiler Cumhur ve Millet İtitfakı’nda yer alıyor. Siyasetin sertleşen dili sahaya da yansıyor…
İYİ Parti İstanbul İl Binasına şaşkın kurşunlar düştü.

CHP İstanbul İl Başkanlığı binasının önünde birileri şarjör boşalttı…  İkisi birilerine göre tamamen tesadüftü…
Bursa’da bu tür olaylar olmaz derken…

CHP Nilüfer İlçe’nin duvarlarına yazılar yazıldı, bina giydirmeleri söküldü…

Bunlar siyasetin sertleşen dilinin sahaya hoş olmayan şekilde yansımasıdır.

CHP Nilüfer İlçe Başkanlığı’nın Fethiye’deki binasının duvarlarına sprey boya ile çok kışkırtıcı, CHP’yi dağdaki terörist ile bir tutan bir yazı yazıldı… CHP logosu yırtıldı…

Haliyle Nilüfer İlçe Başkan Fırat Yılmaz tepki gösterdi…

Nilüfer ilçe binası önünde yaptığı basın açıklamasında şunları söyledi:

“14 Mayıs seçimleri öncesinde maalesef istemediğimiz görüntülerle karşı karşıya kaldık Nilüfer ilçemizde. Cumhuriyet Halk Partisi Nilüfer ilçe binamızda özellikle seçime yönelik faaliyet devam ediyor.

 Gece saatlerinde kendini bilmez olarak adlandıracağımız birkaç kişi tarafından bina duvarlarımıza birtakım yazılama faaliyetleri gerçekleştirilmiştir.

Tabii gergin bir sürecin bu kadar daha üst düzeyde gerginliğe taşınmasının hiçbir kimseye faydası olmayacağından hareketle yapılan bu faaliyetin, yapılan bu eylemin karşısında olduğumuzu şiddetle kınadığımızı, CHP'nin Yukarı İlçe örgütü olarak bir kez daha belirtmek istiyoruz.

Partimizin terör örgütüyle ilişkilendirilerek ilçe binamıza bu şekilde yapılan saldırının kabul edilebilir hiçbir tarafı yoktur. Ve bu tarz durumların fayda getireceği de hiçbir süreç olmamıştır ülkemizde geçmiş dönemlere baktığımızda.

Gece saatlerinde yapılan bu yazılama çalışmasından sabaha karşı bizim haberimiz oldu. Buradan Bursa emniyetine de çok çok teşekkür ediyoruz.

 Konuyu öğrenir öğrenmez müdahalelerini gerçekleştirdiler. Gerek tespit çalışmalarını yaptılar. Kamera görüntülerini kendilerine ilettik.

Kamera görüntüleri üzerinde çalışmalarını sürdürüyorlar ve faillerin de bir an önce yakalanarak gerekli işlemlerin başlatılması için üst düzeyde çalışmalarını sürdürüyorlar.

Yine konudan başkanımız Sayın Turgut Özkan Özkan'ı da hızla haberdar ettik. İlçe binamıza Millet İttifakı'nın da diğer il başkanları, İYİ Parti, Saadet Partisi, Demokrat Parti il başkanları da geçmiş olsun ziyaretinde bulundular. Kendilerine teşekkür ediyoruz…”

Fırat Yılmaz il binasına bir süre önce gerçekleşen ancak önemsemedikleri bir başka saldırıyı da anımsattı:

“Geçtiğimiz haftalarda yaklaşık 15-20 gün önce de yine ilçe binamızın diğer yüzünde bulunan pankarta bir falçatayla yapılan saldırı vardı. Biz tabii bunu önemsemedik.

Bununla ilgili bir süreç yönetmedik. Arkadaşlarımız bu kesilme işlemini bantlayarak sürece normal devam ettiler ama dün akşam gerçekleşen bu yazılama faaliyetinden dolayı rahatsız olduğumuzu ve hukuki sürecinde bir an önce başlatılması için elimizden gelen tüm çabayı da ortaya koyacağımızı göstermiş olduk.

 Bundan sonraki kalan otuz beş günlük süreçte bu tarz gerilimlerin, bu tarz yaşanan olumsuz durumların yaşanmamasını diliyoruz. Barış içinde, demokrasi içinde bu seçime gitmek en büyük  ümidimiz.

Biz kavganın ve kirli, karanlık olayların herhangi bir tarafı olmayacağımızı buradan bir kez daha beyan ediyoruz.”

Fırat Yılmaz’ın açıklaması, parti tabanını kışkırtmaktan ziyade sakinleştirmeye yönelik sağduyulu bir açıklamaydı… 

Hangi partiye olursa olsun bu tür saldırılar yanlıştır…

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?