USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Aktaş, “Sırtımda hiçbir kamburum yok!”

Aktaş, “Sırtımda hiçbir kamburum yok!”
03-04-2024

Alinur  Aktaş Belediye Başkanı olarak basın mensuplarıyla son kez buluştu…  Almira’da düzenlenen basın toplantısına katılım yoğundu…

Aktaş  hem kendi 6,5 yıllık dönemini hem de yerel seçimleri değerlendirdi:

Son seçimlerde hür iradesiyle sandığa giden ve demokrasinin gereğini yerine getiren başta Bursalı hemşeriler olmak üzere tüm vatandaşlara teşekkür ediyorum. Sandığa gitmeyenlerin de muhakkak bir mazereti vardır.

Bursa’da son seçimde 505 bin 650 kişinin sandığa gitmedi. Ortada böyle bir enteresan bir rakam var. Bu da bir önceki seçime göre 210 binden fazla insan sandığa gelmemiş.  2019 yerel seçimlerinde 58 bin 666 oy iptal edilirken 2024 seçimlerinde 76 bin 452 oy iptal olmuş.

Vatandaşların seçimle alakalı protest tavırla hareket ettiklerini söyleyebiliriz…”

“Üzüldüğüm konular da var” diyen Aktaş sözlerini şöyle  sürdürdü:

 “Ben anı yaşayan bir insanım. Benim görevim neyse ben o görevi en iyi şekilde yaparım. Benim artık Perşembe günü itibariyle Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevim yok. Dolayısıyla ben kendi işime, kendi konuma adapte olacağım.

Ama sorumluluk makamında bulunan insanların her konuştuğunu büyük bir sorumlulukla konuşması lazım. Belediye binasından tırlarla dosya çıkarılmasından bahsediliyor. Hangi çağda yaşıyoruz? Kan dondurucu ve dehşet verici bir olay. Böyle bir şey olamaz.

Hatta arkadaşlara ‘binadaki nöbetçi arkadaşalar sorun’ dedim. Kamera kayıtlarının incelenmesini istedim. Böyle bir olay da yok. Ben bu tür usulleri bilmem. Bu yaklaşım hiç hoş olmadı…”

‘ALNIM AK, GÖNLÜM RAHAT!’  

Aktaş’ın gündeme getirdiği bir diğer konu da personel maaşlarıydı. 12 bin 980 çalışan olduğunu anlattı ve maaşların zaten normalde her ayın 7,8’i gibi yattığını söyledi. 2 bin civarındaki memurun ise maaşlarının 15’inden önce ödenmesi için kararname beklendiğini onun da parasının ayrıldığını anlattı…

“…Nihayetinde Mustafa Bey de bazı vaatlerde bulundu. Bu vaatleri gerçekleştirmek adına muhakkak güvendiği yerler vardır. Hesabını kitabını yapacaktır. Az çok bütçeyi, imkânları tahmin ediyordur. Bu vaatleri ortaya koydu. Gerçekleştirmek adına mazeret üretmeden şehrin katmanlarıyla birlikte hareket edecektir.

Bursalı hemşehrilerimiz şunu bilsinler. Sırtımda hiçbir kamburum yok. Tüyü bitmemiş yetimin hakkı olarak gördük biz bunu. Benim alnım ak, gönlüm rahat. İz bırakan işler yaptık. 2 gündür de çok az uyumama rağmen çok güzel uyku uyuyorum.

Artık bunlar benim sorumluluğumdaki işler değil. Dolayısıyla bu manada ben sorumluluk sahibi insanların sorumluluk sahibi gibi hareket etmesini özellikle istirham ediyorum…"

Aktaş şunları söyledi:

“Mustafa Bey yeni dönemde görevi devralacak hayırlısıyla. Ben bu şehirde yaşayan bir vatandaş olarak kendisine başarılar diliyorum. Seçmen sadece Bursa’da değil Türkiye’de de aynı sesi çıkardı.

Aynı ifadeyi kullandı. Rahmetli Demirel'in 'tencere ve ceple oynanırsa netice sıkıntı olur' gibi böyle belirli söylemleri var. 20 milyondan 13 milyona düşen oydan, bir önceki seçimlerdeki oyun varlığından görürsünüz.

Sandığa gitmeme oranının anormal derecede arttığını görüyorsunuz. Bu aslında birçok şeyin de rengini gösteriyor. Çevremden biliyorum. ‘Gidersem dayanamam ampule basarım çünkü. Gitmeyeceğim’ dedi.

Gitmeyerek protesto etti. O kadar çok kişiden bu muhabbeti dinledim ki. Bunların hiçbirini mazeret olarak söylemiyorum. Nihayetinde bir seçimi kaybettik. Kazananlara hayırlı olsun. Kazanan Bursa olsun. İnşallah bu süreçte Bursa’ya güzel işler yapılsın.

Ben de kendi arabamla bu şehrin sokaklarında dolaşacağım. Bu şehirde yaşıyorum. Bu şehirde hizmet alan bir vatandaşım. 15 günden sonra benim mekânım işyerim olacak. İleriye dönük herhangi bir beklenti içerisinde değilim. 20 yoğun yılın ardından biraz daha dinlenmeye ihtiyacım olduğunu düşünüyorum. Daha önceden aldığım kararla perşembe günü umreye gideceğim…”

BELEDİYE ŞİRKETLERİNDEN SADECE BURULAŞ ZARARDA!  

Aktaş, görevi süresince hayata geçirilen önemli çalışmaları özetledi ve gazetecilerin sorularını yanıtladı…

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin mali durumu hakkında şu bilgileri paylaştı:

“Onlarca yeni tesis açılmasına rağmen personel sayımız artmadığı gibi azaldı. 2017 yılında ben göreve geldiğimde 3,2 milyar olan borç toplamı, yani bütçenin 1,34'ü kadar borç varken güncel 7,1 milyar borcumuz var.

Bütçenin de 0,35'i kadar borcumuz var.

1,4 milyar vergi borcu, 9 milyon bütçe emaneti, yani müteahhitlere olan borçlar. 1,9 milyar iç borç, anapara ve faiz. 85 milyon avro, 2,9 milyar lira da dış borç.

Yani 3 milyar civarında eski kalan avro borçları, avro 34,52 arkadaşlar. Göreve geldiğimde 4,69'du, bunu da ifade etmiş olayım.

Ben biliyorsunuz iç borç yaptım, yani dışarıdan yurt dışı kredisi Büyükşehir’e rağmen kullanmadım. Burfaş, Binted, Kültür AŞ, Burkent, Besaş, Jeotermal AŞ, Tarım AŞ iştiraklerimizde hiçbir sıkıntımız. Hiçbiri zarar etmiyor. Sadece BURULAŞ ile alakalı zararımız var. Onun sebebi de, 115 liralık öğrenci kartını 200 lira yaptık. 2 katı bile değil.”

Ancak, asgari ücret 12 katı, akaryakıt 10 katı, elektrik 8 katı arttı. Ucuz ulaşım politikası yüzünden böyle olduğunu daha önce de ifade etmiştim. Zararın sebebi bu. Bunu belediye ayağından fonluyoruz…”

 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?