USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

PMO Bursa Şubesi'nde Çağdaş ve Öncü Peyzaj Mimarları yarışacak

PMO Bursa Şubesi'nde Çağdaş ve Öncü Peyzaj Mimarları yarışacak
24-01-2024

Bursa için önemli odalardan biri de Peyzaj Mimarları Odası Bursa Şubesi’nin genel kurul  süreci başladı…

10 Şubat’ta başlayacak olan genel kurulun seçimli oturumu ise 11 Şubat’ta gerçekleşecek…

Peyzaj Mimarları Odası uzun yıllar il temsilciliği olarak hizmet verdi. Necla Özkaplan Yörüklü’nün başkanlığı döneminde şubeleşti… Şube bu yıl 4. Dönem yöneticilerini seçecek…

Bugüne kadar odada genel kurula tek liste ile gidilmişti… Bu dönem iki liste yarışacak…

Biri Fulya Akfidan Sevim’in başkan adaylığındaki Çağdaş Peyzaj Mimarları Grubu, diğeri ise Eda Demir’in başkan adaylığındaki Öncü Peyzaj Mimarları Grubu…

Halen PMO Bursa Şubesi Başkanı olan Fulya Akfidan Sevim geçtiğimiz hafta Çağdaş Peyzaj Mimarları Grubu olarak yönetime talip  olduklarını kamuoyu ile paylaşmış ve 2022-2024 dönemi faaliyetlerini özetlemiş,  projelerden söz etmişti…

Öncü Peyzaj Mimarları Grubu ise adaylık açıklamalarını Ördekli Kültür Merkezi’nde gerçekleştirdi…

Grubun başkan adayı Eda Demir “2009-2010 yıllarında meslek hayatına Bursa’da başladı. 2012 yılında Demir Mimarlık şirketini kurdu ve büyük proje ile uygulama işlerinde yer aldı.

2020 yılından beri Bursa Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı’nda Peyzaj Mimarı ve İha-1 pilotu olarak görev yapıyor. İlçelerde bulunan Hükümet Konakları peyzaj ihale, proje, uygulama çalışmaları ve drone çekimlerini yürütüyor.”

Eda Demir şöyle konuştu:

“Üniversite yıllarından beri kesintisiz şekilde TMMOB Peyzaj Mimarları Odası üyeliğine devam ettim.  ‘Oda için Üye Değil, Üye için Oda’ şiarıyla TMMOB Peyzaj Mimarları Odası Bursa 4. Dönem Olağan Genel Kurulu Yönetimine Öncü Peyzaj Mimarları olarak adayız.

Asil yönetimimizde isimlerini saydığım arkadaşlarımın dışında onlarca emek veren ve yüreklerini cesurca ortaya koyan meslektaşlarım var. Birlikte yola çıktık. Bu iş bir ekip işidir.

Biz şahsi ve ticari isimlerin ön plana çıktığı yönetim anlayışına karşıyız. Başarı ancak istişare ile mümkündür.  

Bursa’da kentin ve tüm peyzaj mimarlarının soru ve sorunlarına çözüm arayan, birleştirici, yapıcı, dinamik, yenilikçi bir  yönetim anlayışı ile bu yola çıkıyoruz. Biz laf üretmeyeceğiz;  proje üreteceğiz.

Peyzaj Mimarlığı mesleğinin Bursa’da hakkettiği önemi kazanmasına çalışacağız… Yaptığımız işlerle konuşacağız. Gelin hep birlikte öncü olalım…”

Öncü Peyzaj Mimarları Grubu’nun yönetim kurulu aday listesi şu isimlerden oluşuyor:

“Eda Demir,  Mustafa Kutlu, Elif Nazlı Malkoç Karadağ, İrfan Demirel, Nurgül Tırpan, Özlem Gürel ve Zehra Candan Çakır"

 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
NECLA YÖRÜKLÜ
NECLA YÖRÜKLÜ 3 ay önce
Ben Necla Yörüklü, Ben Peyzaj Mimarları Odası Bursa Şubesi'nin kurucu başkanı ve uzun yıllardır bu örgüte emek vermiş bir lider olarak buraya bir yorum bırakmak istiyor ve sesleniyorum. Önümüzdeki seçimlerde yeni bir aday göreceğiz ve ÖNCÜ PEYZAJ MİMARLARI BAŞKAN ADAYI nın, bizimle olan ilişkisi ve Şube örgütüne katkıları hakkında düşüncelerimi sizlerle paylaşmak istiyorum.

Yeni adayın geçmişi ve tecrübeleri hakkında duyduğumuz bilgiler