USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Nilüfer Kızılay'dan üreten kadınlara destek

25-12-2022

 Kızılay Kadın Nilüfer'in yürütücülüğünde, KADEM Bursa Temsilciliği ve Bursa Kızılay Toplum Merkezi paydaşlığındaki "Üreten Kadına Kızılay Eli Şenlendirme Projesi"nin 4. Satış Festivali Tayyare Kültür Merkezi’nde düzenlendi…

Kızılay Nilüfer Şubesi Kadın Kolları üyelerinin ürettiği giysiden çini tabağa, takıdan örgüye çeşitli ürünler Tayyare Kültür Merkezi salonlarında sergilenerek kamu yararına satışa sunuldu.

Bir senedir yürütülen proje kapsamında paydaş kurum ve kuruluşların, kendi imkanları ile hane içi üretim yapan 26 kadına "Dijitallaşme ve Dijital Pazarlama, Ürün Fotoğrafçılığı, Çatışma Çözümü ve Sosyal Arabuluculuk, Müşteri ile İletişim" eğitimleri verildi.

Böylece kadınların dijital dünyaya uyum sağlayarak bu mecrada satış yapma becerisi kazanmalarına katkı sağlandı…

Öte yandan açık ve kapalı alanlarda düzenlenen Kızılay Satış Festivalleri ile üreten kadınların alıcılarla doğrudan buluşması, satış yaparak aile ekonomisine katkı yapmaları sağlandı…

Projenin kapanış programı ise hafta sonu Tayyare Kültür Merkezi’nde düzenlenen söyleşi ve çeşitli etkinliklerle gerçekleşti…

Etkinlikte Proje film gösteriminin gerçekleşirken, Kızılay Nilüfer Şubesi Kadın Kolları Başkanı Ayşe Tuba Keskil, Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Bursa il Temsilcisi Gülhan Keskil, Kızılay Toplum Merkezi Temsilcisi Davut Duran, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan vekili Fethi Yıldız birer konuşma yaptı.

Üreten Kadına Kızılay Eli Şenlendirme Projesi katılımcısı 26 kadına sertifika takdim edildi… Etkinlik Merve Gülcemal söyleşisi ile devam etti…

 

YENİ MESLEK: YEMEK FOTOĞRAFÇILIĞI

Türkiye’de pandemi ile birlikte e-ticaret öne çıkarken, beraberinde yeni meslekleri de getirdi.

Onlardan biri olan yemek fotoğrafçılığı…  Özellikle de kapanmalarda insanlar çeşitli uygulamalara girerek yemek sipariş etti… Alışkanlık oluştu, pandemi yasakları kalktı kalkmasına… Ama internetten çeşitli uygulamalar üzerinden yemek siparişleri devam ediyor…
Geçmişte yemek fotoğrafları gazete ve dergi ilanları ya da el broşürleri için önemliydi… Şimdi ise dijital dünyanın ve sosyal medyanın  tetiklemesiyle başlı başına özgür bir mesleğe dönüştü…

İnsanlar yemek sipariş edecekleri firmaları ya da gidip yemek yiyecekleri yerleri sosyal medya üzerinden saptıyor. Yorumlara, fotoğraflara bakın mekan ya da yiyecek seçiyor…

Yemek fotoğrafçısı Mesut Koçi aynı zamanda bu mesleğin eğitmenliğini de yapıyor.  Bursa’da tek ve Türkiye’de de sayılı eğitmenler arasında… Düzenlediği kurslarda tüm bilgi birikimini paylaşıyor…

Pandemiyle birlikte yemek fotoğrafçılığının büyük bir yükseliş yakaladığını dile getiren Mesut Koçi “Son yıllarda bu işi yapmak isteyenlerin sayısında ciddi bir artış var. Yemek fotoğraflarının telefonla bile çekilebilir bir hale gelmesi yemek fotoğrafçılığına karşı ciddi bir sempati oluşturdu” diyor…

Koçi yaklaşık 4 yıldır yemek fotoğrafçılığı üzerine eğitim veriyor…

Yemek fotoğrafçılığının, sosyal medya fotoğrafçılığı demek olmadığına dikkat çekerek uyarıyor:

“Kariyer planlamanızda karşınıza çıkan firmaların sizden isteyeceği talepleri yerine getirebilmeniz için aldığınız eğitim oldukça önem taşıyor. Bir tas hamur işi çekmek, yemek fotoğrafçısı olduğunuz anlamına gelmiyor.

Çünkü müşterinin taleplerini karşılayamadığınızda müşteri uçup gidiyor. Bu yüzden eğitime gelen arkadaşlar, aynı zamanda benim yaşadığım süreçleri ve tecrübelerimi öğrenmek istiyor.

Kurs bitiminde oluştuğumuz WhatsApp gurubunda 6 ay boyunca iletişime devam ediyoruz. Bu süreçte de eğitim verdiğim arkadaşlarımızla fikir alışverişi halinde oluyorum.”

Mesut Koçi Kişilerin yanı sıra kurumlara da yemek fotoğrafçılığı eğitimi verdiğini söylüyor:

“E-Ticaret firmalarının kendini güncellemesi ve ürüne talebin oluşması için fotoğraflara ihtiyacı oluyor. Süreci her zaman profesyonel bir fotoğrafçı ile sürdürmeleri mümkün olmuyor. Bunun içinde kendi bünyelerinde eleman bulunduruyorlar.

E-Ticaret kuruluşlarına mutlaka  bir mutfak stüdyo oluşturup, ürünlerin çeşitlerini gösteren, daha iyi fotoğrafları nasıl çekebileceklerini anlatıyorum. Böylelikle firmalar bizim yaptığımız işin kalitesini ve zorluğunu da görmüş oluyor…”

Dijital dünya ile tetiklenen Yemek Fotoğrafçılığı mesleğini icra eden, verdiği eğitimlerle mesleği öğreten Mesut Koçi “bilgi paylaştıkça çoğalır” ilkesinden hareketle deneyimlerini, çalışmalarını kendi Instagram, Twitter hesapları ile www.garniturestudio.com ve www.mesutkoci.com kişisel internet sitelerinde de paylaşıyor!

TOSYÖV BURSA ‘BULUT SİSTEMLERİ’Nİ KONUŞTU

Türkiye Orta Ölçekli Sanayiciler ve Yöneticiler Vakfı Bursa Destekleme Derneği (TOSYÖV Bursa) üyelerini dijital dönüşüme hazırlayacak adımlar atmaya devam ediyor.

Üyelerini Uyumsoft yöneticileriyle buluşturan TOSYÖV Bursa yönetimi, dijitalleşmede önemli bir aşama olan ‘bulut’ konusunu masaya yatırdı.

Toplantının açılışında konuşan TOSYÖV Başkanı Yavuz Kazangil şu mesajı verdi:

“TOSYÖV olarak amacımız her zaman sürdürülebilir işletmeler için farkındalık oluşturmak ve bilgilendirmelerde bulunmak olmuştur.

Sürdürülebilir işletmeler gelişime, değişime açık olmaları onları geleceğe taşıyacaktır.

Bu kapsamdaki etkinliklerimize devam ediyoruz. Dijitalleşmede bunlardan sadece biri ve KOBİ'lerin gelişiminde de önemli bir aktör.

Yalnızca dijitalleşmek bir maliyet iken, bunu çalıştıracak sistemleri kurmakta ayrı bir maliyet. İşte bu yüzden bulut sistemleri hakkında bilgi almak, neler yapabileceğimizi ve bize faydalarını öğrenmek için bir araya geldik…”

Programda, Uyumsoft Bulut Hizmetleri Genel Müdürü Arif Erhun Öçal, tarafından gerçekleştirilen sunumda, KOBİ’lerin dönüşümü, e-dönüşüm, bulut tabanlı ticari çözümler üreten yazılımlar ve dijital dönüşümdeki süreç hakkında bilgiler paylaşıldı.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
Tanrıkulu Sevim
Tanrıkulu Sevim 1 yıl önce
Hayırlı olsun. Güzel uygulamalar. Yüreğine sağlık