USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

  Türk Metal’den MESS'e rest: “Eylemse eylem! Grevse grev!”

   Türk Metal’den MESS'e rest: “Eylemse eylem! Grevse grev!”
11-01-2024

İşveren sendikası MESS ile yürütülen grup toplu iş sözleşmesi sürecinde anlaşama sağlanamaması üzerine 9 Ocak Salı günü grev kararı alan Türk Metal  sendikası Bursa Şubeleri de dahil  MESS sözleşmesi kapsamına giren bütün işyerlerinde, tüm vardiya giriş çıkışlarında sendika üyeleri tarafından protesto eylemleri, işyeri temsilcileri ve şube yöneticileri tarafından ise  basın açıklaması yapıldı.

Bursa Şubesi Başkanı Selda Tekman da Hasanağa OSB’deki Abtiv fabrikasının önünde ortak basın açıklamasını okudu…

Türk Metal üyesi işçiler bayraklar, pankartlar, maskeler ve meşaleler ile fabrika bahçesinde protesto eylemi gerçekleştirdi…

BIÇAK  KEMİĞE DAYANDI

Başkan Selda Tekman Türk Metal Sendikası’nın fazla mesaileri kaldırdığını açıkladı.

Tekman  konuşmasına şu sözlerle başladı:

“Geçen hafta, MESS’e bağlı iş yerlerinde yaptığımız açıklamada, son sözümüzü söylemiştik. Öyle anlaşılıyor ki artık sözün bittiği yere, bıçağın kemiğe dayandığı noktaya gelmiş bulunuyoruz.

MESS’in bu uzlaşmaz tutumu ve patronların vurdum duymazlığı karşısında sendikamızın alacağı bütün kararların arkasında duracağımızı, bununla da yetinmeyip, hakkımız olanı alana kadar direneceğimizi bütün dünyaya ilan etmiştik.

Evet, zaman geldi. Zaman, eylem zamanıdır. Zaman, grev zamanıdır.

Dün itibariyle,  metal emekçisinin güçlü kalesi Türk Metal Sendikası grev kararı almıştır. Bununla da yetinmeyip, yarından itibaren bütün fazla mesaileri kaldırmıştır.”

EYY MESS , YÜZDE 60’LIK ZAM TEKLİFİNİZÇ TALEPLERİMİZİN YANINDAN BİLE GEÇMİYOR!

Konuşması sık sık sloganlarla kesilen Selda Tekman sözlerini şöyle sürdürdü:

"Artık sıra bize geldi. Genel başkanımızın, sözleşme masasındaki gücüne güç katmak, alın terimiz için verdiği mücadeleyi desteklemek ve kararlarının sonuna kadar arkasında olduğumuzu göstermek için, bir kez daha, bütün metal emekçileri adına buradan sesleniyoruz.

Eyy MESS, sizin yüzde 60’lık zam teklifiniz bizim taleplerimizin yanından bile geçmiyor. Biz ölümüne çalışırken, ölümüne üretirken, siz bizi ölüme mahkum etmek istiyorsunuz. Ne sendikamız, ne de biz buna asla müsaade etmeyeceğiz.

Türkiye’de yaşanan ve bütün emekçilerin üzerinden silindir gibi geçen enflasyon karşısında, bize önerdiğiniz açlık ücretiyle de yetinmiyorsunuz. Bir de kazanılmış haklarımıza göz dikiyorsunuz. Bakın, buradan bir kez daha sesleniyoruz.

Ne o masadaki alın terimizin karşılığından, ne tamamlayıcı sağlık sigortamızdan, ne de ikramiyelerimizden vaz geçeriz.

Peki ne yaparız arkadaşlar? Direniriz! Direne direne kazanırız… Üretimden gelen gücümüzü kullanmak bizim en doğal hakkımız. Elimizde bundan ve sendikamızdan başka hiçbir şey yok. Başta genel başkanımız, onun arkasında bizler bugüne kadar nasıl başardıysak, nasıl Türkiye’nin en iyi toplu sözleşmelerine imza attıysak, yine öyle olacak.

Bu sözleşme Cumhuriyet sözleşmesi. Cumhuriyet gibi adına yakışır bir sözleşme olacak.

Bir kez daha hep birlikte sesleniyoruz. Eylemse eylem… Grevse grev…”

Üretimden gelen gücümüzü kullanmak da dahil olmak üzere eylemlerimiz devam edecektir.”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?