USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Bursa muhalif siyasetinin çok yönlü/çalışkan milletvekili:  Hasan Öztürk

Bursa muhalif siyasetinin çok yönlü/çalışkan milletvekili:  Hasan Öztürk
19-10-2023

2023 milletvekili seçimlerinde CHP Bursa Milletvekili adayları açıklandığında, parti camiası adeta şok yaşamıştı…

Birinci ve ikinci bölgenin seçilebilir sıralarında Gelecek Partisi’nden Cemalettin Kani Torun ile Saadet Partisi’nden Mehmet Atmaca yer alıyordu.

Partilerin birinci sıra adayları çok önemlidir. Seçimi sürükleyecek isim onlardır.

Birinci Bölge, 1. sırada Prof. Dr. Kayıhan Pala vardı. Seçimi sürükleyecek, rüzgar estirecek bir aday mıydı? Parti içerisinde çok tartışıldı.

İkinci Bölge 1. Sıra adayı ise hiç kimsenin tahmin etmediği bir isimdi… Balkan göçmeni Prof. Dr. Yüksel Özkan’ın yerine Balkan STK'larından ve  BAL-GÖÇ Kongresi’nde genel başkan adaylığı sürecinden tanıdığımız Hasan Öztürk CHP milletvekili aday listesinin birinci sırasında yer almıştı.

Mevcut milletvekili Orhan Sarıbal’ı CHP Genel Merkezi 3. Sıraya yazmıştı; kazanmama ihtimali vardı; çok çalıştı, seçildi. 

Altılı masa bileşeni partilere CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından bol keseden hediye edilen milletvekilleri arasında Bursa’da 2 milletvekili de vardı…
Sonuçta CHP listelerinden 6 kişi milletvekili seçildi, ikisi partilerine geçti ve Bursa’da CHP’nin milletvekili sayısı 4’e düştü…

14 Mayıs seçimlerinde CHP'nin 2. bölge birinci sıra adayı Hasan Öztürk’ün liste sıralaması garantiydi, öyle aman aman seçim çalışması yapmasına da gerek yoktu. Nasıl olsa seçilecekti…

Ancak Hasan Öztürk şaşırttı… Seçim sürecinde canını dişine taktı, tüm toplantılara, STK ziyaretlerine, saha çalışmalarına katıldı. 

Seçildikten sonrasına gelince…  Performansı git gide arttı...

Hasan Öztürk CHP tabanını ve Bursa siyasetini, kent kamuoyunu şaşırtmayı sürdürdü…

İnanılmaz bir performans gösteriyordu.

Parti içindeki çekişmelerde herkese eşit mesafede kalması, dedikodulardan uzak durması saygınlık kazandırdı..    

Şehirdeki tüm STK etkinliklerinde CHP’yi temsilen yer alıyordu…

Bursa merkezin yanı sıra ilçelerdeki etkinliklere de yetişiyordu. Akademik oda toplantılarının çoğuna katılıyordu….

Parti içindeki çekişmelerde herkese eşit mesafede kalması, dedikodulardan uzak durması saygınlık kazandırdı.. 

Her şeye burnunu bükmeyi alışkanlık haline getirenler buna omuz silkeleyerek “Danışmanları iyi çalışıyor” dediler…
Danışmanı kim bilmiyorum bile… İyi çalışan danışmanı seçmek de aslında bir başarıdır…

Ayrıca Hasan Öztürk kent, ülke ve dünya gündemini de takip edip papağan gibi tek yöne odaklanmadan, sloganlara boğulmadan  farklı konularda çok yönlü basın açıklamaları ve paylaşımlar yapıyor…
Misal… Bugün  sabahtan TBMM’de yaptığı basın toplantısında gençlerin Türkiye’den beklentilerinin azaldığına ve Avrupa’ya göç ettiğine dikkat çekti:

"Türkiye'de bugün resmi rakamlara göre 6 milyon, ancak 10 milyona yaklaştığı tahmin edilen sığınmacılarla birlikte yaşıyoruz. Kayıt dışı göçmen, kayıt dışı istihdam eşittir ucuz işçi, ucuz emek. Kontrolsüz göç emeği değersizleştirmektedir. "Sonuç olarak ucuz emek, bizim çocuklarımızın geleceğini elinden almakta, bizim gençlerimiz gün geçtikçe daha fazla Türkiye'de yaşamaktan vazgeçmektedir.

İstatistik ve araştırmalara bakalım:

2023 TÜİK verisi, 2021 yılında 287.651 kişi göç etti. Göç edenlerin çoğunluğu 20-29 yaş aralığında.

İstanbul Üniversitesi ve Almanya merkezli KAS derneğinin 2021 yılında yaptığı Türkiye Gençlik Anketi'ne göre, gençlerin yüzde 82,9 Türkiye'de gelir dağılımının eşitsizliğine inanıyor ve Türkiye'de genç işsizliğinin çok yüksek olduğunu söylüyor. "Şu anki yaşamından mutlu musun?" sorusuna, yüzde 55,2'si 'ne mutlu ne de mutsuzum', yüzde 25,8'i 'mutsuz' olduğu cevabını veriyor.

“’İmkânınız olsa Türkiye de mi yurt dışında mı yaşamak isterdiniz?’ sorusuna ne yazık ki yüzde 72,9'u 'yurtdışında yaşamak isterim' diyor. Gerekçelerin ilk sırasında yüzde 32,4 ile 'oradaki yaşamın Türkiye'den daha iyi olduğu düşüncesi' yer alıyor.

Gençler için öncelikle ülkemizin ihtiyacı iş kollarında, gerekli becerileri eğitim kanalları ile sahiplendirerek gençler arasındaki yapısal eşitsizlikleri ve dijital uçurumu ortadan kaldırmalıyız.

Bir insan dünyayı değiştirebilir, vazgeçebileceğimiz tek bir gencimiz yoktur. Onların gitme nedenlerini kaldırmak, ülkenin geleceği ve gençlerimize sahip çıkmak hepimizin en önemli ortak amacı olmalıdır."

BURSA KYK YURDUNDA 4 KİŞİLİK ODALARA 6 KİŞİLİK OLDU!

Hasan Öztürk TBMM’de dün akşamüzeri bir açıklama daha yaptı:

“… Bugün Dünya Muhtarlar Günü. Demokrasinin ve yerel yönetimlerin halka hizmetteki ilk yüzü olan, her türlü imkânsızlıklara rağmen kendi mahallesinde, köyünde yaşayan vatandaşlara hizmet götürmeye özveriyle çalışan, onların sesi ve güvencesi olan tüm muhtarlarımızın gününü kutluyorum….”

Ardından da bugün Bursa KYK yurtlarında öğrenciler tarafından düzenlenen protestoyu gündeme getirdi:

“    İktidar "Barınma ve yurt sorunumuz yok." diyerek sorunları görmezden gelmeye devam ederken üniversite öğrencilerinin barınma ve yaşama sorunları ise artarak sürüyor. Birçok ilde üniversite öğrencileri yetersiz yurt kapasiteleri nedeniyle mağdur. Benim şehrim Bursa'da Uludağ Üniversitesi Süleyman Çelebi Mehmet Erkek Öğrenci Yurdunda odaların 4 kişiden 6 kişiye çıkarılmasına ve olumsuz yurt koşullarına karşı bir araya gelen öğrenciler protesto ediyorlar yönetimi. Kredi Yurtlar Kurumu Başkanı ve yöneticileri, Allah aşkına, 4 kişiye göre yapılan bir oda "6 kişilik ol." denildiğinde oluyor mu; çalışma odaları, tuvaletler ve ortak alanlar yüzde 50 artabiliyor mu?!

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?