USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Hayat Hastanesi kalitesini Uluslararası JCI belgesiyle tescilledi.

Hayat Hastanesi kalitesini Uluslararası JCI belgesiyle tescilledi.
15-10-2023

Bursa’nın en köklü özel hastanelerinden birisi olan Hayat Hastanesi son yıllarda ciddi bir atak içerisinde…

1978’de kurulan Özel Hayat Polikliniği, 1981 yılında hastaneye dönüştü.  Uzun yıllar İnönü Caddesi’ndeki yerinde faaliyet gösterdi.  

2018 yılında Büyükşehir Belediyesi’nin karşısında 14 katlı 20 bin metrekarelik yeni binasına taşındı. Hizmet yelpazesini genişleterek Bursalılara hizmeti sürdürdü…

Ayın zamanda geçtiğimiz yıl   İstanbul’da bir hastaneyi bünyesine katarak ulusala açıldı. 

Hayat Sağlık Grubu aynı zamanda kurduğu Sağlık Vakfı aracılığıyla başarılı öğrencilere burs veriyor, hastane bünyesinde halkı sağlık konusunda bilinçlendirmeye yönelik bilgilendirme toplantıları,  seminer ve konferansların yanı sıra, kitap basımı, kütüphane gibi akademik çalışmalara da imza atıyor…

Hayat Hastanesi; 25 branşta 110 hekim ile, 150 yatak kapasitesi, 38 yoğun bakım yatağı, son teknoloji cihazlarla donatılmış 53 poliklinik odası, 4 modern doğum salonu, sağlıklı bebek odası, biyokimya ve mikrobiyoloji laboratuvarlarının yanı sıra radyoloji ünitesi, 22 yatak kapasiteli fizik tedavi ünitesi ve 6 yataklı rehabilitasyon alanı, 18 yataklı günübirlik müşahede alanı ve 7 ameliyathane ile hizmet veriyor.

DENETİMLERDEN BAŞARIYLA GEÇTİ

Hayat Hastanesi son olarak sağlık hizmetlerinde dünya standartlarını sağlayan kurumlara verilen Joint Commission International (JCI) belgesini almaya hak kazanarak önemli bir başarıya imza attı… 

 Denetimlerden başarıyla geçen Hayat Hastanesi’ne JCI belgesi önümüzdeki günlerde verilecek.

JCI Belgesi’ni almak zor ötesidir. (Geçmiş yıllarda Tıp Fakültesi Hastanesi’nden bilirim.  Bu belgeyi almak kadar taşımak da zordur. JCI uzmanlarının rutin denetlemeleri vardır. Hastane gereğini yerine getirmez ise JCI belgesini kaybeder. Bursa’da bu belgeyi alıp da kaybetmiş bir kamu hastanesi vardır!)

Hayat Hastanesi, bir yıldır sürdürdüğü çalışmaların ardından JCI uzmanlarının yaptığı denetleme sonucunda JCI belgesini almaya hak kazanan ve JCI akreditasyonunun 7. versiyonu ile akredite edilen Bursa’daki ilk hastane oldu…

 

DR. FATİH ÖZKUL: “DAHA İYİ HİZMET İÇİN ÇITAYI HEP YUKARI TAŞIDIK”

 Hayat Hastanesi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Başhekimi Uzm. Dr. Fatih Özkul diyor ki:

“JCI tarafından akredite edilmek Hayat Hastanesi’nin ve Türkiye’nin sağlık alanında yakaladığı kaliteyi göstermesi açısından son derece önemlidir. Hastalara daha iyi hazmet verebilmek için çıtayı hep daha yukarılara taşıdık.

 JCI, hastanelerin hasta ve çalışan güvenliğinde uluslararası standartlara ulaştığını belgeleyen en önemli denetleme kurumu ve kalite standardı. Bu yüzden JCI akreditasyonu bizim için çok önemliydi.

ABD merkezli ve bağımsız bir denetim kuruluşu olarak faaliyet gösteren Joint Commission International, hastanelerin dünya standartlarında olduğunun onaylanması için düzenli aralıklarla denetlemeler yapmaktadır…

2022 yılında bir eğitim programı ile başladığımız bu süreç bir yıl boyunca devam etti. JCI’ın, hasta bakımı, hastanenin yönetimi, tesis yönetimi ve tüm birimleri ile ilgili yüksek kalite standartları bulunuyor.

Hastanemiz JCI standartlarının 7. güncel versiyonundaki 13 ana bölümü ve bin 200 kriterlerine uyum sağladı.

ABD‘den gelen hemşire ve doktorlardan oluşan JCI ekibi, 5 gün boyunca hasta ve çalışan güvenliğine ilişkin tıbbi ve cerrahi tüm süreçlerimizi değerlendirdi. Ekibin denetlemesi haricinde ayrıca tecrübe ve bilgilerini bizlerle paylaşması hastane açısından en öğretici denetlemelerden birisi oldu.

Özellikle gelecekle ilgili daha neler yapabiliriz konusunda ufkumuzu genişlettik. Kendimizi nasıl geliştiririz sorusunun yanıtını aldık. Bakış açımız denetime hazırlanmak ya da sadece denetim için bir çaba sarf etmek değil, hastalara daha iyi hizmet verebilmek için çıtayı hep yukarılara taşımak.”

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?