USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Kastamonu Günleri başladı; yolunuzu Merinos AKKM’ye düşürün

Kastamonu Günleri başladı; yolunuzu Merinos AKKM’ye düşürün
13-10-2023

Kastamonu ile Bursa arasında köprü tartışmasız İsmail Tiftik’tir. Yıllardır Kastamonu’yu Bursa’ya, Bursa’yı da Kastamonu’ya taşır durur…

Yıllar önce İsmail Tiftik ve bir grup gazeteci Kastamonu’ya, Cide’ye gitmiştik. Daha önce hiç gitmediğim, görmediğim Kastamonu’yu çocukluğumun Bursa’sına benzetmiştim.

Osmanlı döneminde ve Cumhuriyet’in ilk yıllarında tekstilin gelişkin olduğu Kastamonu, sanayileşme olmadığından betona yenik düşmemiş ve başta sivil mimari örneği tarihi Kastamonu konakları olmak üzere tarihi yapısını koruyabilmiş bir kent…

Zaten de Kastamonu kent dinamikleri de şehrin rotasını tarih, doğa, kültür turizmine çevirmiş durumda…   Sahil kenti Cide inanılmaz güzeldi; hele Gideros koyu muhteşemdi…

Değerli yazar Rıfat Ilgaz Cideliydi, orada evi de vardı. Gittiğimiz dönemde Rıfat Ilgaz etkinlikleri düzenlenmişti. Onlara da katılmak nasip olmuştu. Kastamonu ile ilgili algım tamamen değişmişti…

İsmail Tiftik Bursa Kastamonu Dernekleri Federasyonu Başkanı aynı zamanda…  İsmail Tiftik ve arkadaşları öncülüğünde Bursa’da Kastamonu Günleri’nin bu yıl 10’uncusu düzenleniyor…

Merinos AKKM’de düzenlenen  Kastamonu  Günleri’nde tüm ilçelerin, önde gelen firmaların, yerel ve idari yönetimlerin, derneklerin, kooperatiflerin stantları açılmış durumda…  

Kastamonu’ya ait yöresel ve geleneksel ürünlerin tanıtıldığı ve satışa sunulduğu etkinlik 15 Ekim Pazar Günü sona erecek… Bugün akşamüzeri gidebildim. Yarın da uğrayacağım.

İsmail Tiftik, sağlık sorunlarına karşın 10. Kastamonu Günleri’nin düzenlenmesi, duyurulması için ciddi bir çaba sarf etti… Kendisini kutluyor ve bir an önce sağlığına kavuşmasını diliyorum…

Merinos AKKM’de düzenlenen törene Bursa ve Kastamonu kent protokolü de büyük ilgi gösterdi…

AK Parti Bursa Milletvekillerinden Refik Özen, Emine Yavuz Gözgeç, Ahmet Kılıç, Mustafa Yavuz, Osman Mesten, MHP Bursa Milletvekili İsmet Büyükataman, Eski devlet bakanı Murat Başesgioğlu, Kastamonu Vali Yardımcısı Aydın Ergün, AK Parti Kastamonu Milletvekili Fatma Serap Ekmekci, MHP Bursa İl Başkanı Muhammet Tekin, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Fethi Yıldız, Kastamonu Belediye Başkanı Rahmi Galip Vidinlioğlu, Bursa Kastamonu Dernekleri Federasyonu Başkanı İsmail Tiftik oradaydı…

10  YILLIK BAŞARI / İKİ ŞEHİR TEK YÜREK = İSMAİL TİFTİK

Başkan Tiftik açılış töreninde şunları söyledi:

 “Dile kolay 10 yıl geçti. Eğer pandemi ve deprem olmasaydı bu yıl 13’üncüsünü gerçekleştirecektik. Bu başarı her iki ile aittir. Bizim mottomuz ‘İki şehir, tek yürek’.

Amacımız iki şehir arasında barış ve kardeşlik köprüsü kurmak. Geçen yılki konuşmamda ‘mutluluğun resmi nedir deseler karşımdaki tablodur’ demiştim.

Bugün benim için en mutlu gün. İl tanıtımını neden yapıyorsunuz diyorlar, turizmden bahsediyorlar. Turizm konaklamalı olmazsa sabah otobüs gelir, şehir turu atıp akşam döner.

 Turizm konaklamalı olmalı. Sizlerden ricam lütfen teyit ediniz, Bursa’daki otellerin tamamı dolu. En lüksünden, alt sınıfına kadar boş oda yok.

Kafelerimiz, taksicilerimiz, lokantalarımız, turistik yerlerimiz için bir katma değer sağlıyoruz. Devlet büyüklerimiz bunu göz ardı etmediler ki bugün burada bizi yalnız bırakmadılar.

Bunun daha da büyüyerek devam etmesi lazım. Bizler göreve geldiğimizde 3 ana hedef belirlemiştik. Birincisi federasyon kurmak, ikincisi Bursa’da Kastamonu Konağı’nı yapmak, üçüncüsü de Kastamonu Günleri’ni yapmak. 3 hedefimizin 3’üne de ulaşmış ve aşmış durumdayız”

 10 ARALIK’TA KASTAMONU’DA İLK KADIN MİTİNGİNİN 104. YILI KUTLAMALARI

AK Parti Kastamonu Milletvekili Fatma Serap Ekmekci de Bursalıları Kastamonu’ya davet etti:

 “Kastamonuluların Bursa’da yaşam kurmasına yardımcı olan kıymetli Bursalılara gösterdiği misafirperverlikten dolayı teşekkür ediyorum.

Bizleri Bursa’da çok güzel ağırladınız. Bende sizlere başka bir davette bulunmak istiyorum. 10 Aralık’ta ilk kadın mitinginin 104. Yılında yapılacak kutlamalarda sizleri Kastamonu’da ağırlamak istiyoruz.

Cumhuriyetin 100. yılında, Türkiye yüzyılının anlamı ve önemine yakışır bir şekilde tüm kesimlerin işbirliği ve istişaresi içinde Kastamonu’da buluşmayı hedefliyoruz. Muhteşem bir tören yapmak istiyoruz. İnşallah sizleri de orada ağırlamak isteriz…”

 “ANADOLU’NUN TÜM RENKLERİ BURSA’NIN BAĞRINDA YAŞIYOR

AK Parti Bursa Milletvekili Emine Yavuz Gözgeç ise şunları söyledi:

"Bugün 10. Bursa Kastamonu Günleri’ni hep beraber gerçekleştiriyoruz. Stant açan esnaflarımız var, yöresel ürünleri tanıtan kardeşlerimiz var.

Geleneksel sanatları tanıtan kardeşlerimiz burada, ayrıca esnaflarımıza ve sanatçılarımıza Bursa’ya hoş geldiniz diyorum. Bursa Anadolu’nun dört bir yanına ev sahipliği yapmış bir şehir. Anadolu’nun tüm renkleri Bursa’nın bağrında yaşıyor. Sadece Anadolu değil, Kafkaslardan, Balkanlardan gelen gelenler burada. Anadolu’nun tüm renklerini Bursa’da beraber yaşatıyoruz. Bu açıdan bu tanıtım günlerini ayrıca önemsiyoruz…”

 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?