USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve Mansur Yavaş Bursa’daydı

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve Mansur Yavaş Bursa’daydı
03-05-2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş Bursa’da Kent Meydanı’nda Bursalılara seslendi… Mitinge gençler ile kadınların gösterdiği ilgi dikkat çekiciydi… Mitinge CHP milletvekili adayları da katıldı… Ancak CHP’li seçmenin katıldığı söylenemez…

Eşi Nursel Yavaş ile kürsüye gelen Mansur Yavaş Anadolu’yu yurt tutmakta öncülük yapan Alparslan’dan Fatih’e Mustafa Kemal Atatürk’e Türk milletine hizmet eden liderlere atıfta bulundu ve 3 Mayıs Türkçülük Bayramı’nı kutladı…

MANSUR YAVAŞ BURSALILARA SESLENDİ

Ardından da şunları söyledi:

“Bursa’nın fakir bir mahallesinde doğup ailesinin büyük emeklerle okutup Ankara’ya gönderdiği, orada önemli bir kuruluşun genel başkanlığını yaptıktan sonra menfur bir cinayete kurban giden Sinan Ateş’i de saygıyla anıyorum…”

Adalete atıfta bulunan Mansur Yavaş Sinan Ateş cinayetinin azmettirenlerini ve faillerinin ortaya çıkartılacağına dair verilen sözlerin tutulacağını anımsattı…

Ekonomiye değinen Mansur Yavaş hükümetin “Şu çalışmaları yaptık, şu çalışmaları yapacağız diyerek bir dönem daha çalışmak istemeleri gerektiğine dikkat çekerek “Başkanlık sistemi gelince uçacağız demiştiniz, 25 bin dolarlık milli gelir sözü verdiniz. Gelindiği noktada uyuşturucu kullanımı 10 yaşına düştü, sınırlar delik düşkü oldu, enflasyon düşmüyor, iki ayda bir bakan değiştiriliyor, ama çare olmuyor…”

Yavaş “Kılıçdaroğlu’nun birilerinin aday yaptığı söyleniyor. Benim bildiğim sayın Erdoğan en az 100 kere ‘Çok karşıma, çık karşıma’ dedi. Çıktı, ne oldu?” dedi. İktidar “Muhalefetin tek amacı iktidarı düşürmek, dediler. Evet, öyle. Başka ne olacak ki! Muhalefet olsun, ama kazanmasın diyorlar…” diye konuştu.

Mansur Yavaş Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi öncesindeki iddiaları ve sonrasındaki süreci anlattı, Türkiye’nin milli politikasının değişmeyeceğine vurgu yaptı…

 

AKŞENER “YARI HEMŞERİNİZ SAYILIRIM”

Meral Akşener ise sözlerine “Ben sizin yarı hemşeriniz sayılırım. "Hemşehri sayılırım çünkü Bursa Öğretmen Okulu mezunuyum. İkincisi anneannemin akrabaları, Gündoğdu'nun yarısı akrabalarından oluşuyor” diyerek başladı…

Ardından Sinan Ateş ve Muhsin Yazıcıoğlu’nu gündeme getirdi.

“Sinan Ateş için diyor ki 'Adalet'. Sinan Ateş'in kardeşleri, ablaları, büyükleri, kardeşleri... Bursa bir değerini kaybetti. Gencecik bir akademisyen Ankara'nın göbeğinde katledildi. Azmettiriciler, katiller belli ama uçan kuşu bilen, teröristlerin ayak numaralarını bilen, Gabar'da bize mezar kazdıran Sayın Erdoğan nasıl oluyor da Sinan Ateş'in azmettiricilerini, katillerini bulamıyorsun? Bunun adı iktidardan gidiyor olmaktır. Topal ördek olmuş bir Cumhurbaşkanı demektir. Öyle olduğu için bu kadar kabalar.

14 Mayıs akşamı helal oylarınızla bu seçimi kazanacağız. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu 13'üncü Cumhurbaşkanımız olacak, Sayın Erdoğan ve arkadaşlarını emekli edeceğiz.  Ben başbakan olacağım ama helal oylarınızla olacağım. Partimizi birinci parti çıkartacaksınız. Buradan söz veriyorum.  Sinan Ateş'in katilleri azmettiricileri hesap verecek; hesap sormazsam namerdim, şerefsizim.”

 

Dün Sivas’ta idik. Sivas’ta da aynı şey, Muhsin Başkan'ın da kanı yerde kaldı. O suikastın ne olup bittiği kapatıldı, geçti gitti, kimse ne olduğunu bilmiyor. İçimizde Muhsin Başkan bir yara, Sinan da çok taze bir yara. Annesi, babası, kardeşleri, gencecik eşi, Bengisü ve Banuçiçek, küçücük iki kız çocuğu  babasız kaldılar. Vicdanı sızlamayanın insan olması mümkün değil. Elbette hesabını soracağız, hukuk önünde hesap verecekler.

Ailesiyle, arkadaşlarıyla görüştük; milletvekili görünüşlü bir muhterem, bu işin peşine düşenlere diyormuş ki '15 Mayıs sabahı artık Bulgaristan'a kaçarsınız'. Ya dervişin fikri neyse zikri de odur. Sen Bulgaristan’a mı kaçmayı düşüneceksin muhterem… 15 Mayıs sabahı kaçamayacaksın, görürsün kaçamayacaksın. Türkiye mübareklerin elinde sanki savaşa gidiyoruz, mübarek, seçime gidiyoruz, seçime… “

“MİLLİ İRADENİN SAHİPLERİ”

Bursa için ne düşündüğümüzü, sağlık çalışanları, öğretmenler, KPSS mağdurları, tarımı, sanayiyi, Suriye’yi ne yapacağımızı söyleyecekken Allah Allah nidalarıyla sanki savaşa gidiyoruz. Sanki biz işgalciyiz.

Ne zaman milli iradenin sahipleri işgalci oldu? Bu arkadaşlara göre biz işgalciyiz, hadi oradan. Bu nasıl bir psikoloji, hepsi kafayı sıyırdı, kafaya yedi. Sayın Erdoğan; Sayın Kılıçdaroğlu ile beni Gabar'a gömüyordu, Gabar’da mezar kazdılar, petrol çıktı.

Şimdi Gabar'da petrol buldu ya, şimdi Cudi'de de bir şey bulur. Böyle Cumhurbaşkanı olamaz. Her bir vatandaşının namusunun, şerefinin, güvenliğinin emniyetinden sorumludur. Kadına; sürtük, çürük diyemez; doktorlara 'Defolun gidin' diyemez; çiftçiye 'Hain' diyemez. Domates yetiştiricisine terörist diyemez, Memleketin mensuplarına 'işgalci', 'darbeci' diyemez. Milli irade tüm siyasiler için baş tacımızdır.”

Meral Akşener sözlerini şöyle sürdürdü:

“Tarım için, gençler için, atanamamış öğretmenler için ne düşünüyorsun? Biz hemen 1 ay içerisinde 100 bin öğretmen ataması diyoruz, sen ne yapacaksın? Ardından 150 bin öğretmen ataması daha yapacağız. Bir veteriner, bir ziraat mühendisi, bir öğretmeni köylere atayacağız. Gençlerin köylerine dönüp tarım üretimi yapmaları için SGK ve Bağ-Kur primlerini 5 yıl biz ödeyeceğiz. Ev kadınlarımıza ve 18-26 yaş arasındaki gençlere 2500 lira maaş bağlayacağız. Tarımın mazotunda, elektriğinde, gübresinde indireme gidip sübvansiyonları en başta yapacağız…”

“SURİYELİLERİ İKİ YILDA GÖNDERECEĞİZ”

Akşener Bursa’da Suriyelilerin en yoğun olduğu bölge yakınındaki alanda yaptığı konuşmada Bursa’nın Türkiye’deki nüfusa oranla en yoğun Suriyeli nüfusu barındırdığına atıfta bulundu ve Suriyeliler konusunda şunları söyledi:

“Yedi trilyon dolar sınırdaşlarımızla ticaret hacmimiz vardı. Biz Suriye'yle niye kavga ettik? Bilginiz var mı? Durup dururken niye kavga ettik biz Suriyelilerle? Esad'la niye kavga ettik? Karşılığı 6- 8- 10 milyon Suriyeli. Yani miktarını da kimse bilmiyor bu arada. Diyelim 8 milyon. 8 milyon Suriyeli ülkemizde geldi. Şehirlerimize dağıldı. Beşer Esad yerinde duruyor. Attı gitti. Hemen sınırlarımızda da bir Kürdistan kuruluyor. Hemen ötesinde. Bu işten karımız ne oldu. Zararımız ne oldu? Ve biz iktidara gelir gelmez 2 yıl içinde Türkiye'deki bilumum sığınmacıları geri göndereceğiz… Bu netlikte söylüyorum.”

ANKARA’DA YEREL SEÇİM ÖNCESİ İDDİALAR VE SEÇİM SONRASI İCRAATLAR

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın icraatlarına atıfta bulundu:

“Bursa önemli bir sanayi şehri. Ama sanayi açısından devlet adına herhangi bir yardımcı olma durumu yok. Çünkü yandaşlar, kayırmalar önde. Hani Mansur Bey seçildiğinde bütün saatleri PKK'lılar ve DHKP-C'liler bakacakmış, bunların hiçbiri  olmadığı gibi tertemiz vatan evlatları çalıştılar. 'İşten atacaklar' dediler, atılmadı, yeni insanları işe aldı.

Ankara'nın köylüsüne 1 yılda 4,5 milyar lira kazandırdı ama bir jeliboncu arkadaş var;  niye bu adam niye dinozora takık. Ankapark diye park yapmış, her yer dinozor. Garibim dinozorların orasını burasını koparmışlar.

Harcadığı para 16 milyar lira 3 kişinin cebine girmiş. 16 milyar lira ile neler yapılabilirdi? Ankara’da, Türkiye’de neler yapılabilirdi? Mesela Türkiye’deki tüm Gençlerin KYK borçlarının tümü ödenebilirdi, fabrika yapılabilirdi, yurt yapılabilirdi. Bir kişiye düşen 12,5 metrkarelik yurtlar yapacağız.

Üniversite mezunlarının iş bulmasına öncülük, aracılık edeceğiz. Ben Bursa’da, Kocaeli’yim. PKK’lıyım, Van’da, Diyarbakır’da faili meçhulcuyum.  Ben İçişleri Bakanlığı görevim nedeniyle, Türkiye'nin en uzun, derin sınır ötesi harekatı yapan tek  İçişleri Bakanı olduğum için şerefli Türk polisi tarafından korunuyorum.

Ben istemiyorum, kanun veriyor. Ya arkadaş PKK'lıysam derhal tutuklayın. O şerefli polisleri neden bir PKK'lıyı korumak için tahsis ediyorsunuz? Böyle bir saçmalık olur mu?  Benim sağ elimde Gaffar Okkan'ın katilleri yok.”

“Bir oy Kemal’e, bir oy Meral’e” diyerek ve 3 Mayıs Türkçüler Bayramı’nı kutlayarak sözlerini sonlandırdı…  

FİNANS UZMANI PROF. DR. BİLGE YILMAZ

Tam İYİ Parti milletvekili adayları sahneye çağırılacakken programı “Ben proramı bozayım. Trollemeyi seviyorum” diyerek bölen Meral Akşener   takdim ederek şunları söyledi:

“Şimdi size, beka beka, yerli ve milli diyorlar.  İşte yerli ve milli birini tanıştıracağım. İnşallah ekonomimizi yönetecek, Prof. Dr. Bilge Yılmaz. Özelliğ Iğdır’dan yola çıkmış bir Türkmen ailenin oğlu. Anne ve babası öğretmen.

Hep devlet okullarında o zaman okullar düzgün olduğundan sınav kazanarak okumuş, Boğaziçi’ni bitirmiş.  Amerika’nın en en en okullarını bitirmiş ve dünyanın bir numaralı okullarından birinde finansta hoca. Dünyanın en önemli finans hocalarından. ABD’de 30 yıl yaşamış ama Amerikan vatandaşlığı almamış. Torunlarını, çocuğunu Amerika’ya doğum yapmaya gönderenler, alın size Türk vatandaşı. Evet trolledim…”

Milletvekili adaylarının sahnedeki toplu tanıtımından sonra İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener Bursalılara veda etmeden önce yaptığı son konuşmada “Bursaspor’a yapılan haksızlığı gidereceğiz. Bunun peşinde olacağımızı bilesiniz. Meral Akşener’İn sözü sözdür…” mesajını verdi…

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?